Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 7.5.

helsinki

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Sid Hille Contemporary Collective,Pitskun kulttuurikirkko, helsinki7.5. Klo 19:00

Jazzin ja modernin konserttimusiikin välillä ei ole raja-aitaa vaan tila, joka mahdollistaa mielikuvituksen ja spontaanin luomisen. Tämä sama koskee niin säveltäjää kuin esittävää muusikkoakin. Kun muusikko improvisoi, yksin tai yhtyeen osana, tai toteuttaa säveltäjän kirjoittamaa rakennetta, hän tekee päätöksiä sekunnin murto-osassa. Päätöksiä sävelistä ja ajasta, solistisen roolin ottamisesta, tai yhtyeen kokonaisuuteen sulautumisesta, intensiteetistä, siitä yhdestä nuotista siinä tietyssä hetkessä, sekä koko teoksen suurmuodosta - samalla, kun reagoi musiikkikollektiivin soittoon.

Yhtye julkaisi lokakuussa 2014 esikoislevynsä Outer Space (SatnaMusic CD141)

“Livenä bändin soundi oli erinomaisen miellyttävää – erityisesti Nikulan bassoklarinettia on ilo kuulla improvisoidun musiikin kontekstissa.”
- Pasi Virtanen, Jazzpossu-blogi

Kiertuepaikat:

5.5. Akustiikka, Ylivieska, klo 19.00
6.5. Validi Karkia -klubi, Porin kaupunginkirjasto, Pori, klo 19.00
7.5. Pitskun kulttuurikirkko, Helsinki, klo 19.00
8.5. Flame Jazz, Åbo Svenska Teater, Café Tiljan, Turku, klo 21.00
9.5. Teater No99, Tallinna, klo 21.30

12.5. Musiikkilukion konserttisali, Kaustinen, klo 15.00
12.5. Konservatorion sali, Kokkola, klo 19.30
13.5. Nurmes-talo, Nurmes, klo 19.00
14.5. Konservatorion sali, Joensuu, klo 19.00
15.5. Musiikkikeskus, Jazzklubi, Kuopio, klo 21.30
16.5. Pikkuteatteri, Lahti, klo 19.00

Joonatan Rautio & Jorma Kalevi Louhivuori play Coltrane,Koko Jazz Club, helsinki7.5. Klo 21:00

keikka

TIM HAGANS ON PERUNUT TULONSA! Hagansin tilalla kuullaan Jorma Kalevi Louhivuorta.

Koko Jazz Club yhteistyössä Sibelius-Akatemian kanssa tarjoaa toukokuun supervierailun. Trumpetisti Tim Hagans (USA) saapuu soittamaan vanhojen tuttujensa kanssa. Joonatan ja Tim kiersivät vuonna 2007 Ruotsia Norrbotten Big Bandin kanssa, ja viime vuosina Tim on esiintynyt Ravi Coltranen kanssa. Kokolla Jazz Clubilla on luvassa suuren John Coltranen tunnetuksi tekemiä ja hänen omia sävellyksiään.

Joonatan Rautio - saksofoni
Jorma Kalevi Louhivuori - trumpetti
Alexi Tuomarila - piano
Mika Kallio - rummut
Timo Hirvonen- basso

Liput 15/10 €

 

Fusiotherapy-klubi vieraana Eero Koivistoinen,Kulttuuriareena Gloria, helsinki7.5. Klo 20:00

Fusiotherapy (www)

keikka

Kevään aikana Fusiotherapy-yhtyeen vieraaksi saapuu kolme kokenutta muusikkoa progressiivisen rokin ja jazzfuusion kentältä. Kolmannessa klubi-illassa vieraana on saksofonitaiteilija Eero Koivistoinen. Ilta sisältää livemusiikin lisäksi myös haastattelutuokion jonka yhteydessä myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua ja esittää kysymyksiä. Klubilla panostetaan myös visuaaliseen ilmeeseen ja arkistoista kaivetaan esiin myös videomateriaalia.

Ovet aukeavat klo 19:00, Showtime klo 20:00.

Liput 10/8 €

www.fusiotherapy.com

 

turku

"Sulle salaisuuden kertoa mä voisin": Turku Jazz Orchestra & Turun filharmoninen orkesteri feat. Johanna Iivanainen,Turun konserttitalo, turku7.5. Klo 19:00

Turku Jazz Orchestra

Turun filharmoninen orkesteri (www)

keikka

"Sulle salaisuuden kertoa mä voisin"

Turku Jazz Orchestra & Turun filharmoninen orkesteri feat. Johanna Iivanainen.

Turun filharmoninen orkesteri ja Turku Jazz Orchestra jatkavat vuonna 2014 alkanutta yhteistyötä "Sulle salaisuuden kertoa mä voisin" -konsertissa torstaina 7.5. Turun konserttitalolla. Konsertissa suurorkesteri esittää tuoreita jazzsovituksia suomalaisista elokuvamusiikkiklassikoista.

Konsertin ohjelmistoon kuuluvat elokuvasävellykset on sovittanut konsertin kapellimestarina toimiva Vellu Halkosalmi, joka on myös Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja kansainvälisesti tunnettu säveltäjä. Sinfoniaorkesterille ja big bandille sovitettujen kappaleiden seasta löytyy sekä vanhoja hittejä että unohdettuja helmiä eilispäivän suosikkielokuvista, kuten Katariina ja Munkkiniemen kreivi, Käpy selän alla ja Pekka Puupää kesälaitumilla. Myös musiikkipedagogina tunnetun Halkosalmen lisäksi sovittajatiimissä ovat vaikuttaneet Artturi Rönkä, Ville Vannemaa ja Tero Lindberg.

"Sulle salaisuuden kertoa mä voisin" -konsertin laulusolistina on sävykkäästä äänestään tunnettu jazzlaulaja Johanna Iivanainen. Neljän soololevyn lisäksi Iivanainen on tehnyt yhteislevyjä mm. Pepe Willbergin ja Jukka Perkon kanssa sekä levyttänyt Otto Donnerin Free for All -yhtyeen riveissä. Iivanainen on palkittu mm. Sony Jazz -palkinnolla vuonna 2003 ja Jazz-Emmalla vuonna 2005.

Turku Jazz Orchestra on keväällä 2012 perustettu 17-henkinen big band, jossa vaikuttaa lähes 30 Turun seudulla toimivaa ammattimuusikkoa. Nuoresta iästään huolimatta orkesteri on esiintynyt haastavilla ohjelmistoilla lukuisten kotimaisten huippumuusikoiden, kuten Iiro Rantalan, Jukka Perkon, Severi Pyysalon, Sami Pitkämön ja Aili Ikosen kanssa, ja aloitti kansainvälisen toiminnan syksyllä 2014 tuomalla belgialaisen trumpetistin ja säveltäjän Bert Joriksen ensivierailuille Suomeen.

Sulle salaisuuden kertoa mä voisin Turun konserttitalolla to 7.5. klo 19.00. Vellu Halkosalmi, kapellimestari & sovitus, Johanna Iivanainen, laulu, Turku Jazz Orchestra, Turun filharmoninen orkesteri.

Liput: 26,00 / 21,00 / 16,00 €

Lippuja Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin myy Lippupalvelu, www.lippupalvelu.fi. Turussa lippuja voi ostaa myös Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta Turun konserttitalolta, avoinna ma–pe klo 11–17. Lippuja myydään myös ovella tuntia ennen tilaisuuden alkua, mikäli paikkoja on jäljellä.

http://www.tjo.fi/
www.tfo.fi