Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 10.4.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Ville Vokkolainen & Kadotettujen Paratiisi - levynjulkaisukonsertti,ravintola Laulumiehet, helsinki10.4. Klo 19:00

Ville Vokkolainen & Kadotettujen Paratiisi

keikka

Ville Vokkolainen: kitara ja sävellykset, Pauli Lyytinen: saksofonit, Eero Tikkanen: kontrabasso, Harri Kuusijärvi: harmonikka ja Jesse Ojajärvi: rummut

Kadotettujen Paratiisi on uutta Ville Vokkolaisen kirjoittamaa iskelmää vastaan sinnikkäästi hyökkäävä yhtye. Orkesterin jazzille sekä nykymusiikille erikoistuneet muusikot pyrkivät kaikista kulmista kasattuine perinteineen kitkemään suomalaisen humpan juuriltaan ja täten selvittämään mistä suomalaisen iskelmäkansan syvin olemus onkaan lopulta tehty.

http://vokkolainen.wordpress.com/

Eclipse Music julkaisee Ville Vokkolaisen & Kadotettujen Paratiisin levyn. http://www.eclipse-music.net/

Itse levyltä kuultua:
http://www.youtube.com/watch?v=3M1NkGRM8Nk

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Paikka ja liput

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €.

Taina Lehto & László Süle,Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki10.4. Klo 18:00

Taina Lehto

László Süle (www)

keikka

Taina Lehto (s. 1965) opiskeli Hämeenlinnan musiikkiopistossa ja sittemmin rakkaus musiikkiin on ajanut häntä eteenpäin jo yli kaksikymmentä vuotta. Lehdon ura muuttui ammattimaiseksi, kun hän veljensä Timon kanssa voitti Suomen Jazzliiton kilpailun vuonna 1984. Nykyisin Taina Lehto opettaa päätoimisesti Järvenpäässä sijaitsevassa Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa. Lehdon laulajanlaadulle sopii hiljainen tunnelmointi. Väräjävä, hauraanoloinen ääni käy luontevasti usein lähes surumielisiin pohdiskeluihin. Lehto tunnetaan tinkimättömänä oman tiensä kulkijana Suomen jazzkentän kuhmuraisilla teillä. Hän konsertoi aina silloin, kun häntä pyydetään mukaan ja tilaisuus tuntuu varteenotettavalta.

Pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle (s. 1955) opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän opiskeli aikoinaan säveltämistä ja rakastui jazzimprovisointiin, jonka ansiosta hän päätyi suorittamaan jatko-opintonsa Béla Bartók -konservatorion jazzmusiikin laitokselle. Suomeen Süle muutti vuonna 1989 opetustyön perässä.

”Sülen soitossa on koko ajan annos magiikkaa. Magiikkaa, joka tekee hänen melankoliastaankin elävää. Elämänhaluistakin (?). Pieni sininen liekki lepattaa ikään kuin viimeisiään, mutta voimistuu voimistumistaan, palaen lopuksi suurella roihulla. Sülen erinomaisuus koko koskettimiston hallitsijana hyppää useampaan kertaan esille. Vasuri tekee hillittömän määrän työtä. Komppaa. Juoksee kilkkaavan oikeiston rinnalle. Välillä bassovoimallaan ohitsekin.”
- Osku Rajala, Jazzrytmit 15/10/2009

László Süle ja Taina Lehto ovat tehneet yhteistyötä aina vuodesta 1990 saakka. Süle soitti Taina Lehdon vuonna 1991 julkaistulla Same old dreams -levyllä ja kaksikko on soittanut myös yhteisessä kokoonpanossa nimeltään Taina Lehto & Laszlo Sülen Yhtye. Lehto on tämän lisäksi soittanut paljon yhdessä Claes Anderssonin kanssa esittäen hänen teoksiaan.

Konsertissa kuullaan jazzballadeja, bossanovaa, ikivihreitä sekä Taina Lehdon ja László Sülen sävellyksiä.

Vapaa pääsy! Käsiohjelma 5 euroa, tuotto menee lyhentämättömänä artisteille.

Kasperi Sarikoski Nuance feat. Verneri Pohjola,Koko Jazz Club, helsinki10.4. Klo 21:30

keikka

Liput 15 / 10 €

Pasunisti Kasperi Sarikosken luotsaama Nuance-yhtye päättää konserttisarjansa Koko Jazz Clubilla yhdessä vierailevan solistin, trumpetisti Verneri Pohjolan, kanssa. Emma-palkittu ”Pohjolan Miles Davis” on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita, jonka levyt ovat keränneet suitsutusta mm. kriitikoiden keskuudessa ympäri maailmaa. Iltamissa kuullaan Sarikosken omaa musiikkia, jossa tilaa saavat myös muut yhtyeen jäsenet. Välillä hiljennytään karsimaan ylimääräinen pois ja tehdään tilaa yhteissoitolle. Toisinaan vauhti kiihtyy; laavaa ja lohkareita lentelee kuin tulivuoren purkautuessa. Luvassa siis tunnelmointia sekä kipinöitä kun musiikin mannerlaatat sulautuvat ja törmäilevät toisiinsa.

