Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 12.7.

helsinki

Nikita Rafaelov – Heart Does What Heart Wants,Musiikkitalo, helsinki12.7. Klo 17:00

keikka

Vapaa pääsy

Kosketinsoittaja Nikita Rafaelov esittää kesäterassilla syksyllä julkaistavan soololevynsä materiaalia.

”Heart Does What Heart Wants” on kosketinsoittaja/tuottaja Nikita Rafaelovin uusin soololevy, jolla hän käsittelee teemoja omasta elämästään; ihmissuhteitaan, menetyksen tuskaa, irti pääsemistä, sekä luovaa voimaa. Levyn julkaisee Eclipse Music tämän vuoden syyskuun lopussa.

Musiikillisesti ja soundillisesti projekti on rakennettu yhdistelemällä akustisia ja elektronisia soittimia, käyttämällä sampleja, kenttänauhoituksia, erilaisia syntetisaattoreita ja rumpukoneita. Jazzin, hip-hopin, new agen ja ambientin estetiikoista vaikutteita ammentavan Rafaelovin levyllä seikkaillaan jossain jazzin, alt popin, lo-fin ja hi-fin, surrealismin ja realismin, sekä maksimalismin ja minimalismin maailmoissa.

Jokainen kappale on oma pieni tarinansa, kuin maisema jonka Rafaelov maalaa kanvaalle yhdessä levyllä vierailevien huippumuusikoiden kanssa, käyttäen laajaa valikoimaa erilaisia värejä ja tekstuureja. Levyllä vierailee monia Rafaeloville tärkeitä ja inspiroivia muusikkoystäviä, jotka omalla ainutlaatuisella tulkinnallaan herättävät sävellykset henkiin. Vierailevia artisteja ovat: Teppo ”Teddy Rok” Mäkynen, Tapani Rinne, Paleface, Spirit Eagle, Adele Sauros, Silva Kallionpää, Joonas Tuuri, Jonas Due (DK) sekä Oilly Wallace (DK).

Sooloesityksensä Rafaelov rakentaa akustisen pianon, syntetisaattoreiden ja samplerin ympärille. Keikalla kuullaan uuden levyn tuotantoa, mutta myös spontaaneja julkaisemattomia kappaleita ja improvisaatioita.

Nikita Rafaelov, piano, syntetisaattorit, sampleri