Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 24.11.

helsinki

SunJazz: Pekka Toivonen Ensemble,Tenho Restobar, helsinki24.11. Klo 20:00

Pekka Toivonen Ensemble

keikka

Suomen epäortodoksisimman jazzkokoonpanon sointi keittyy kasaan klassisen, jazzin ja vapaan improvisoinnin aineksista. Kirkkosaleja kolunnut, vaihtuvaisjäsenistä koostuva ensemble nähdään harvinaisella klubikeikalla Tenhossa. Syyskuussa julkaistua "In the Bottom of the Ancient Ocean" -debyyttilevyä kuvaillaan tuoreessa Soundissa näin: "Kaaoksesta nousee jotain syvästi inhimillistä ja koskettavaa. Jotain häpeilemätöntä." Tervetuloa viihtymään!

Pekka Toivonen, piano
Ilkka Ferm, tenorisaksofoni
Miia Reko, trumpetti
Hannu Kropsu, sähkökitara
Teemu Keränen, kontrabasso
Perttu Lindberg, rummut

vapaa pääsy

lieksa

Vapaat äänet: Iro Haarla Quartet,Brahe-sali, lieksa24.11. Klo 14:00

keikka

Iro Haarla esitteli Pori Jazzeilla 2018 ensimmäistä kertaa uuden kvartettinsa, Iro Haarla Quartetin. Yhtye on pianisti, harpisti ja säveltäjä Haarlan ajankohtainen kokoonpano yhdessä saksofonisti Juhani Aaltosen, basisti Ulf Krokforsin ja rumpali Markku Ounaskarin kanssa. Kvartetin komea konsertti Porvoo Jazz Festivaaleilla syyskuussa oli lähtölaukaus kiertueelle, joka käsittää 12 konserttia ympäri maata pitkin syksyä. Viimeiset konsertit 30.11. ja 1.12. yhtye soittaa triona (ilman Juhani Aaltosta).

Abstraktien ja dissonoivienkin harmonioiden kautta Haarlan musiikki pyrkii aina kauneuteen, koskettavuuteen ja rauhaan. Kokonaisuuden ja tunnistettavan soinnin takaa pitkäaikainen yhteistyö yhtyeen jokaisen muusikon kanssa. Tällä kiertueella yhtye esittää uusia sävellyksiä ja sovituksia Haarlan rikkaasta repertuaarista.

Iro Haarla, 62, on pitkän linjan jazzmuusikko, joka tuli 1970-luvun lopulla tunnetuksi puolisonsa, lyömäsoittaja Edward Vesalan työparina. Uransa myöhemmässä vaiheessa Haarla on julkaissut useita levyjä omalla nimellään  joissa on esiintynyt  norjalaisia huippumuusikoita, mm. Jon Christensen, Mathias Eick  ja Trygve Seim. Omilla yhtyeillään ECM Records- (Iro Haarla Quintet)  ja TUM Records-levymerkeille levyttäneelle Haarlalle myönnettiin vuonna 2006 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto. Vuonna 2018 hänelle myönnettiin Pori Jazzin Ted Curson -palkinto.

”Konsertti lokkilavalla kirkasti jälleen Haarlan roolia säveltäjänä, jonka tyylistä ei voi enää erehtyä. Ja hienoa, että hän sai tavoittaa hymnimäisillä ja hiljentävillä teoksillaan nyt uusia kuulijoita myös Pori Jazzissa.”
Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat 21.7.2018

Iro Haarla Quartet
Iro Haarla, piano
Juhani Aaltonen, tenorisaksofoni, huilut
Ulf Krokfors, kontrabasso
Markku Ounaskari, rummut

Su 24.11. klo 14
BRAHE SALI
Pielisentie 3, Lieksa
Liput 20 €, jäsenet 15 €, opiskelijat 10 €
Ennakkomyynti Levy-Eskot | jazzkerho-76.fi