Kasperi Sarikoski, pasuuna
Jere Haakana, sähkökitara
Artturi Rönkä, koskettimet
Vesa Ojaniemi, kontra- ja sähköbasso
Jonatan Sarikoski, rummut
+ Verneri Pohjola, trumpetti

jyväskylä

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: LightBoxer,Poppari, jyväskylä10.4. Klo 21:00

keikka

LightBoxer kiertueelle Suomeen ja Viroon

Saksofonisti Markus Holkon ja kitaristi Aki Haaralan LightBoxer-viisikko julkaisee toisen levynsä syksyllä 2014. Yhtye kiertää Suomea ja Viroa 2.4. - 2.5. Jazzliiton kiertueella esittäen uutta, yllättävää materiaalia.

LightBoxer on instrumentaalibändi, joka surffaa afron harjalla apunaan improvisoinnin jalo taito. Bändi on ennen kaikkea vahvan tunnelman ja soundin yhdistelmä höystettynä tiukalla groovella, elokuvamusiikilla ja tarttuvilla melodioilla. Kotimaisen rytmimusiikin puurtajien, Emma-palkitun saksofonisti Markus Holkon ja kitaristi Aki Haaralan yhteistyön hedelmä LightBoxer näki päivänvalon debyyttilevyn muodossa kesäkuussa 2012, ja nyt, kevään Jazzliiton kiertueella bändi esittää kakkoslevynsä materiaalia. Levy julkaistaan syksyllä Japanin-kiertueen yhteydessä.

Uuden levyn sävellyksistä ja tuotannosta vastaa edellisen albumin tapaan kaksikko Haarala-Holkko. Ensilevy oli vuoden 2013 Teosto-palkintoehdokkaana, arvostelumenestys lukuisissa medioissa ja valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä. Uudella albumilla yhtyeen saundi on bändin omin sanoin “paikoin mahtipohtisempi, paikoin retrosti punkimpi”.

Bändin muusikot ovat tuttuja monista jazz- ja soulyhteyksistä, kuten Palefacen, Tuomon, Emma Salokosken, Jukka Perkon ja Chisun yhtyeistä sekä U-Street All Starsista ja Astro Can Caravanista. Markus Holkko myös johtaa omaa Markus Holkko Quartetiaan.

Suomessa LightBoxer on esiintynyt paitsi Helsingin klubeilla, myös mm. Turun Flame Jazz -klubilla helmikuussa 2014, Tampere Jazz Happeningissa 2013 sekä Helsingin JazzPiknik-festivaalilla 2013.

Aki Haarala - kitara
Markus Holkko - saksofoni
Emil Luukkonen - Hammond
Ville Herrala - basso
Mikko Pöyhönen - rummut
www.lightboxer.fi

Kiertuepaikat:
ke 2.4. Pori, KulttuuriKulma, klo 21
to 3.4. Savonlinna, Wanha Kasino, klo 20
pe 4.4. Kuopio, Jazzklubi, klo 21
la 5.4. Joensuu, Teatteriravintolan terassi, klo 21
to 10.4. Jyväskylä, Poppari, klo 21
pe 11.4. Raahe, 3” Kuppila, klo 21
la 12.4. Tampere, TTT-Klubi, klo 22
pe 1.5. Tarto, Tartu Jazz Club
la 2.5. Tallinna, Teater NO99

Suomen Jazzliitto osallistuu kuuden kiertueen tuotantoon kevätkaudella 2014. Osa tuotannoista toteutetaan yhdessä ulkopuolisen tuottajan/managerin/keikkamyyjän kanssa ja osan Jazzliitto tuottaa itse. Tuotantokumppaneina keväällä toimivat E.H.N. Productions, Fredriksson Music sekä Vapaat Äänet –kiertueen osalta Vapaat Äänet. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES. Vapaat Äänet –kiertuetta tukee lisäksi Ranskan kulttuuri-instituutti.

Ilmavoimien Big Band: "Rakkain terveisin, Suomi!",A-sali, jyväskylä10.4. Klo 19:00

Ilmavoimien Big Band

Ilmavoimien Big Bandin Aalto-sarjan toisessa konsertissa rakastetut suomalaiset klassikkosävelmät saavat uuden ja uljaan, entistä jazzikkaamman elämän.
Jazzin perinteeseen kuuluu oman aikansa populaarimusiikin versiointi. Koko musiikinlajin kehitys on nojannut tähän piirteeseen. Niinpä on enemmän kuin luontevaa, että suomalaiset jazzmuusikot versioivat musiikkia, johon on säilötty jotakin heille hyvin ominaista ja merkityksellistä. Tässä Vellu Halkosalmen sovittamassa kokoelmassa rakastetut suomalaiset klassikkosävelmät soivat uudenlaisina raikkaina jazzversioina. Konsertissa swengataan läpi hiljaisen kylätien kohti satumaata, kunnes jo pyöritään säkkijärven polkkaa Akselin ja Elinan häissä. Saksofonisolistina Jukka Perko.


Ilmavoimien Big Bandin Aalto-sarjan seuraava konsertti pe 26.9.2014 klo 19 Big Band goes Stravinsky, solistina Pekka Ahonen (cl) ja kapellimestarina Elias Seppälä.