Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Kasperi Sarikoski Nuance feat. Verneri Pohjola,Koko Jazz Club, helsinki10.4. Klo 21:30

keikka

Liput 15 / 10 €

Pasunisti Kasperi Sarikosken luotsaama Nuance-yhtye päättää konserttisarjansa Koko Jazz Clubilla yhdessä vierailevan solistin, trumpetisti Verneri Pohjolan, kanssa. Emma-palkittu ”Pohjolan Miles Davis” on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita, jonka levyt ovat keränneet suitsutusta mm. kriitikoiden keskuudessa ympäri maailmaa. Iltamissa kuullaan Sarikosken omaa musiikkia, jossa tilaa saavat myös muut yhtyeen jäsenet. Välillä hiljennytään karsimaan ylimääräinen pois ja tehdään tilaa yhteissoitolle. Toisinaan vauhti kiihtyy; laavaa ja lohkareita lentelee kuin tulivuoren purkautuessa. Luvassa siis tunnelmointia sekä kipinöitä kun musiikin mannerlaatat sulautuvat ja törmäilevät toisiinsa.

Kasperi Sarikoski, pasuuna
Jere Haakana, sähkökitara
Artturi Rönkä, koskettimet
Vesa Ojaniemi, kontra- ja sähköbasso
Jonatan Sarikoski, rummut
+ Verneri Pohjola, trumpetti

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

jaZZanti-konsertti: Ville Vokkolainen & Kadotettujen Paratiisi - levynjulkaisukonserttiravintola Laulumiehet, helsinki10.4. Klo 19:00

Ville Vokkolainen & Kadotettujen Paratiisi

keikka

Ville Vokkolainen: kitara ja sävellykset, Pauli Lyytinen: saksofonit, Eero Tikkanen: kontrabasso, Harri Kuusijärvi: harmonikka ja Jesse Ojajärvi: rummut

Kadotettujen Paratiisi on uutta Ville Vokkolaisen kirjoittamaa iskelmää vastaan sinnikkäästi hyökkäävä yhtye. Orkesterin jazzille sekä nykymusiikille erikoistuneet muusikot pyrkivät kaikista kulmista kasattuine perinteineen kitkemään suomalaisen humpan juuriltaan ja täten selvittämään mistä suomalaisen iskelmäkansan syvin olemus onkaan lopulta tehty.

http://vokkolainen.wordpress.com/

Eclipse Music julkaisee Ville Vokkolaisen & Kadotettujen Paratiisin levyn. http://www.eclipse-music.net/

Itse levyltä kuultua:
http://www.youtube.com/watch?v=3M1NkGRM8Nk

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Paikka ja liput

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €.

Taina Lehto & László SüleUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki10.4. Klo 18:00

Taina Lehto

László Süle (www)

keikka

Taina Lehto (s. 1965) opiskeli Hämeenlinnan musiikkiopistossa ja sittemmin rakkaus musiikkiin on ajanut häntä eteenpäin jo yli kaksikymmentä vuotta. Lehdon ura muuttui ammattimaiseksi, kun hän veljensä Timon kanssa voitti Suomen Jazzliiton kilpailun vuonna 1984. Nykyisin Taina Lehto opettaa päätoimisesti Järvenpäässä sijaitsevassa Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa. Lehdon laulajanlaadulle sopii hiljainen tunnelmointi. Väräjävä, hauraanoloinen ääni käy luontevasti usein lähes surumielisiin pohdiskeluihin. Lehto tunnetaan tinkimättömänä oman tiensä kulkijana Suomen jazzkentän kuhmuraisilla teillä. Hän konsertoi aina silloin, kun häntä pyydetään mukaan ja tilaisuus tuntuu varteenotettavalta.

Pianisti, säveltäjä ja pedagogi László Süle (s. 1955) opettaa Metropolia-ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän opiskeli aikoinaan säveltämistä ja rakastui jazzimprovisointiin, jonka ansiosta hän päätyi suorittamaan jatko-opintonsa Béla Bartók -konservatorion jazzmusiikin laitokselle. Suomeen Süle muutti vuonna 1989 opetustyön perässä.

”Sülen soitossa on koko ajan annos magiikkaa. Magiikkaa, joka tekee hänen melankoliastaankin elävää. Elämänhaluistakin (?). Pieni sininen liekki lepattaa ikään kuin viimeisiään, mutta voimistuu voimistumistaan, palaen lopuksi suurella roihulla. Sülen erinomaisuus koko koskettimiston hallitsijana hyppää useampaan kertaan esille. Vasuri tekee hillittömän määrän työtä. Komppaa. Juoksee kilkkaavan oikeiston rinnalle. Välillä bassovoimallaan ohitsekin.”
- Osku Rajala, Jazzrytmit 15/10/2009

László Süle ja Taina Lehto ovat tehneet yhteistyötä aina vuodesta 1990 saakka. Süle soitti Taina Lehdon vuonna 1991 julkaistulla Same old dreams -levyllä ja kaksikko on soittanut myös yhteisessä kokoonpanossa nimeltään Taina Lehto & Laszlo Sülen Yhtye. Lehto on tämän lisäksi soittanut paljon yhdessä Claes Anderssonin kanssa esittäen hänen teoksiaan.

Konsertissa kuullaan jazzballadeja, bossanovaa, ikivihreitä sekä Taina Lehdon ja László Sülen sävellyksiä.

Vapaa pääsy! Käsiohjelma 5 euroa, tuotto menee lyhentämättömänä artisteille.