Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 23.5.

helsinki

Big Band Reunion Jazz Festival 2015: Battle of Bands - Swing-tanssit Korjaamolla,Korjaamo, helsinki23.5. Klo 19:00

Reunion Big Band (www)

HOS Big Band (www)

Rytmihäiriköt (www)

Torvikopla Big Band (www)

keikka

Laita tanssikengät jalkaan ja suuntaa Korjaamolle! Illan tunnelman räjäyttää kattoon klubi Harlemin 1930-luvun Savoyn jalanjäljissä. Musiikista vastaa neljä big bandia, jotka ottavat toisistaan mittaa perinteisen swingin vauhdissa. Kuka on illan paras tanssittaja? Sinä päätät! Iso tanssilattiamme toivottaa tervetulleeksi kaikki, parin kanssa tai ilman. Voit toki myös keskittyä vain musiikin kuuntelemiseen. Baari on auki koko illan.

Aika: 23.5.2015 klo: 19:00 Paikka: Kulttuuritehdas Korjaamo, Vaunusali K-18

Liput: 20€ (15 € Comets & Tenhola), ennakkomyynti Tiketissä (www.tiketti.fi)

Tilaisuuden järjestää Reunion Big Band yhteistyössä Comets Rock'n'Roll Dance Clubin ja Tenhola Dance Campin kanssa. Tapahtuma on osa Big Band Reunion Jazz Festivalia, joka tarjoaa kaksi päivää jazzia ja tanssimusiikkia. Mukana on kymmenen big bandia. 22.-23.5.2015 järjestettävän festivaalin tuottaa Reunion Big Band.

Reunion Big Band www.rubb.org
HOS Big Band www.hosbigband.fi
RytmiHäiriköt www.rytmihairikot.com
Torvikopla Big Band www.torvikopla.net

www.comets.fi
www.tenhola.com
www.rubb.org
www.facebook.com/bigbandreunionjazzfestival

Tiedustelut: Peter Weissenberg, peter.weissenberg(at)hotmail.com

Big Band Reunion Jazz Festival 2015: Big Band -maraton,Espan lava, helsinki23.5. Klo 12:00

Krunikka Star Big Band

Ebeli Big Band

Rytmihäiriköt (www)

Kuullos Orchestra (www)

Boston Promenade (www)

keikka

Big Band -maraton tuo viisi bandiä ja viisi tuntia mahtavaa jazzia Espan lavalle. Tiedossa koko perheen ilmaiskonsertti, tule ja mene mielesi mukaan. Tervetuloa!

Orkesterit ja aikataulu:

12:00 Krunikka Star Big Band

13:00 Ebeli Big Band

14:00 RytmiHäiriköt

15:00 Kuullos Orchestra

16:00 Boston Promenade

Aika: 23.5.2015 klo 12-17 Paikka: Espan lava

Vapaa pääsy!

Tapahtuma on osa Big Band Reunion Jazz Festivalia, joka tarjoaa kaksi päivää jazzia ja tanssia swingin tahtiin.. Festivaalin musiikista vastaa kymmenen big bandia. 22.-23.5.2015 järjestettävän festivaalin tuottaa Reunion Big Band.

https://www.facebook.com/bigbandreunionjazzfestival

Tiedustelut: Peter Weissenberg, peter.weissenberg(at)hotmail.com

Helsinki Heat: Takamäki-Krokfors-Heikinheimo Trio,Point Bar, helsinki23.5. Klo 19:00

keikka

Helsinki Heatin järjestyksesssään neljäntenä jazz-iltana klubin rumpali-isäntä Ilmari Heikinheimo saa vieraakseen kaksi maamme vapaan ilmaisun suvereenia mestaria omissa instrumenteissaan - saksofonisti-multipuhaltaja Jone Takamäen, sekä kontrabasisti Uffe Krokforsin. Tässä Helsinki Heatin spesiaali-illassa Takamäki, Krokfors ja Heikinheimo soittavat triona intiimin ja akustisen, yhden ja ainutkertaisen täysin improvisoidun setin. Luvassa on hetkeen sidottua tunnepitoista ja värikylläistä ilmaisua, sielun ja äänenmaisemien vaihdellessa laidasta laitaan - lähtökohtanaan taiteilijoiden yhteiset visiot tässä ja nyt.

Jone Takamäki – saksofonit, huilut, puhaltimet, ym.

Uffe Krokfors – kontrabasso

Ilmari Heikinheimo – rummut, perkussiot

Liput: 10/5 €

Saturday Jazz,Pub Adjutantti, helsinki23.5. Klo 20:00

keikka

Sokos Hotel Presidentin Pub Adjutantissa lauantain jazz -iltamat kerran kuussa. 23.5. Saturday Jazz -klubin vieraina Joonas Haavisto, Eero Seppä sekä Jonne Taavitsainen.

Klubi palaa kesätauon jälkeen taas syksyllä: 19.9 mm. Alexi Tuomarilan kanssa! Tervetuloa kuuntelemaan live-jazzia vaihtuvien artistien säestyksellä! Illan isäntänä ja rummuissa Jonne Taavitsainen.

