Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 3.10.

espoo

Pauli Lyytinen + Jacky Molard & François Corneloup quartet,Sellosali, espoo3.10. Klo 19:00

Pauli Lyytinen

Jacky Molard & François Corneloup quartet

Liput 27,50/22 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Vapaat äänet ja Etnosoi! yhdistävät voimansa kiehtovassa matkassa jazzin ja etnon välillä.

Illan aloittaa laaja-alainen saksofonisti Pauli Lyytinen, joka vie sooloprojektissaan soittimensa äärirajoille. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solistinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Lyytinen loihtii kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein väritettynä, välillä täysin akustisesti. Lyytisen toinen sooloalbumi Lehto | Korpi julkaistaan syksyllä 2024.

Entre les terres – Maiden välillä, julistavat väliajan jälkeen viulisti Jacky Molard ja saksofonisti Francois Corneloup uudessa yhtyessään. Molard on yksi Bretagnen kansanmusiikin keulahahmoista, joka on pitkään raivannut tilaa perinteen uudistamiselle. Corneloup puolestaan on ranskalaisen jazzkentän oman tiensä kulkija, arvostettu improvisoidun musiikin käsityöläinen. Molemmat säveltävät värikkäitä kappeleita kvartetille, johon kuuluvat heidän lisäkseen nykyklassisen musiikin lahjakas tulkki, klarinetisti Catherine Delaunay, sekä useilta Suomen-vierailuiltaan tutuksi tullut sellovirtuoosi Vincent Courtois.

Aikataulu:
Klo 19 Pauli Lyytinen
Klo 20 Jacky Molard & François Corneloup quartet

Yhteistyössä Sellosali, Maailman musiikin keskus ja Vapaat äänet
Kiertuetuki: Suomen Jazzliitto, Ranskan Instituutti Suomessa

helsinki

Anna Inginmaa & UMOn torviseitsikko – Iloinen 20-luku,Kanneltalo, helsinki3.10. Klo 18:00

Onko mitään niin nostalgista kuin musiikkiklassikot sadan vuoden takaa? Tällä vauhdikkaalla kierroksella Berliinin salakapakoista Pariisin tupakansavuisille klubeille meidät johdattaa valovoimainen jazzvokalisti Anna Inginmaa yhdessä UMOn torviseitsikon kanssa. Konsertissa kuullaan rakastettuja kappaleita mm. Edith Piafilta ja Marlene Dietrichiltä, ja musiikki soi niin suomeksi, englanniksi, ranskaksi kuin saksaksi. Kokoonpanoa kipparoi Esko Heikkinen, joka on myös sovittanut ohjelmiston perinteiselle suomalaiselle torviseitsikolle.

Anna Inginmaa on artisti, laulaja-lauluntekijä, jonka intensiivinen tulkinta ja tummanpuhuva ääni kuljettavat musiikilliseen maailmaan, jonka mittakaava ulottuu tarkkanäköisestä pohdiskelusta laajankin kankaan vaivattomasti täyttävään melodraamaan. www.annainginmaa.com

UMOn torviseitsikko on UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä koottu pienempi kokoonpano, jonka muusikoilla on mittava ura niin UMOssa kuin lukuisissa omissa projekteissaan. www.umohelsinki.fi

Kesto n. 80 min.

Lippu.fi

Peruslippu 32 € 
Eläkeläinen 27 € 
Opiskelija, työtön, varushenkilö, lapsi 15 € 

Hintoihin lisätään mahdollinen lipunmyyjän tilausmaksu.

https://www.lippu.fi/eventseries/anna-inginmaa-umon-torviseitsikko-3647571/