Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

April Jazz: Anna-Mari Kähärä Orchestra, Manuel Dunkel Quartet,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo22.4. Klo 19:30

keikka

Anna-Mari Kähärän Orchestra

Toisen albuminsa julkaisua April Jazzeilla juhliva Anna-Mari Kähärä Orchestra on todellinen all-stars-yhtye. Laulajatar Anna-Mari Kähärän LISÄKSI yhtyessä soittaa ja laulaa kolme oman alansa huippumuusikkoa – kitaristit Marzi Nyman ja Jarmo Saari sekä perkussionisti Zarkus Poussa. Jäsentensä keskinäisen synergian ytimessä on hullunrohkea ja ennakkoluuloton improvisointi. Orkesteri tunnetaankin arvaamattomista ja virtuoottisista esiintymisistään, jotka ovat saavuttaneet jo kulttimaineen.

Manuel Dunkel Quartet feat. Anders Bergcrantz

Konsertin aloittava saksofonisti Manuel Dunkel on ollut eräs Suomi-jazzin vahvimmista äänistä jo 1990-luvun puolivälistä lähtien. Dunkel palkittiin vuonna 2011 Yrjö-palkinnolla, joka on arvostetuin kotimaisen jazzmusiikin tunnustus. Hänen johtamansa kvartetin täydentävät pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjönen sekä rumpali Teppo Mäkynen. Konsertissa kuullaan musiikkia yhtyeen kolmannelta, tänä keväänä julkaistavalta albumilta. Vierailijana levyllä ja konsertissa esiintyy trumpetisti Anders Bergcrantz, joka on yksi länsinaapurin arvostetuimmista jazzmuusikoista.

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

April Jazz: Ana MouraTapiolasali, Espoon kulttuurikeskus, espoo22.4. Klo 19:00

Ana Moura (www)

keikka

Portugalilainen Ana Moura on kerännyt nopeasti laajan kansainvälisen kannattajajoukon, jota kiehtoo hänen taitonsa lainata rohkeasti muista musiikkilajeista, säilyttäen samalla vahvana kotimaansa perinnemusiikin fadon kohtalokkaan sielukkuuden. Moura esiintyi April Jazzeilla viimeksi vuonna 2009 loppuunmyydyssä konsertissa. Nyt hän tuo Suomeen ensimmäistä kertaa perinteisestä akustisesta fado triosta koskettimilla, bassolla ja rummuilla laajennetun kokoonpanonsa.