Siirry pääsisältöön

Porvoo Jazz Festival: Kari Ikonen Trio,Vanha Studio 123, porvoo30.9. Klo 20:00

Kari Ikonen Trio

Kallio-Rinnetmäki Impulsion

keikka

KARI IKONEN TRIO
Kari Ikonen – piano
Olli Rantala – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

KALLIO-RINNETMÄKI IMPULSION
Mika Kallio – rummut, kellot, gongit
Satu Rinnetmäki – tanssi

Vanha Studio 123 HUOM! K-18!, Mannerheiminkatu 20, Porvoo
Liput ovelta 25/20 €, liput ennakkoon 20 €/15 € (opiskelijat, eläkeläiset)

Kari Ikonen Trio sekä Kallio-Rinnetmäki Impulsion esiintyvät Porvoo Jazz Festivaalin uunituoreella venuella. Ovet aukeavat jo klo 18 jolloin jazztunnelmaan voi virittäytyä ennen varsinaisia konsertteja saapumalla aulan pop up -baariin.

Kello 18.30 Vanhan Studion salissa 3 on tarjolla ainutlaatuinen elämys, jossa rap-artisti Paleface on räätälöinyt DJ settinsä ja tarinansa huippukokki Jyrki ”Hukkatila” Tsutsusen 6 ruokalajin menuun.  Hinta Jazzillalliselle ja kahdelle konsertille on 70 €, sisältäen konserttiliput ja menun. Kellon lyödessä 20.30 osa yleisöstä siirtyy saliin 1 ja osa saliin 2. Salien konsertit toistuvat kahteen kertaan, joten väliajan jälkeen on aika siirtyä seuraavaan konserttiin. Konsertteja ennen ja jälkeen sekä väliajalla on luvassa Cafe Rongon ravintolapalveluita ja muuta mukavaa ajanvietettä. Illan pimetessä saavat festareiden viralliset jatkot kulminoitua teatterin tiloissa valitsemaansa suuntaan luotseinaan DJ Bunuel, sekä Sörkkä Steamin´Jazz Club Jam

Kari Ikonen Trio on erilainen jazzpianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itämaisista mausteista. Chef Kari Ikonen laatii menun, jossa yhdistyvät luontevasti Ikosen omat luomukset, kokkitiimin improvisoidut herkut sekä tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista resepteistä. Yhtyeen kaksi levyä Bright (2013) sekä Beauteous Tales and Offbeat Stories (2015) ovat saaneet ylistäviä arvosteluja kaikilta mantereilta. Beauteous Tales and Offbeat Stories valittiin heti NDR:n (Pohjois-Saksan Radio) viikon jazzlevyksi. Brittiläinen marlbank.net valitsi KIT:n yhdeksi vuoden 2015  viidestä ”state of the art” -triosta, ja The Europe Jazz Media Chart listasi sen yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista yhtyeistä. Levy valittiin Emma-ehdokkaaksi ja se päätyi peräti kymmenelle vuoden 2015 parhaat levyt-listalle.

Kallio-Rinnetmäki IMPULSION on improvisoitu teos soolorumpalille ja tanssijalle. Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Rummut ja erityisesti metallisoittimet tuottavat soidessaan voimakasta värähtelyä. Teos tutkii tämän värähtelyn ja tanssijan liike-energian vuorovaikutusta ja pyrkii saamaan nämä kaksi elementtiä resonoimaan vahvasti ja läsnäolevasti keskenään.

Mika Kallio on valmistunut Sibelius-Akatemian jazzosastolta musiikin  maisteriksi vuonna 2002. Hän julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2008. Tänä syksynä julkaistavan Impulsion soololevyn lisäksi Kalliota työllistävät tällä hetkellä mm. Mikko Innanen 10+, Teemu Viinikainen Trio, Pauli Lyytinen Magnetia orkesteri ja Jussi Fredriksson Trio.

Satu Rinnetmäki on helsinkiläinen freelance tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. Rinnetmäki on esiintynyt useilla tanssifestivaaleilla Suomessa: mm Kuopio tanssii ja soi, Täydenkuun tanssit, Savonlinnan balettijuhlat, Kaktus, UrbanApa ja Olohuone 306,4km2 Kaupunkifestivaali. Viimeisimpiä esityksiä ovat olleet tanssija Anni Puuperän kanssa tehdyt Trash land ja POST POST NATURE.

