Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 11.11.

helsinki

Metropolia Big Band - Basie Straight Ahead,Arabiasali, helsinki11.11. Klo 19:00

Metropolia Big Band

keikka

Metropolia Big Band esittää Count Basie Orchestran 1968 ilmestyneen Basie Straight Ahead -albumin kokonaisuudessaan. Suomessa harvoin esitetyn kokonaisuuden sovituksista vastaa Sammy Nestico, yksi aikamme tunnetuimmista big band -sovittajista. Metropolia Big Bandin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Liput: 7 euroa normaalihintainen lippu, 3,5 euroa opiskelijat, eläkeläiset, työttömät
Osoite: Arabiasali, Arabiankatu 2, Helsinki 56

jaZZanti-konsertti: Sylvain Darrifourcq – In Love With,WHS Teatteri Union, helsinki11.11. Klo 19:00

keikka

Rumpali Sylvain Darrifourcqin oudon kaunis In Love With -trio venyttää jazzin käsitettä yli genrerajojen. Ranskalaisen uuden jazzkentän kovimpiin tekijöihin lukeutuvaa hypnoottiseen kolmikkoon kuuluvat veljekset viulisti Théo Ceccaldi ja sellisti Valentin Ceccaldi. Pyörremyrskymäisen April Jazzin (2018) keikan jatkoksi In Love With saapuu nyt Suomeen kahdeksan konsertin kiertueelle, joka päättyy maanantaina 11.11. Helsinkiin jaZZanti-konserttiin WHS Teatteri Unionissa.

Kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen tuoremmalta Coitus Interruptus -albumilta (2018). Ilmaisu on saanut vahvoja vaikutteita William Faulknerin ja Samuel Beckettin romaaneista, missä erilaiset aikaikkunat ja subjektiiviset kokemukset tapahtuvat sekasortoisesti, lähes tulkitsemattomalla kielellä. Tämä musiikki on kuin riemastuttava, hermostunut ja virtuoottinen tapahtumaketju, jossa jännite ei hellitä hetkeksikään ja joka tähtää olennaiseen: välttämään päätöspistettä.

“Rytmistä hulluutta, shamanismia, jossa kapulat ja jouhet lentävät. Sylvain Darrifourcqin sävellyksiä ja polyrytmistä nerokkuutta on todella vaikuttavaa kuulla. Ja harvoin kuulee jousisoittajilta niin primitiivisen rokahtavaa soittoa ja solistista lennokkuutta kuin Ceccaldin veljeksiltä. (…) Tämä on koettava!”

– April Jazz 2018

Sylvain Darrifourcq (s.1979) opiskeli alunperin klassisia lyömäsoittimia. Sukupolvensa improvisoivien muusikoiden ja säveltäjien keskuudessa hänen rajoja rikkova uteliaisuutensa on tunnettua, joten hän on hyvin kysytty muusikko. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten ranskalaisten, eurooppalaisten ja amerikkalaisten taiteilijoiden kanssa, kuten Joëlle Léandre, Tony Malaby, Michel Portal, Louis Sclavis, Marc Ducret, Andrea Parkins, Elise Dabrowski, Kit Downes… 2009 hän sai « Victoire du Jazz »-tunnustuksen osana Emile Parisien Quartetia, jonka rumpalina hän on toiminut yli 10 vuotta. Nykyään hänen persoonallista ilmaisuaan voi kuulla yhtyeissä MILESDAVISQUINTET!, IN LOVE WITH ja TENDIMITE. Hän työskentelee säännöllisesti myös tanssijoiden, videotaiteilijoiden ja elokuvantekijöiden kanssa.

Darrifourcqin soittoa kuullaan Suomessa myös ennen tätä kiertuetta. Tiistaina 29.10. Koko Jazz Clubilla rumpali yhdistää ensimmäisen kerran voimansa trumpetisti Verneri Pohjolan ja basisti Eero Tikkasen kanssa osana Jazz Connective -tapahtumaa. Kiitetty Hermia-Darrifourcq-Ceccaldi -trio, johon rumpalin lisäksi kuuluvat belgialaissaksofonisti Manuel Hermia ja Valentin Ceccaldi soittaa Tampere Jazz Happeningissa lauantaina 2.11. Tampereen tämän vuoden vahvasti ranskalaishenkinen ohjelma raivaa myös näytönpaikan Théo Ceccaldin omalle kuusihenkiselle Freaks-superyhtyeelle.

Sylvain Darrifourcq: rummut, sävellykset
Théo Ceccaldi: viulu
Valentin Ceccaldi: sello

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki ja Jazz & Folk Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Kuva: Jeff Humbert

Yhteistyössä Vapaat Äänet kanssa

Liput: 18 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 12€, opiskelijat 10 €, pariskunnat 12 + 12 €.

 

kotka

Riitta Paakki Quartet,Ravintola Kairo, kotka11.11. Klo 19:00

keikka

Ma 11.11. klo 19
Ravintola Kairo, Satamakatu 7
Liput 10 / 8 / 5 € käteisellä ovelta

Jazzmusiikin tohtori, pianisti Riitta Paakki on tutustunut syvällisesti Blue Noten 1960-luvun kultakauteen, ja tuon ajan vaikutteita voi kuulla myös yhtyeen kaikkien solistien ilmaisussa. Paakin sävellyksistä koostuva  ohjelmisto huokuu kypsää näkemystä ja positiivista asennetta. Riitta Paakki Quartet julkaisi ensimmäisen albuminsa Live at Koko Jazz Club elokuussa 2018 Koko Records -levymerkille. Levy on saanut hyviä arvioita ja kansainvälistä huomiota muun muassa Japanissa. Jazzliiton kiertueella kuullaan levyn materiaalia, uusia kappaleita ja valikoituja afroamerikkalaisia helmiä. Kiertueella bassossa kuullaan Antti Lötjösen sijaan suoraan New Yorkista saapuvaa Kaisa Mäensivua.

Riitta Paakki | piano, sävellykset 
Manuel Dunkel | saksofoni 
Kaisa ensivu | basso 
Joonas Riippa | rummut

Yhteistyössä
Kotka Jazz ry.
Suomen Jazzliitto ry.

Konsertti on osa Suomen Jazzliiton kiertuetta:

Ti 5.11. klo 19 Seinäjoki, Hotelli Alma
Ke 6.11. klo 20 Oulu, Vanha Paloasema Bar
To 7.11. klo 19 Tornio, Musiikkitalo
Pe 8.11. klo 20 Iisalmi, Koko Jazz Club, Raatihuone
La 9.11. klo 19 Joensuu, Botania
Ma 11.11. klo 19 Kotka, Ravintola Kairo
Ke 13.11. klo 19 Kuopio, Ravintola Gusto RunIn
To 14.11. klo 19 Helsinki, Koko Jazz Club
Pe 15.11. klo 19 Porvoo Jazz Festival Club, Vanha 123
La 16.11. Klo 12 Turku, Flame Jazz Club, Turun pääkirjaston Tieto-osasto, 2 krs: Soiva luento ja konsertti