Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 11.4.

helsinki

Panurama-klubi feat. Ninni Poijärvi,Lavaklubi, helsinki11.4. Klo 21:00

Panu Savolainen

Ninni Poijärvi (www)

keikka

Panurama-klubin huhtikuun vieraana Ninni Poijärvi

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimällä klubilla luvassa intiimi duokonsertti perjantaina 11.4.

Menestyksekkäillä konserteilla Kansallisteatterin Lavaklubilla käynnistynyt Panurama-klubi jatkuu huhtikuussa laulumusiikilla, kun vieraaksi saapuu valovoimainen laulaja-lauluntekijä Ninni Poijärvi. Klubin isäntänä toimiva vibrafonisti Panu Savolainen ja laulunsa lisäksi ainakin viulua soittava Poijärvi esiintyvät varsin harvinaislaatuisella ja intiimillä duokokoonpanolla, esittäen materiaalia mm. Poijärven uudelta, syksyllä julkaistavalta albumilta.

Musiikin monitaituri Ninni Poijärvi tunnetaan kolmen oman soololevynsä ohella mm. Hoedown-yhtyeestä, J. Karjalaisen Lännen Jukka -kokoonpanosta. Hän on lisäksi esiintynyt mm. Mikko Kuustosen, Kari Tapion, Erinin, Jonna Tervomaan ja Tokelan kanssa. Tällä hetkellä hän soittaa pääasiassa Edu Kettusen yhtyeessä ja valmistelee neljättä sooloalbumiaan.

Maamme arvostetuimpiin nuoriin jazzmuusikoihin lukeutuva Panu Savolainen tunnetaan parhaiten mm. arvostetun European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta HERD-yhtyeestään. Mm. Pori Jazzin Vuoden Taitelijaksi 2010 valittu Savolainen on muusikon työnsä ohella isännöinyt suosittuja HERD-klubeja syyskuusta 2012 joulukuuhun 2013, ja helmikuusta 2014 alkaen omia Panurama-klubejaan. HERDin ja laulaja Aili Ikosen suomalaisista jazziskelmistä koostuva, runsaasti kiitosta saanut debyyttialbumi Jazzbasilli julkaistiin lokakuussa.

pe 11.4. klo 21 Panurama-klubi, vieraana Ninni Poijärvi
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1)
Liput 10/7 € Kansallisteatterin lippumyymälästä.

Ninni Poijärvi, laulu ja viulu
Panu Savolainen, vibrafoni

www.panusavolainen.com 
www.facebook.com/panusavolainenvibes 
www.ninnipoijarvi.com 

kuopio

Ville Vokkolainen ja Kadotettujen Paratiisi,Musiikkikeskus, Jazzklubi, kuopio11.4. Klo 21:00

Ville Vokkolainen ja Kadotettujen Paratiisi (www)

Ville Vokkolainen ja Kadotettujen Paratiisi

Ville Vokkolainen - kitara
Pauli Lyytinen – puhaltimet
Eero Tikkanen – basso
Harri Kuusijärvi – harmonikka
Jesse Ojajärvi - rummut

raahe

Jazzliiton kiertueella / On FJF Tour: LightBoxer,3" Kuppila, raahe11.4. Klo 21:00

keikka

LightBoxer kiertueelle Suomeen ja Viroon

Saksofonisti Markus Holkon ja kitaristi Aki Haaralan LightBoxer-viisikko julkaisee toisen levynsä syksyllä 2014. Yhtye kiertää Suomea ja Viroa 2.4. - 2.5. Jazzliiton kiertueella esittäen uutta, yllättävää materiaalia.