Joonas Haavisto- piano

Eero Seppä - basso

Jonne Taavitsainen - rummut

Showtime klo: 20-22

Free Entry! Ikäraja: 18

joensuu

Marc Bernstein & Marc Ducret - kansainvälinen jazzilta,Teatteriravintolan terassi, joensuu23.5. Klo 20:00

keikka

Marc Bernstein (USA/DEN) – saksofoni
Marc Ducret (FRA) – kitara

”On tähtikokoonpanoja, joita rakennetaan vaivannäköä kaihtamatta, ja sitten on niitä, jotka vain tulevat kohdallesi kuin ilmestyksenkaltaisina oivalluksina. Esiintyessään yhdessä ensi kertaa ”The Village” –klubilla aiemmin tänä vuonna, Bernstein ja Ducret kuin itsestään löysivät itsensä liikkeellä kiertoradalla, samanlaisella etäisyydellä yhteisen pallon ympärillä. Ducret oli jälleen Kööpenhaminassa, sen jälkeen kun oli muuttanut takaisin Pariisiin muutama vuosi sitten. Se oli ainutlaatuinen kokemus toinen toistansa täydentävästä vuorovaikutuksesta hämmästyttävällä tasolla, missä ideamme kohtasivat ja sekoittuivat keskenään vaivattomasti.” (Marc Bernstein)

Jazzkevään päätöskonsertissa kuullaan kansainvälisiä mestaritason vieraita. Saksofonisti Marc Bernstein (s. 1961) on alun perin kotoisin New Yorkista. Hän opiskeli maineikkaassa Berklee College of Musicissa 1980-luvun alkupuolella. Valmistuttuaan hän soitti ja levytti tärkeinä kumppaneinaan mm. pianisti Hal Galper ja rumpali Billy Hart. 1989 Bernstein liittyi kahdeksi vuodeksi Chico Hamiltonin yhtyeeseen. 1990-luvulla hän perusti ”Electric Quartet” –yhtyeen työskennellen säännöllisesti Visiones-klubilla, mukana mm. trumpetisti Dave Douglas ja pianisti Michael J. Stevens. Hän esiintyi myös muuten aktiivisesti New Yorkissa ja ympäristössä omissa ja muiden yhtyeissä.

1994 Bernstein tapasi tanskalaisen Lailan, muutti Tanskaan ja perusti perheen. Tanskan vuosina aktiivinen muusikonura on jatkunut, ja Bernstein on tehnyt kahdeksan levytystä omissa nimissään sekä esiintynyt ja levyttänyt lukuisien nimekkäiden muusikoiden kanssa. Soittokumppaneita ovat olleet mm. Tom Harrell, Billy Hart, David Kikoski, Bob Moses, Billy Cobham, Hal Galper, Jimmy Cobb, James Moody, Jacob Anderskov, Stefan Pasborg ja Kasper Tranberg. Kaiken tämän lisäksi Bernstein johtaa Etelä-Tanskan Musiikkikonservatorion rytmimusiikin osastoa kannustaen nuoria soittajia kokeilemaan ja kehittämään luovuuttaan improvisoinnin ja säveltämisen avulla.

Kokeilevan jazzin itseoppinut ranskalaisvirtuoosi Marc Ducret lähestyy kitaraa yhtä paljon rytmisoittimena kuin melodian, harmonioiden ja värisävyjen siveltimenä. Pariisissa 1957 syntynyt Ducret työskenteli jo teini-iässä monissa erityylisissä bändeissä, tanssi- ja kansanmusiikit mukaan lukien. 1986 hän liittyi Ranskan Kansalliseen Jazz-orkesteriin. Samoihin aikoihin hän johti omaa trioa kiertäen sen kanssa Eurooppaa, Afrikkaa ja Aasiaa. Trio toimii edelleen. Omalla nimellään hän alkoi levyttää 1987. 90-luvun alussa Ducret ystävystyi Tim Bernen kanssa ja on siitä lähtien kuulunut amerikkalaissaksofonistin Caos Totale, Bloodcount ja Big Satan yhtyeisiin. Useimpien ranskalaismodernistien kanssa työskennellyt Ducret soittaa myös AKA Moonissa ja amerikkalaisrumpali Bobby Previten Latin For Travellers -bändissä.

Ducret on tehnyt johtajana parikymmentä albumia, joiden skaala vaihtelee soolosta ja useista duoista Le Sens de la Marche isoon orkesteriin. Vladimir Nabokovin kertomuksesta inspiraationsa saanut mittava Tower- projekti on julkaistu 2011-12 Ayler Records -levymerkillä neljällä albumilla.

Ducretin kitarointia on kuvattu omintakeiseksi ja jäljittelemättömäksi, hänen soolonsa purkautuvat usein hämmästyttävällä tavalla yllättäen, ikään kuin monen mutkan kautta. Yllätyksellinen näkemys tuo mukanaan intensiivisen kokemuksen, vahvan energian ja sähköisen läsnäolon tunnun.

Marc Bernstein on aiemmin esiintynyt Joensuussa syyskuussa 2006 Pub Palaverissa yhdessä pianisti Jori Vuorisen, basisti Esko Kauppisen ja rumpali Tomi Salesvuon kanssa. Marc Ducret puolestaan on esiintynyt triollaan (basisti Bruno Chevillonin ja rumpali Eric Echampardin kanssa) Muikku-salissa maaliskuussa 2000 ja Tower –projektiin liittyneessä soolokonsertissa Kerubin Salissa tammikuussa 2012.

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €. Ennakkomyynti Levy-Eskot.