Keikat samana päivänä kaupungissa porvoo

Porvoo Jazz Festival: Jukkis Uotila Quartet feat. Billy HartKulttuuritalo Grand, porvoo30.9. Klo 18:30

Jukkis Uotila Quartet feat. Billy Hart (FIN/SWE/USA)

keikka

Karl-Martin Almqvist (SWE) - ten sax
Jukkis Uotila - piano
Johnny Åman - bass
Billy Hart (USA) - drums

Jukkis Uotila tapasi idolinsa, legendaarisen rumpalin Billy Hartin vuonna 1977 hänen oltua keikalla Tavastia-klubilla Frank Fosterin yhtyeessä. Merkittävää uraa mm. Herbie Hancockin, Stand Getzin ja McCoy Tynerin kanssa tehnyt rumpali teki Uotilaan vaikutuksen myös ihmisenä ja Uotilan muutettua New Yorkiin muodostui parivaljakosta vähitelleen myös kollegiaaliset ystävät. Pitkän tauon jälkeen Uotila pyysi Billy Hartin vierailulle Sibelius-Akatemiaan vuonna 2012. Yhdessä Jussi Kannasteen ja Jori Huhtalan kanssa soitettu konsertti Musiikkitalon black boxissa ylitti kaikki odotukset.

Ryhmä pääsi studioon vihdoin keväällä 2014 Billy Hartin vieraillessa uudestaan Suomessa. Jukkis valitsi ohjelmiston Hancockin 1960-luvun levytyksiltä lähinnä niiden ajattomuuden ja monimuotoisten ilmaisullisien mahdollisuuksien takia. Sävellyksistä on jokaisen mahdollista löytää oma mielenkiintoinen ja erilainen näkökulmansa.

Porvoossa nähtävä Uotilan uusi kokoonpano esittelee myös kaksi pohjoismaista mestaria, jo konkariksi nousseen ruotsalaisen saksofonisti Karl-Martin Almqvistin ja taitavan suomalaissyntyisen basisti Johnny Åmanin, joka tekee Malmöstä käsin uraa lähinnä Tanskassa. Yhtye soittaa myös Uotilan omaa uutta sävellysmateriaalia.

“Jazzmusiikin saralla kaiken kokeneen Billyn nykyinen soittotyyli on avoin, yllätyksellinen ja haastava, mutta Karl-Martin ja Johnny kykenevät sopeutumaan maailmanluokan muusikon tavoin ja ovat valmiina heittämään vastahaasteita omilla aloitteillaan. On mielenkiintoista nähdä mitä tästä kombinaatiosta saadaan aikaan!”

Liput ennakkoon Tiketistä ja Lippu.fi:stä (sis.palvelumaksut)
22,50/16,50 € (Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset)
Liput ovelta 25/20 €
Liput 7-18v. 10 €
Lapset alle 6 v. ilmaiseksi.

Porvoo Jazz Festival: Jazzillallinen à la Paleface & Chef TsutsunenVanha Studio, Sali 3, porvoo30.9. Klo 18:30

keikka

JAZZILLALLINEN Á LA PALEFACE & CHEF TSUTSUNEN

Jazztunnelmaan voi virittäytyä jo ennen varsinaisia konsertteja saapumalla klo 18.30 Vanhan Studion saliin 3. Porvoo Jazz Festival tarjoilee siellä ainutlaatuisen elämyksen, jossa rap-artisti Paleface on räätälöinyt DJ -settinsä ja tarinansa huippukokki Jyrki ”Hukkatila” Tsutsusen upeaan menuun. Illallinen toteutetaan yhteistyössä Cafe Rongon kanssa.

Hinta Jazzillalliselle ja kahdelle konsertille on 70 €, sisältäen konserttiliput ja menun. Konserttien jälkeen tunnelmaa pitävät yllä DJ Bunuel, sekä Sörkkä Steamin´ Jazz Club jamit.

Illallinen toteutetaan sekä perjantaina 30.9. sekä lauantaina 1.10. Vanhassa Studio 123:ssa, (Kaivokatu 37) klo 18.30. Illallisspektaakkeli toteutetaan ennen illan keikkoja jotka alkavat klo 20.30. Illallisen jälkeen on aika siirtyä nauttimaan ihanasta live-musiikista!

Huom! LAUANTAI TÄYNNÄ!