Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 29.4.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Henrik Sandås & Kari Ikonen,ravintola Laulumiehet, helsinki29.4. Klo 19:00

Kari Ikonen

Henrik Sandås (www)

keikka

Henrik Sandåsin ainutlaatuinen soolobandoneon-musisointi pohjautuu argentiinalaisiin sävelmiin vaasalaisin vaikuttein.

Paitsi vaikuttava tangotulkitsija, Henrik on myös loistava improvisoija.

Kari Ikonen esittää pianolla mm. improvisaatioita ja omia sävellyksiään. Musiikilliset vaikutteet tulevat Euroopan, Afrikan, Pohjois-Amerikan, Lähi-idän, Atlantiksen ja lähimpien elliptisten galaksien musiikkikulttuureista.

Huhujen mukaan kaverukset saattavat esittää jotain myös yhdessä.

Henrik Sandås

Henrik Sandås ja hänen bandoneóninsa ovat ainutlaatuinen ilmiö tämän päivän kansainvälisessä musiikkimaailmassa. Hänen kokonaisvaltainen muusikkoutensa ja puhutteleva soittotyylinsä ovat herättäneet ihastusta ja ihailua ympäri Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa. Hän on nopeasti saavuttanut aseman yhtenä Suomen kysytyimmistä tango nuevo –spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin sovittamiseen eri kokoonpanoille. Sandås on kantaesittänyt mm. Markku Klamin, Kirmo Lintisen, Jukka Linkolan, Markus Elglandin, Matti Laukkasen ja Kari Ikosen teoksia.

www.henriksandas.com

Kari Ikonen

Suomen jazzalan arvostetuimman tunnustuksen, Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2013 napannut pianisti, säveltäjä ja kosketinsoittaja Kari Ikonen (s. 1973) soittaa monikansallisen Karikko-yhtyeensä ja oman trionsa lisäksi mm. yhtyeissä Ajaton, Ahava, Gnomus ja Slo Motive. Hän on konsertoinut Armeniassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Neuvostoliitossa ja yli kahdessakymmenessä Euroopan maassa.

Hän on esiintynyt monien kansainvälisesti merkittävien muusikoiden kanssa, kuten Ingrid Jensen, Bob Moses, Stan Sultzman ja Ron McClure. Ikosen soittoa ja/tai sävellyksiä on yli 30:llä levyllä.

Säveltäjänä laajasti tunnustettu Ikonen on palkittu kansainvälisesti arvostetuissa Julius Hemphill Composition Awards (USA) ja Scrivere in Jazz (Italia) -sävellyskilpailuissa. Ikonen on laatinut sävellyksiä mm. European Saxophone Ensemble:lle, UMO:lle, Tanguedia-kvintetille, Kaartin Seitsikolle, Norjan radio-orkesterille ja Uusinta!-kamariyhtyeelle. Sävellystyön ja soittamisen ohella Ikonen toimii sivutoimisena opettajana Sibelius-Akatemian jazzosastolla.

www.kariikonen.com

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Metropolia Orkesteri & kapellimestari Antti Rissanen: Gravius, Altius, Fortius,Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, helsinki29.4. Klo 19:00

Gravius, Altius, Fortius - Raskaammin, korkeammalta, kovempaa!

Metropolia Orkesterin konsertissa soivat raskaan rockin klassikot ja tuoreet heavy-hitit suuren orkesterin järisyttävinä tulkintoina. Laulusolisteina kuullaan Metropolian valovoimaisia laulunopiskelijoita. Solistivieraana mm. suomalaisen rocklaulun ehdottomaan eliittiin kuuluva Kimmo Blom. Kapellimestarina Antti Rissanen.

Liput 20/10 e.

Kesto 2 h, sis. väliajan.

loimaa

Vapaat äänet -kiertue: Stephan Oliva pianosoolo,Taidetalo, loimaa29.4. Klo 19:00

Stephan Oliva (www)

keikka

Ranskalaispianisti Stephan Oliva soolokiertuella Suomessa huhtikuun lopussa

Elokuvan ympärille kietoutuvan pianosoolotrilogian kolmas osa tekee kunniaa Jean-Luc Godardin elokuvien musiikille.

Keväisellä Suomen kiertuellaan Stephan Oliva esiintyy 22.-29. huhtikuuta kahdeksalla eri paikkakunnalla. Konsertti Loimaan taidetalossa on kiertueen viimeinen.

Vaguement Godard (Godardia hämyisästi) on Stephan Olivan elokuvan ympärille kietoutuvan pianosoolotrilogian kolmas osa. Illusions- levymerkin tuottajan, Philippe Ghielmettin ja ranskalaisen pianistin kanssa yhteistyössä toteutuu hanke muodostuu kunnianosoituksesta yhdelle elokuvasäveltäjälle (Bernard Herrmann), yhdelle elokuvagenrelle (Film noir) ja yhdelle elokuvaohjaajalle (Jean-Luc Godard).

Marraskuussa 2013 ilmestynyt Vaguement Godard piirtää musiikillisen muotokuvan tekijästä, joka loi uudestaan elokuvan ja vei Uuden aallon huippuunsa. Aiheensa rikkaudesta lumoutuneena Stéphan Oliva improvisoi pianolla useita Jean-Luc Godardin elokuvia, mm. Viimeiseen hengenvetoon, Elää elämäänsä, Hullu Pierrot, Pieni sotilas, Keskipäivän aave, Alphaville, Pelastukoon ken voi, Intohimo… Hän käsittelee useiden, Godardin elokuviin musiikkia säveltäneiden teoksia, mm. Georges Delerue, Michel Legrand, Antoine Duhamel, Martial Solal.

Liput 10 € / 8 €, ovelta

Taidetalon osoite: Rantatie 2, 32200 Loimaa,
Konsertin järjestää Loimaan kaupungin kulttuuripalvelut

Juhani Heinonen
050 512 6006
juhani.heinonen(a)loimaa.fi