Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jukka Eskola Soul Trio on upeaa uraa tekevän trumpetistin uusin projekti. Sielukkaan trion vahvistuksena kuullaan myös basisti Ville Herralaa, joka soittaa Trion neljäntenä jäsenenä levyllä.

Jukka Eskola, trumpetti
Mikko Helevä, urut
Teppo Mäkynen, rummut
vieraana Ville Herrala, basso

Liput 15/10 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Joe Zawinul's improvisational concept and it's legacyBlack Box, Musiikkitalo, helsinki28.5. Klo 19:00

keikka

Konsertti esittelee fuusiojazzin parissa jazzpianistina ja -säveltäjänä toimineen Joe Zawinulin (1932–2007) maailmanmusiikkivaikutteista, improvisatorista yhtyesoittokonseptia. "We always solo and we never solo." Ohjelmistona kuullaan monipuolinen valikoima Zawinulin pitkän uran eri vaiheista sekä kappaleita tätä konseptia jatkaneiden ja kehittäneiden soittajien repertuaarista. Konsertti on Visa Oscarin taiteellisen tohtorintutkinnon kolmas osa.

The concert presents Joe Zawinul's world music influenced improvisational group playing concept. "We always solo and we never solo." The program consists of selected works from the different stages of Zawinul's long career as well as music from keyboardists who have continued and developed this concept. The concert is the third part of Visa Oscar's postgraduate concert series for his doctoral degree.

Visa Oscar, koskettimet
Jussi Lehtonen, rummut
Vesa Ojaniemi, basso
Janne Halonen, kitara
Noel Saizonou, perkussiot ja laulu
N.N., saksofonit
N.N., perkussiot

Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

Lisätietoja

Tuottaja
Ulla Havulehto
050 384 3451
ulla...@uniarts.fi

 

László Sülen ja Heikki Nikulan jazzkonserttiUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki28.5. Klo 18:00

Pianisti László Sülen vetämä jazzkonserttien sarja jatkuu Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10) 28.5. klo 18.00. Tällä kertaa Süle esiintyy yhdessä klarinetisti Heikki Nikulan kanssa.

Unkarilainen pianisti ja säveltäjä László Süle opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän opiskeli aikoinaan säveltämistä ja rakastui jazzimprovisointiin, minkä ansiosta hän päätyi suorittamaan jatko-opintonsa Béla Bartók -konservatorion jazzmusiikin laitoksella.

Suomeen Süle muutti vuonna 1989 opetustyön perässä. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, jotka pitävät sisällään niin hänen omia kappaleitaan kuin muiden säveltäjienkin teoksia. Hän on esiintynyt monissa jazz-kokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa.

Klarinetisti Heikki Nikula opiskeli Sibelius-Akatemiassa Sven Lavelan ja Reino Simolan oppilaana ja piti ensikonserttinsa 1988. Hän on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla mm. Englannissa, Unkarissa, Hollannissa ja Sveitsissä. Ammattiuransa alkuvaiheista lähtien Nikula on profiloitunut erityisesti bassoklarinetin taitajana. Nikula on soittanut Kamariorkesteri Avanti!ssa sen perustamisesta lähtien ja on esiintynyt useasti solistina ja kamarimuusikkona. Oma resitaali Nikulalla on ollut mm. Helsinki Biennalessa, Tampere Biennalessa ja Viitasaaren Musiikin aika -festivaalilla.

Klassisen repertuaarin ohella Nikula esittää paljon myös uutta musiikkia ja on kantaesittänyt useita suomalaisia sävellyksiä. Vuodesta 1991 lähtien Nikula on ollut kiinnitettynä Helsingin kaupunginorkesteriin. Myös improvisointi on tärkeä osa hänen muusikkouttaan – Nikula on Free Okapi- ja Nada-yhtyeiden jäsen. Bassoklarinettisoololevytyksiä hänellä on kaksi: Hoepnadium ilmestyi vuonna 1996 ja Piping Down the Valleys Wild 2003.

Konsertissa kuullaan jälleen László Sülen sävellyksiä. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman (5 euroa) tuotto menee lyhentämättömänä artisteille. Tervetuloa konserttiin!