Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Kannaste-Olding 4,Koko Jazz Club, helsinki16.11. Klo 21:00

keikka

Huippuyhtye Kannaste-Olding 4 juhlistaa kiertueellaan 10-vuotista taivaltaan. Koko Jazz Clubin lauantai-illassa on tiedossa jazzillinen Suomi-Ruotsi –ilottelu, kun maiden ykkösnyrkit saapuvat Kokon tulikuumaan hornankattilaan.

Saksofonisti Jussi Kannaste tunnetaan monipuolisena muusikkona, joka taipuu uskottavasti vahvasta rytmisestä virtuositeetista lyyriseen ilmaisuun. Päivätyönään Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmää johtava Kannaste tuo Kokolle pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa ruotsalaiskitaristi Hans Oldingin. Aikanaan Pariisissa toisensa tavanneen kaksikon yhteistyö on jalostunut vuosien saatossa poikkeuksellisen saumattomaksi. Kokolla komppiparina toimii luottokaksikko Antti Lötjönen ja Jaska Lukkarinen.

Jussi Kannaste – sax
Hans Olding – kitara
Antti Lötjönen – kontrabasso
Jaska Lukkarinen – rummut

Lisätietoja:
www.hansolding.com

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Kansi Auki Piano Jazz FestivalMusiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki16.11. Klo 18:00

Joonas Haavisto Trio

Stefano Bollani

keikka

Kansi Auki Piano Jazz Festival tarjoaa kansainvälistä jazzia intiimissä ympäristössä

Kansi Auki Piano Jazz Festival on Iiro Rantalan panos kulttuurituontiin ja jazzmusiikin tarjonnan lisäämiseen Suomessa. Festivaalin vieraat ovat kansainvälisesti tunnustettuja artisteja, joiden kiertueet eivät ole vielä ulottuneet huomiota herättävästi Suomeen. Pieni tapahtuma, intiimi konserttisali ja yhdessä hengittävä yleisö tarjoavat vieraille suurten salien, yleisömassojen ja ruhtinaallisten palkkioiden sijaan mahdollisuuden hengähtämiseen oman taiteensa äärellä. Nämä artistit tapaavat kuulijansa ja toisensa yleensä suurilla festivaaleilla tai suurten järjestäjien isoissa halleissa. Kansi Auki on jotain muuta. Se on huomavaisuutta, kunnioitusta ja aitoa kiinnostusta. Se on kuin romanttinen illallinen kynttilän valossa. Kansi Auki –festivaalilla on kuuma ja intensiivinen rakkaussuhde musiikkiin.

Kolmannen kerran järjestettävä Kansi Auki –festivaalin esiintyjinä kuulemme suomalaisten muusikkojen lisäksi vieraita Ruotsista, Yhdysvalloista ja Italiasta. Ohjelmasta löytyvät mm. Bobo Stenson (SWE), Craig Taborn (USA), Stefano Bollani (ITA), Joonas Haavisto Trio ja Kari Ikonen trio. Konsertteja edeltävät luennot käsittelevät tänä vuonna jazzpianon osaajia, elämää ja kokemuksia. Kolmena iltana tarjoillaan luento, kahden artistin konsertti Kapsäkin teatterisalissa sekä klubikonsertti ravintola Allotriassa. Festivaalin päättää neljäntenä päivänä ilmaiskonsertti lapsille ja heidän seuralaisilleen.

Lauantai 16.11.
Musiikkiteatteri Kapsäkki
Teatterisali: Joonas Haavisto Trio ja Stefano Bollani (ITA)
Allotrian klubi: Antti Ohenoja Trio