Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 8.5.

espoo

Ville Luukkonen feat. Mikael Jakobsson & Teemu Åkerblom,Ravintola Haikaranpesä, espoo8.5. Klo 19:00

Jazz & Dinner -klubi ravintola Haikaranpesässä joka perjantai. Ovet aukeavat klo 18.00 ja bändi aloittaa klo 19.00. Tervetuloa nauttimaan erinomaisesta ruoasta ja korkeatasoisesta livemusiikista Haukilahden vesitornin upeissa maisemissa!

Lavalla Ville Luukkonen, Teemu Åkerblom ja Mikael Jakobsson.

jyväskylä

Ilmavoimien Big Band: Soul Fever feat. LaGaylia Frazier,A-Sali, jyväskylä8.5. Klo 19:00

Ilmavoimien Big Band (www)

La Gaylia Frazier (www)

keikka

Ilmavoimien big band funkin ja sielukkaan soulin äärellä!

Ilmavoimen big bandin Aalto-sarjan toisessa konsertissa 8.5.2015 Jyväskylän A-salilla on luvassa vauhdikas ilta, tanssikenkiä ei kannata jättää kotiin. Konsertissa on luvassa juurevaa ja energistä Motown -levymerkin 60-luvulla tunnetuksi tekemää soulia, tyylipuhdasta rytmistä funkia sekä legendaarisen trumpetisti Maynard Fergusonin orkesterin jazzstandardeja.

Laulusolistiksi saapuu amerikkalaissyntyinen kansainvälisessä lehdistössä arvostusta ja huomiota herättänyt laulajatar LaGaylia Frazier. Nykyisessä kotimaassaan Ruotsissa suuren suosion saavuttanut LaGaylia on debytoinut Malmö Oopperan West Side Story -musikaalissa, konsertoinut ruotsalaisten jazzorkestereiden kanssa kotimaassaan sekä muualla Euroopassa, kilpaillut Ruotsin euroviisuehdokkuudesta sekä esiintynyt kruunuprinsessa Victorian syntymäpäiväkonserteissa. Hänen maailmanluokan syvä ja sielukas souläänensä tuo tuulahduksen merten takaa amerikkalaisesta soulperinteestä.

Konsertin vierailevaksi kapellimestariksi saapuu pasunisti Antti Rissanen. Hän on kiistatta yksi tärkeimmistä hahmoista suomalaisen big band -musiikin kentällä. Pasuunan soittamisen lisäksi Rissasen toimenkuvaan kuuluu big bandien johtamien sekä niille säveltäminen. Vakituisesti kapellimestarin puikkoa hän on heiluttanut vuodesta 2004 lähtien Imatra big bandissa, jonka lisäksi hän on ohjannut useita muita arvostettuja suomalaisia big bandeja, kuten Settlement Big Bandia, Stadia Big Bandia, UMOa sekä Espoo Big Bandia.

AALTO II: Soul Fever
Pe 8.5.2015 klo 19 A-sali, Väinönkatu 7, Jyväskylä
Ilmavoimien Big Band
solistina LaGaylia Frazier
kapellimestarina Antti Rissanen

Liput 15/10 €, Lipunmyynti ovelta alkaa tuntia ennen konsertin alkua.

turku

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Sid Hille Contemporary Collective,Åbo Svenska Teater, Café Tiljan, turku8.5. Klo 21:00

Liput 15/10 €

Jazzin ja modernin konserttimusiikin välillä ei ole raja-aitaa vaan tila, joka mahdollistaa mielikuvituksen ja spontaanin luomisen. Tämä sama koskee niin säveltäjää kuin esittävää muusikkoakin. Kun muusikko improvisoi, yksin tai yhtyeen osana, tai toteuttaa säveltäjän kirjoittamaa rakennetta, hän tekee päätöksiä sekunnin murto-osassa. Päätöksiä sävelistä ja ajasta, solistisen roolin ottamisesta, tai yhtyeen kokonaisuuteen sulautumisesta, intensiteetistä, siitä yhdestä nuotista siinä tietyssä hetkessä, sekä koko teoksen suurmuodosta - samalla, kun reagoi musiikkikollektiivin soittoon.

Yhtye julkaisi lokakuussa 2014 esikoislevynsä Outer Space (SatnaMusic CD141)

“Livenä bändin soundi oli erinomaisen miellyttävää – erityisesti Nikulan bassoklarinettia on ilo kuulla improvisoidun musiikin kontekstissa.”
- Pasi Virtanen, Jazzpossu-blogi

Kiertuepaikat:

5.5. Akustiikka, Ylivieska, klo 19.00
6.5. Validi Karkia -klubi, Porin kaupunginkirjasto, Pori, klo 19.00
7.5. Pitskun kulttuurikirkko, Helsinki, klo 19.00
8.5. Flame Jazz, Åbo Svenska Teater, Café Tiljan, Turku, klo 21.00
9.5. Teater No99, Tallinna, klo 21.30

12.5. Musiikkilukion konserttisali, Kaustinen, klo 15.00
12.5. Konservatorion sali, Kokkola, klo 19.30
13.5. Nurmes-talo, Nurmes, klo 19.00
14.5. Konservatorion sali, Joensuu, klo 19.00
15.5. Musiikkikeskus, Jazzklubi, Kuopio, klo 21.30
16.5. Pikkuteatteri, Lahti, klo 19.00