Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Kuudestoista vuosittainen, pohjoismaisten yhtyeiden Young Nordic Jazz Comets -showcase pidetään tänä syksynä Tampere Jazz Happeningin yhteydessä. Kuka Suomea showcasessa edustaa, selviää lauantaina 9.5. Helsingin Lavaklubilla. Tule kuulemaan tämän hetken tuoreinta jazzia ja antamaan äänesi yleisön suosikille!

Neljä tuoretta bändiä soittaa kukin illan aikana lyhyen setin ja voittajan valitsee ammattilaisraati. Myös yleisö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan, jolle on luvassa rahapalkinto. Illan päätteeksi esiintyy viime vuoden Suomen-edustaja Elena & The Rom Ensemble.

Tänä vuonna Suomen Jazzliitto on valinnut Suomen-karsintaan seuraavat nuoret lahjakkuudet:

Miika Hyttinen Band
Miika Hyttinen - pasuuna, säv.
Tomi Nikku - trumpetti
Eetu Palomäki - piano
Mikael Saastamoinen - basso
Erik Heikkinen - rummut

Jazz Fresh
Marek Konarski - saksofoni
Arto Ikävalko - piano
Joonas Tuuri - basso
Ville Luukkonen - rummut

Katu Kaiku
Mikael Saastamoinen - kontrabasso
Erik Heikkinen - rummut
Adele Sauros - saksofonit

Filunki & Big Samuli King
Max Zenger - saksofonit
Samuli Kivelä - kitara
Teemu Åkerblom - basso
Aleksi Kinnunen - rummut

Kisassa kukin yhtye soittaa 15 minuutin setin, ja ammattilaisraati arvioi kunkin bändin suorituksen niin musiikillisesti kuin esiintymisen ja kansainvälistymisvalmiuksien osalta. Voittaja saa showcasepaikan lisäksi rahapalkinnon sekä konsertin Jazz-Espalla lauantaina 1.8.2015, ja myös esiintymisen seuraavan vuoden Suomen YNJC-karsinnassa. Voittajayhtyeelle järjestetään myös valmennusta kv-toimintaan. Toiseksi tullut yhtye ja yleisön suosikki palkitaan niin ikään rahapalkinnoilla.

Vuodesta 2000 järjestetty pohjoismainen, nuorten jazzyhtyeiden YNJC-showcase esittelee Pohjolan jazzosaamista kansainvälisille jazzammattilaisille sekä uusista tuulista kiinnostuneelle yleisölle. Young Nordic Jazz Cometsista ovat tiensä aloittaneet edellisvuosina mm. Mopo, AR Quartet, Ilmiliekki Quartet, SUN Trio ja Kvalda.

Kuudestoista pohjoismainen Young Nordic Jazz Comets -showcase järjestetään Tampere Jazz Happening -festivaalin yhteydessä Tampereen Klubilla 29.10.2015. Showcasessa esiintyy yhtyeitä kaikista Pohjoismaista.

Young Nordic Jazz Comets 2015
9.5.2015 klo 19 alkaen Lavaklubilla (Läntinen teatterikuja 2)
Vapaa pääsy!

Miika Hyttinen Band
Jazz Fresh
Katu Kaiku
Filunki & Big Samuli King
YNJC 2014: Elena & The Rom Ensemble

Lue lisää Young Nordic Jazz Cometsista:
www.youngnordicjazzcomets.com

Elena Mindrun kuvasi Maarit Kytöharju

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Helsinki Heat Club: Lenin was a mushroomPoint Bar, helsinki9.5.

keikka

Lenin was a mushroom (FIN/DK/GER) on Johannes Sarjaston luotsaama tuore, nuorekas ja kansainvälinen helsinkiläisyhtye joka liikkuu villien improvisaatioiden, slaavilaisen melankolian ja sirkustunnelman välillä. Tässä varmasti yllätyksellisessä konsertissa yhtye tulee esittämään enimmäkseen täysin uutta materiaalia.

Johannes Sarjasto - saksofoni
Panu Luukkonen - pasuuna
Kalle Timonen - koskettimet
Lukas Growe (GER) - basso
Daniel Sommer (DK) - rummut

Liput ovelta 5/10€