Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Harvey Sorgen, Eero Hämeenniemi, Esa Pietilä,Sara Hildénin Taidemuseo, tampere9.11. Klo 15:00

Rumpali Harvey Sorgen (New York City), pianisti säveltäjä Eero Hämeenniemi (Helsinki) ja saksofonisti Esa Pietilä (Helsinki) soittavat improvisoitua jazzia Sara Hildénin taidemuseossa lauantaina 9. marraskuuta kello 15 alkaen. Konsertti sisältyy Ellen Gallagher: AxME -näyttelyn pääsylippuun.

Muusikot lähestyvät yhteisiä improvisaatioita hiukan eri tulokulmista, mikä tekee heidän musiikistaan moniulotteista, kollaasinomaista ja abstraktia. Sorgen on avantgarden jazz- ja rumpuimprovisaation pioneereja ja sen ohella hänellä on myös funk- ja rock-taustaa. Sävellystyön ja pianismin ohella Hämeenniemen erikoisalaa on intialainen musiikki. Pietilällä on monipuolinen näkemys saksofonin soiton erikoistekniikoista. He ovat kaikki esiintyneet kansainvälisillä areenoilla.

Ellen Gallagherin teoksissa on useissa taustalla musiikki, erityisesti jazz. Monet hänen teoksistaan ovat kunnianosoituksia Sun Ran ja George Clintonin kaltaisten jazz- ja funkmuusikoiden rehevälle mielikuvitukselle. "Minun tavalleni luoda merkkien kieltä ja kosmologiaa on ominaista toisto, joka on myös jazzin keskeinen olemus", Gallagher on sanonut. "Aloitan rajallisesta joukosta merkkejä, ja ihan kuin jazzissa, palaan niihin ja toistan niitä vähän muunnellen, rakennan kokonaisuutta… Se on muuttuva silmukka, joka ei toistu koskaan samanlaisena."

Ellen Gallagher: AxME 28.9.2013 – 26.1.2014. Sara Hildénin taidemuseo, Laiturikatu 13, Särkänniemi, Tampere
Avoinna ti-su klo 10-18.

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.