Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 16.5.

helsinki

Helsinki Heat Club: Alder Ego,Point Bar, helsinki16.5. Klo 19:00

keikka

Klubin järjestyksessään kolmantena iltana lauteille astuu tuore rumpali Joonas Leppäsen johtama kvartetti Alder Ego. Keskinäisiltä kemioiltaan vahva yhtye on soinniltaan avara, pirskahteleva, riskejä ja sävyjä kaihtamaton sekoitus neljää persoonallista solistia. Valtaosa musiikista on Berliinissäkin vaikuttaneen Leppäsen säveltämää. Yhtyeen musiikki on melodista ja idearikasta, runsaasti tarttumapintaa sisältävää, paljon tilaa jazz-improvisaatiolle jättävää kotimaista vuoden 2015 huippujazzia. Tämä on kokoonpanon ensimmäinen julkinen esiintyminen, joten kannattaa tulla paikalle.

Jarno Tikka – saksofoni
Tomi Nikku – trumpetti
Joonas Leppänen – rummut
Teemu Åkerblom – kontrabasso

Liput: 10/5€

www.soundcloud.com/alder-ego  

Nina Mya: Where The Heart Is,Black Box, Musiikkitalo, helsinki16.5. Klo 19:00

keikka

Jazzlaulaja Nina Myan A-tutkintokonsertin teemana on oman paikan ja tien löytäminen, juurien tunnustaminen sekä rohkeus kokeilla siipiään.

Ohjelmisto koostuu sekä Ninan omista sävellyksistä että tarkkaan valituista jazzklassikoista, jotka kaikki kuvastavat hänen vuosiaan Sibelius-Akatemiassa, kasvua muusikkona ja ihmisenä sekä matkaa kohti oman äänen löytämistä.

Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

Lisätietoja

Tuotantopäällikkö
Miisa Järvi
040 710 4334
miisa.jarvi@uniarts.fi

 

lahti

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Sid Hille Contemporary Collective,Pikkuteatteri, lahti16.5. Klo 19:00

Jazzin ja modernin konserttimusiikin välillä ei ole raja-aitaa vaan tila, joka mahdollistaa mielikuvituksen ja spontaanin luomisen. Tämä sama koskee niin säveltäjää kuin esittävää muusikkoakin. Kun muusikko improvisoi, yksin tai yhtyeen osana, tai toteuttaa säveltäjän kirjoittamaa rakennetta, hän tekee päätöksiä sekunnin murto-osassa. Päätöksiä sävelistä ja ajasta, solistisen roolin ottamisesta, tai yhtyeen kokonaisuuteen sulautumisesta, intensiteetistä, siitä yhdestä nuotista siinä tietyssä hetkessä, sekä koko teoksen suurmuodosta - samalla, kun reagoi musiikkikollektiivin soittoon.

Yhtye julkaisi lokakuussa 2014 esikoislevynsä Outer Space (SatnaMusic CD141)

“Livenä bändin soundi oli erinomaisen miellyttävää – erityisesti Nikulan bassoklarinettia on ilo kuulla improvisoidun musiikin kontekstissa.”
- Pasi Virtanen, Jazzpossu-blogi

Kiertuepaikat:

5.5. Akustiikka, Ylivieska, klo 19.00
6.5. Validi Karkia -klubi, Porin kaupunginkirjasto, Pori, klo 19.00
7.5. Pitskun kulttuurikirkko, Helsinki, klo 19.00
8.5. Flame Jazz, Åbo Svenska Teater, Café Tiljan, Turku, klo 21.00
9.5. Teater No99, Tallinna, klo 21.30

12.5. Musiikkilukion konserttisali, Kaustinen, klo 15.00
12.5. Konservatorion sali, Kokkola, klo 19.30
13.5. Nurmes-talo, Nurmes, klo 19.00
14.5. Konservatorion sali, Joensuu, klo 19.00
15.5. Musiikkikeskus, Jazzklubi, Kuopio, klo 21.30
16.5. Pikkuteatteri, Lahti, klo 19.00

tampere

Sun Trio,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere16.5. Klo 22:00

keikka

"All three are heavily committed professionals, recognized around northern Europe and beyond as artists at the tops of their individual trees.” – All About Jazz

Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti
Antti Lötjönen, kontrabasso
Olavi Louhivuori, rummut

Ajatus Sun Triosta syntyi, kun Louhivuoren veljekset Kalevi ja Olavi kiersivät yhteisellä jazz-kiertueellaan Aasiaa ja Australiaa. Bändiin liittyi vuorenvarma luottobasisti Antti Lötjönen, ja näin iskukykyinen trio oli valmis. Niin valmis, että pian perustamisensa jälkeen se voitti vuonna 2006 Islannissa pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Kalevin pokatessa samalla parhaan solistin palkinnon.

Tänään Sun Trio soittaa jo varttuneiden sarjassa. Yhtyeen viime kesän ohjelmaan kuului Pohjois-Amerikan kiertue alan suurimmissa tapahtumissa, kuten Rochester Jazz Festival, Vancouver Jazz Festival ja Victoria Jazz Festival, sekä esiintymiset valikoiduilla klubeilla, esimerkiksi New Yorkin Nublussa.

Sun Trion odotettu keikka TTT-Klubilla on yksi yhtyeen uuden albumin In The Dreamworld levynjulkaisukonserteista Suomessa. Kansainvälisen jakelun takaava italialainen levymerkki CAM Jazz on julkaissut aiemmin mm. Kenny Wheelerin ja Chick Corean levytyksiä.

Sun Trion keulakuva, maan kuumimpiin trumpetisteihin kuuluva Jorma Kalevi Louhivuori (J.K.L) on esiintynyt mm. European Jazz Orchestran, Dave Liebmanin ja Bob Mintzerin kanssa. Hänet tunnetaan lisäksi Ricky-Tick Big Bandin, The Northern Governorsin ja Yonan yhtyeen riveistä. Myös Antti Lötjönen ja Olavi Louhivuori ovat omissa instrumenteissaan Suomen kysytyimpien muusikoiden joukossa.

Loistavalla keskinäisellä kemialla ja vahvalla musiikillisella kommunikointikyvyllä varustettu Sun Trio on malliesimerkki yhtyeestä, jonka vaihdelaatikosta löytyvät asetukset sekä melankolisen meditatiivisiin että räiskyvän revitteleviin hetkiin!

Showtime klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 12 €.