Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 22.11.

helsinki

Fugaiu Novo – Songs from Nowhere,Helsinki-sali, Finlandia-talo, helsinki22.11. Klo 18:00

keikka

Fugaiu Novo on Joni Steinin elokuvallisten sävellysten ympärille rakennettu musiikkikollektiivi. Muuntuvan yhtyeen keskiössä on neljä täydellisesti yhteensulautuvaa lauluääntä. Finlandia-talon konsertissa laulajat saavat rinnalleen nuorista ammattilaisista koostuvan 30-henkisen orkesterin. Laulujen sanoitukset pohjautuvat Steinin kehittämään, luonnollisten kielten lainalaisuuksia mukailevaan äännejärjestelmään. Näin äänteet ovat osa musiikillista ilmaisua, ja tarinat laulujen takana jäävät kuulijan tulkittaviksi. Fugaiu Novon musiikissa voi kuulla sävyjä muun muassa brasilialaisesta musiikkiperinteestä sekä japanilaisten animesarjojen ja -elokuvien musiikista. Fugaiu Novo ei kuitenkaan sijoitu mihinkään tiettyyn paikkaan tai aikaan ja on siten väylä ulos tuntemastamme maailmasta.

Laulajat: Erika Hammarberg, Maija Pokela, Onni Rajaniemi, Joni Stein
Kapellimestari: Sanna Salonen
Oboe, englannintorvi: Janne Saarinen
Klarinetti, bassoklarinetti: Csilla Firon
Kornetti, flyygelitorvi: Tuomas Salo
Piano, celesta: Jasper Koekoek
Rummut: Johan Dahlbo
Lyömäsoittimet: Pauliina Kauppila
1. viulu: Joonas Pekonen, Aino Rautakorpi, Lotta Ahlbeck
2. viulu: Milena Törmi, Senja Suvanto
Alttoviulu: Kaisa Anttila, Maarit Holkko
Sello: Viola Uotila, Helena Vuola
Kontrabasso: Antti Ahoniemi
Kuoro: Taru Haili, Vilma Jääskeläinen, Emma Myllynen, Merve Abdurrahmani, Pauliina Kauppila, Vilma Virtanen, Iida Savolainen, Valentin Abramenkov, Juuso Waris, Antti Puumala, Antti Saari

Liput: 15€/10€

Sami Saari ja Jazzpojat,Musiikkiteatteri Kapsäkki, helsinki22.11. Klo 19:00

keikka

Suomalaisen soulmusiikin tähti Sami Saari esittelee jazz-osaamistaan: hän on koonnut yhtyeen, joka tuo lavalle svengaavia kappaleita niin Suomesta kuin maailmaltakin! Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2018 ja keikkailee ahkerasti. Illan ohjelmisto koostuu Saaren omista sävellyksistä ja sanoituksista sekä 50-60 luvun amerikkalaisten tanssijazz-kappaleiden käännöksistä. Luvassa on hauskoja tarinoita, jotka orkesteri soittaa karismaattisen solistinsa johdolla alkuperäisyyttä mukaillen! Jazz-keikkaan on yhdistettävissä Dinner-paketti ravintola Bistro K:ssa.

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

26€ / 24€

Afrojazz Club: Afrojazz Quintet feat Charlotta Kerbs & Emilia Sisco, Dj Lulu,Lavaklubi, Kansallisteatteri, helsinki22.11. Klo 21:00

keikka

Pikkujoulut Afrojazz Clubilla! Syksyllä ensimmäisen albuminsa "Bongo Jazz" julkaisseen Afrojazz Quintetin solisteina ovat soulsiskot Charlotta Kerbs ja Emilia Sisco. Luvassa sielukasta bluesia, räväkkää afrofunkia ja sfääreihin vievää afrojazzia huippubändin ja Suomen eturivin blueslaulajattarien seurassa. Tanssilattian menosta loppuillasta vastaa lahjakas DJ Lulu. Afrojazz Quintetin vakiosolisti Charlotta Kerbs tunnetaan taitavana ja monipuolisena blues-, jazz-, soul- ja reggaelaulajana. Finnish Blues Awards -gaalassa Vuoden 2017 tulokkaana palkitun Emilia Siscon vahva, persoonallinen bluesääni iskee suoraan sieluun. Tervetuloa tanssimaan ja nauttimaan svengaavasta illasta tunnelmallisessa Lavaklubissa Kansallisteatterin kulmalla.

Charlotta Kerbs, lead voc
Emilia Sisco, lead voc
Akim Color, perc
Antero Priha, trumpet, back voc
Julius Heikkilä, lead guit
Daniel Iiskola, bass
Anssi Tirkkonen, drums
Alvar Gullichsen, perc, guit,back voc

Ovet klo 19, showtime 21
Ennakkoliput 12 € Kansallisteatterilta p. 010 733 1331 ja ovelta 15€

 

turku

Flame Jazz: Mopo 10 vuotta!,Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, turku22.11. Klo 22:00

keikka

Ympäri maailmaa musiikinystäviä villinnyt Mopo juhlii syksyllä kymmenvuotista uraansa! Live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu trio ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta. Juhlakonsertissa välittyy kolmikon pitkä yhteinen taival ja sen myötä syntynyt oma vahva soundi. Illan aikana Mopo kiihdyttää läpi yhtyeen historian ja kurvaa yleisön sydämiin aivan uusista kulmista.

Liput: 20,5 € / opiskelijat ja eläkeläiset 17,5 € / S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Ticketmaster, hinnat sisältävät palvelumaksun.
Ennakkoliput ÅST:n lippukassalta Hansakorttelista ilman palvelumaksuja.
Opiskelijaliput konserttipäivänä 10 €!

Sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun ovesta, portaat 2. kerrokseen. Esteetön sisäänpääsy pyynnöstä, ilmoita tulostasi etukäteen ÅST:n lippukassalle, puh. 02 277 7377.

Sharing Christmas,Solo Sokos Hotelli Turun Seurahuone, turku22.11. Klo 19:00

keikka

Glamour-laulajatar Shirley Sparks kuljettaa kuulijansa pianisti Sibil Yanevin säestämänä ikimuistoiselle 1920-luvulle, säihkyvien Charleston-sävelmien, tunnelmallisten balladien ja rakastettujen amerikkalaisten vintagejoululaulujen siivin, tuoden pikkujoulukauden juhlaan Hollywoodin kultakauden loistokkuutta. "Sharing Christmas" on loistava kokonaisuus juhlijoille, joille illasta nauttimiseen kuuluu hilpeää seurustelua, soljuvia juomia, kaunista musiikkia sekä runsaasti herkullista ruokaa.

Konsertit ovat tasatunnein klo 19.00, 20.00 ja 21.00