Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 23.7.

helsinki

Jacob Collier: The Djesse Solo Show,Musiikkitalo, helsinki23.7. Klo 20:00

Jacob Collier

keikka

Liput palvelumaksuineen alkaen 49,90 € + toimituskulu alk. 1,5 €/tilaus

Jacob Collier konsertoi Suomessa heinäkuussa! Maailmanlaajuisesti ihailtu laulaja, säveltäjä ja multi-instrumentalisti esiintyy intiimissä soolokonsertissa Helsingin Musiikkitalolla tiistaina 23.7.

Sukupolvensa suurimpiin musiikillisiin neroihin lukeutuva Jacob Collier on voittanut Grammyn neljällä ensimmäisellä albumillaan, ja odotettu viides albumi julkaistaan helmikuussa. Collier tunnetaan poikkeuksellisen vaikuttavista ja yhteisöllisistä konserteista, joissa yleisö muuntuu usein yhdeksi isoksi harmoniseksi laulukuoroksi.

Tapahtuman pääsylipuille on odotettavissa kovaa kysyntää, joten omat lippunsa kannattaa ostaa nopeasti!

oulu

Jazzpatio: Anne-Mari Kanniainen,Jumprun Patio, oulu23.7. Klo 21:00

Anne-Mari Kanniainen

Vapaa pääsy

Anne-Mari Kanniainen on soittanut pääinstrumenttiaan harmonikkaa lapsesta saakka. Rakkaasta harrastuksesta tuli ammatti Kanniaisen valmistuttua Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolta vuonna 2010. Nykyään hän esiintyy aktiivisesti monen eri genren edustamissa kokoonpanoissa ja soolona. Kilpailumenestystä sekä esiintymisiä on ollut vuosien varrella laajasti niin Suomessa kuin ulkomailla, yhteensä seitsemän Suomen mestaruutta, esimerkiksi Kultainen harmonikka-kilpailun voitto vuonna 2005.

Kanniasen uusi sooloalbumi "Only accordion" ilmestyi maaliskuussa 2024. Soolokonserttiohjelmisto sisältää pääasiassa omia sävellyksiä sooloalbumilta, mutta myös jazzstandardeja, brasilialaisia sävelmiä ja suomalaista kansanmusiikkia uudelleen sovitettuina.

seinäjoki

Jazzoikoon! Suzanne (FR),Picnic-konsertti (sateen sattuessa silätiloissa), seinäjoki23.7. Klo 18:00

Suzanne (FR)

keikka

Picnic-konsertti (sateen sattuessa sisätiloissa)
Perälänraitti 3 A 1, Seinäjoki

Liput 20 €

Opiskelijat 2 yhden hinnalla

Käteinen tai MobilePay

Ranskassa nuorista muusikoista koostuva yhtye SUZANNE tarjoaa omaperäistä jazzia.

Suzanne on ääni, joka punoutuu Maëlle Desbrossesin, Hélène Duret'n ja Pierre Tereygeolin uuden vuosisadan kansanlauluilta vaikuttavien kappaleiden ympärille. Melodinen työskentely kohtaa perinteiset rytmit, kamarimusiikin kaltaisen äänitietoisuuden ja yhteisen improvisaatiokielen, jota viedään äärirajoille. Äänet ilmestyvät ja katoavat ja kuljettavat trioa tilanteisiin, jotka eivät koskaan ole aivan samanlaisia.

Yhtyeen nimi on saanut inspiraationsa Leonard Cohenin myyttisestä kappaleesta. Sen taikapiirissä melodinen lähestymistapa kohtaa traditionaaliset rytmit.

Hélène Duret - ääni, bassoklarinetti
Pierre Téreygeol - ääni, kitara
Maëlle Desbrosses – ääni, alttoviulu

Järjestäjä: Ylistaron Kaukolankyklän jazzkerho ry yhteistyössä Vapaat Äänet -tuotannon kanssa.

Konserttia tukevat Alfred Kordelinin säätiön Seinäjoen rahasto ja Seinäjoen kuttuuripalvelut

travemunde

Classical Beat Festival: UMO Helsinki Jazz Orchestra plays Ellington,Atlantic Grand Hotel, travemunde23.7. Klo 20:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra vierailee heinäkuussa Saksan Travemündessa Classical Beat Festivalilla. Tiistain 23. heinäkuuta konsertissaan UMO tulkitsee Duke Ellingtonin musiikkia kapellimestari Ed Partykan johdolla.

Duke Ellington Orchestran varhaisten New York -vuosien ikivihreiden, kuten Concerto For Cootien, Braggin’ In Brassin ja Blue Cellophanen lisäksi UMOlla on matkalaukussaan muutamia teoksia Ellingtonin ja hänen sävellyskumppaninsa Billy Strayhornin kynästä, mukaan lukien otteita Far East Suitesta sekä harvoin kuullusta Peer Gynt Suitesta. Luvassa on unohtumaton ilta hiottua yhtyesoittoa ja upeita sooloja.

Vuosittain järjestettävä Classical Beat Festival yhdistelee klassista musiikkia ja muita musiikkigenrejä ja luo uusia, jännittäviä kuuntelukokemuksia kunnianhimoisilla ohjelmistovalinnoillaan. Tapahtuma on tunnettu upeista puitteistaan, ainutlaatuisesta tunnelmastaan ja legendaarisista esityksistään. www.classicalbeat.de