Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

April Jazz: Ruthie Foster,Sellosali, espoo24.4. Klo 19:00

Ruthie Foster (www)

keikka

Viime keväänä ensivisiittinsä Suomeen tehnyt Ruthie Foster ylitti tuolloin kirkkaasti bluesväen lataamat kovat ennakko-odotukset. Vanhojen ja uusien fanien iloksi Ruthie palaa nyt Suomeen ja esiintyy April Jazzeilla johtamansa kvintetin kanssa.

Ruthie Fosterin monivivahteisesta musiikillisesta taustasta on kehittynyt helposti leimahtava sekoitus soulia, bluesia, rockia, folkia ja gospelia. Ruthien sielukas ääni on johdattanut tämän Texasin maaseudun kirkkokuorojen kasvatin monen mutkan kautta erääksi 2000-luvun arvostetuimmista naispuolisista bluesmuusikoista. Fosterin meriittilistalla on muun muassa kolmen perättäisen Grammy –ehdokkuuden lisäksi lukuisia Austin Music Awards ja Blues Music Awards –gaalojen parhaan naisartistin PALKINTOJA. Tänä vuonna Foster on ehdolla parhaaksi naisartistiksi toukokuussa pidettävässä Blues Music Awards -gaalassa ja tuorein levy ”Promise of a Brand New Day” puolestaan kilpailee parhaan blues albumin tittelistä helmikuisessa Grammy -gaalassa.

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

April Jazz: Tapiola Sinfonietta & Tim RiesTapiolasali, Espoon kulttuurikeskus, espoo24.4. Klo 19:00

Tapiola Sinfonietta (www)

Tim Ries (www)

keikka

Vuonna 1987 perustettu Tapiola Sinfonietta on Espoon kaupunginorkesteri, jonka nimi yhdistetään tinkimättömään laatuun ja jokaisen muusikon ratkaisevaan rooliin. Tällä kertaa orkesterin solistivieraaksi April Jazzeille saapuu yhdysvaltalainen saksofonisti Tim Ries, joka tunnetaan muun muassa The Rolling Stonesin pitkäaikaisena kiertuemuusikkona. Ries on sovittanut Rollareiden musiikkia jazzversioiksi, joita on julkaistu kahden levyllisen verran. Näitä sovituksia kuullaan nyt Riesin, Tapiola Sinfoniettan ja vierailijoiden esittämänä. Lavalle saapuu MYÖS Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina toimiva kitaristi Marzi Nyman.

April Jazz: Antonio Sanchez & MigrationLouhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo24.4. Klo 20:00

Antonio Sanchez (www)

keikka

Ensimmäistä kertaa Suomeen oman Migration -yhtyeensä kanssa saapuva meksikolaislähtöinen Antonio Sanchez on monille tuttu kitaravelho Pat Methenyn pitkäaikaisena luottorumpalina. Tähän mennessä yhteistyö on poikinut Sachezille kolme Grammy –PALKINTOA. Vuonna 2013 Modern Drummer –lehden lukijat äänestivät Sanchezin maailman parhaaksi jazzrumpaliksi ja hän on ollut säännöllisesti MYÖS DownBeat –lehden kriitikoiden ja lukijoiden äänestysten kärkikaartissa jo kymmenen vuotta.

Muutettuaan vuosituhannen vaihteessa New Yorkiin hänestä on tullut eräs kansainvälisten jazzpiirien tavoitelluimpia rumpaleita. Miehen soittoa voi kuulla yli sadalla albumilla ja hän on esiintynyt niin jazzin suuruuksien kuten Chick Corean ja Toots Thielemansin kuin nuoremman polven tähtien kuten Joshua Redmanin ja Avishai Cohenin rinnalla.

Sanchez on ennättänyt niittää mainetta myös säveltäjänä ja orkesterinjohtajana. Sanchezin albumi ”New Life” sai vuonna 2014 arvostetun saksalaisen Echo –jazzpalkinnon. Tammikuussa ensi-iltansa Suomessa saavan ”Birdman” –elokuvan musiikki on Antonio Sanchezin käsialaa ja soundtrack on saavuttanut muun muassa Golden Globe –ehdokkuuden parhaasta musiikista. April Jazzeilla Sanchezilta kuullaan Migration –yhtyeen keväällä julkaistavan uuden albumin materiaalia.