Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet -kiertue 2014 / 25. Vapaat äänet -kiertueen juhlakonsertti,Sellosali, espoo13.3. Klo 19:00

keikka

Suomalais-ranskalaista jazzyhteistyötä esittelevä Vapaat äänet -juhlakiertue huipentuu Sellosalissa 13.3.

Järjestyksessään 25. Vapaat äänet -kiertueella esiintyvät Mikko Innanen & Innkvisitio sekä ranskalainen Vincent Courtois Mediums.

Vuoden 2014 ensimmäinen Vapaat Äänet -kiertue tarjoaa vahvan kattauksen ranskalais-suomalaista jazzosaamista. Kaksi eturivin jazzyhtyettä, suomalainen Mikko Innanen & Innkvisitio sekä rankalainen Vincent Courtois Mediums, esiintyvät maaliskuussa yhteensä kahdeksan keikan verran konserttiareenoilla ympäri Suomea. Kyseessä on järjestyksessään 25. suomalais-ranskalainen kiertue, jonka Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet yhdessä toteuttavat. Kiertueen kokoava 25-vuotisjuhlakonsertti järjestetään Sellosalissa Espoossa 13.3. klo 19.

Saksofonisti Mikko Innanen on yksi sukupolvensa arvostetuimmista ja kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista. Innasen verevää soittoa voi kuulla lukuisissa yhteyksissä, mutta Innkvisitio lienee näistä keskeisin. Yhtye itse määrittelee musiikkinsa retrofuturistiseksi, ja se on näiden eturivin jazzmuusikoiden ehkäpä seikkailunhaluisin kokoonpano. Helsinkiläisyhtye on ehtinyt julkaista kaksi levyä ja kiertää aktiivisesti Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikan festivaaleja. Tällä keväisellä kiertueella Innkvisitio esittää uutta ohjelmistoaan ja juhlii samalla kymmenvuotista taivaltaan. Yhtyeen riveissä kuullaan Innasen ohella liettualaissaksofonisti Liudas Mockunasia ja Emma-ehdokkaana parhaillaan olevasta Kahden miehen galaksi -yhtyeestä tuttuja kosketinsoittaja Seppo Kantosta ja rumpali Joonas Riippaa.

Ranskalainen sellisti Vincent Courtois on monialainen muusikko, joka on yhtä kotonaan niin etnisissä tyyleissä ja pop-yhteyksissä kuin uudessa konserttimusiikissa ja kokeilevassa jazzissakin. Tuore triokokoonpano Mediums jatkaa Courtois'n mieleenpainuvien ja omaleimaisten projektien sarjaa onnistuneesti. Sellon ja kahden tenorisaksofonin yhdistelmän äänenväri liikkuu samalla keskisellä sävelalueella, mistä juontaa myös yhtyeen nimi Mediums. Courtois’n kyseisen kokoonpanon sävellysten suurimpana muusana on toiminut sirkusmaailma, jossa sellisti vietti isänsä työn vuoksi koko lapsuutensa. Mediums-trion täydentävät saksofonistit Daniel Erdmann ja Robin Fincker. Erdmann on suomalaisyleisölle tuttu mm. suositun Das Kapital -kokoonpanon riveistä.

Kesto 2 h 15 min, sis. väliajan
Liput alkaen 14,50 €, Lippupiste. Ovelta 15 €
Naulakkomaksu 2 €

Kiertueen yhteistuotanto: Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet. 

Kiertuetta tukevat Ranskan Instituutti ja Goethe Institut, sekä Adami, Spedidam ja Musiikin edistämissäätiö.

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

Ei muita keikkoja.