LightBoxer on instrumentaalibändi, joka surffaa afron harjalla apunaan improvisoinnin jalo taito. Bändi on ennen kaikkea vahvan tunnelman ja soundin yhdistelmä höystettynä tiukalla groovella, elokuvamusiikilla ja tarttuvilla melodioilla. Kotimaisen rytmimusiikin puurtajien, Emma-palkitun saksofonisti Markus Holkon ja kitaristi Aki Haaralan yhteistyön hedelmä LightBoxer näki päivänvalon debyyttilevyn muodossa kesäkuussa 2012, ja nyt, kevään Jazzliiton kiertueella bändi esittää kakkoslevynsä materiaalia. Levy julkaistaan syksyllä Japanin-kiertueen yhteydessä.

Uuden levyn sävellyksistä ja tuotannosta vastaa edellisen albumin tapaan kaksikko Haarala-Holkko. Ensilevy oli vuoden 2013 Teosto-palkintoehdokkaana, arvostelumenestys lukuisissa medioissa ja valittiin yhdeksi vuoden jazzlevyistä. Uudella albumilla yhtyeen saundi on bändin omin sanoin “paikoin mahtipohtisempi, paikoin retrosti punkimpi”.

Bändin muusikot ovat tuttuja monista jazz- ja soulyhteyksistä, kuten Palefacen, Tuomon, Emma Salokosken, Jukka Perkon ja Chisun yhtyeistä sekä U-Street All Starsista ja Astro Can Caravanista. Markus Holkko myös johtaa omaa Markus Holkko Quartetiaan.

Suomessa LightBoxer on esiintynyt paitsi Helsingin klubeilla, myös mm. Turun Flame Jazz -klubilla helmikuussa 2014, Tampere Jazz Happeningissa 2013 sekä Helsingin JazzPiknik-festivaalilla 2013.

Aki Haarala - kitara
Markus Holkko - saksofoni
Emil Luukkonen - Hammond
Ville Herrala - basso
Mikko Pöyhönen - rummut
www.lightboxer.fi

Kiertuepaikat:
ke 2.4. Pori, KulttuuriKulma, klo 21
to 3.4. Savonlinna, Wanha Kasino, klo 20
pe 4.4. Kuopio, Jazzklubi, klo 21
la 5.4. Joensuu, Teatteriravintolan terassi, klo 21
to 10.4. Jyväskylä, Poppari, klo 21
pe 11.4. Raahe, 3” Kuppila, klo 21
la 12.4. Tampere, TTT-Klubi, klo 22
pe 1.5. Tarto, Tartu Jazz Club
la 2.5. Tallinna, Teater NO99

Suomen Jazzliitto osallistuu kuuden kiertueen tuotantoon kevätkaudella 2014. Osa tuotannoista toteutetaan yhdessä ulkopuolisen tuottajan/managerin/keikkamyyjän kanssa ja osan Jazzliitto tuottaa itse. Tuotantokumppaneina keväällä toimivat E.H.N. Productions, Fredriksson Music sekä Vapaat Äänet –kiertueen osalta Vapaat Äänet. Tiedotusyhteistyössä Jazzliitto toimii Creatika Agencyn kanssa. Kiertueita rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Musiikin edistämissäätiö MES. Vapaat Äänet –kiertuetta tukee lisäksi Ranskan kulttuuri-instituutti.

turku

Flame Jazz,Café Tiljan, turku11.4. Klo 22:00

Winter/Pyysalo/Augustson

keikka

Niklas Winter – kitara
Severi Pyysalo – vibrafoni
Filip Augustson (SWE) – basso

Turkulaismuusikoiden aatelisto eli Niklas Winter ja Severi Pyysalo saavat seurakseen kansainvälistä väriä, kun illan trioa täydentää ruotsalainen huippubasisti Filip Augustson.
Åbo Svenska Teaterin tunnelmallisessa Café Tiljanissa juhlitaan lisäksi kitaristi Winterin 20-vuotista taiteilijanuraa. Instrumenttiensa pohjoismaalaiset huiput kohtaavat Turussa siis monin tavoin juhlatunnelmissa!

Liput 15/10€ (Lippupalvelu)

Ovet klo 21