Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 19.4.

helsinki

UMO & Iro Haarla: Silent Music,Mikael Agricolan kirkko, helsinki19.4. Klo 18:00

keikka

UMOn ja pianisti-harpisti Iro Haarlan pitkä yhteistyö saa jatkoa pääsiäisen alla, kun UMOn 16-henkinen big band ja Haarla tekevät kirkkokiertueen Uudellamaalla. Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi vieraillaan Askolassa ja Porvoossa. Sarjaan kuuluu myös kiirastorstain päiväkonsertti Musiikkitalolla.

Silent Music -konsertti on läpileikkaus UMOn Haarlalta tilaamista sävellyksistä. Konserteissa kuullaan mm. pääsiäisen tapahtumista ja Kristuksen kärsimyksestä kertova Ante Lucem – ennen päivän koittoa (2005), uljaiden kurkien pitkää muuttomatkaa kuvaava Kurkien taru (2006) ja tuulen voimasta inspiroitunut Led by the Wind (2015). Kantaesityksensä saa tätä konserttisarjaa varten sävellettävä, pääsiäisen tunnelmaan sopiva Silent Music (2019). Moni näistä UMOn kantaesittämistä sävellyksistä on myöhemmin jäänyt elämään Haarlan omissa kokoonpanoissa ja erilaisina sovituksina, osa levytettynäkin. Konserttisarjan kapellimestarina toimii UMOa paljon luotsannut Mikko Hassinen.

– Musiikillani pyrin tuomaan ihmisille valoa, herättelemään syviä tunteita ja kykyä jakaa mielihyvää toinen toisillemme. Kuvailisin konserttien henkeä ajatuksella hiljentymisestä, syvien sävelkudosten ja tulkintojen kautta kohti valoa kulkevaksi soinnin virraksi. UMOn kanssa soittaminen kapellimestari Mikko Hassisen johdolla on minulle erityisen kiehtova mahdollisuus toteuttaa näitä ajatuksia, Haarla kuvailee. 

Keikan pituus n. 75 min, ei väliaikaa. 

Liput Ticketmasterista palvelumaksuineen 25 € / 20 € / 15 €

jyväskylä

Good Jazz Friday: Olavi Louhivuori Superposition! + Jazz Jkl Collective feat. Heidi Ilves,Poppari, jyväskylä19.4. Klo 18:00

Pitkäperjantaina alkuillassa Jazz Jkl Live -konserttisarja ja Perjantain jazzklubi yhdistävät voimansa. Perjantain jazzklubia isännöivä Jazz Jkl Collective esiintyy laulajatar Heidi Ilveksen kanssa ja rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuori tuo kotikaupunkiinsa uuden Superposition! -kokoonpanonsa.

Jazz Jkl Collective klo 18.00

Huhtikuun Perjantain jazzklubilla luvassa on saksofonisti Wayne Shorterin valikoituja sävellyksiä, kun solistivieraaksi saapuu Jyväskylästä kotoisin oleva, tällä hetkellä Helsingissä vaikuttava jazzlaulaja ja säveltäjä Heidi Ilves. Art Blakeyn ja Miles Davisin yhtyeistä ponnistanut Wayne Shorter kuuluu jazzmusiikin merkittävimpiin pioneereihin. Useat Shorterin elegantit kappaleet ovat vakiinnuttaneet paikkansa jazzstandardeina, joita kuullaan nyt Ilveksen sanoittamana ja laulamana. Heidi Ilves on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin yliopistosta. Laulajatar tiedetään myös myös ahkerana ja kunnianhimoisena säveltäjänä. Popparin Perjantain jazzklubeilla on kuultu kuukausittain teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu neljän sukupolven yhtye saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin. Jazz Jkl Collectivessa loistaa kansainvälisesti korkealle arvostettu pianisti Marian Petrescu, 17-vuotias superlahjakkuus Kasper Halttunen rummuissa, oman sukupolvensa kärkimuusikoihin lukeutuva kitaristi Tuomas Paukku sekä pitkän linjan luottobasisti Pekka Törmänen.

"Jazz Jkl Collective -yhtye on kitaristi Tuomas Paukun neronleimaus...Yksi jazzkulttuurin hienoimpia ominaisuuksia on juuri sukupolvirajojen vaivaton ylittäminen, ja tässä yhtyeessä se saa selkeimmän manifestinsa." –Pentti Ronkanen/KSML

Heidi Ilves – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Olavi Louhivuori Superposition! klo 19.30

Kvanttifysiikan ihmeellisten löydösten mukaan nimetty Superposition! on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama tuore kvartetti, joka ammentaa free jazzin ja improvisaation perinteestä, jossa kaikuja voi kuulla mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon kvarteteista. Louhivuori on koonnut ympärilleen ryhmän lahjakkaimpia nuoria suomalaisia jazzmuusikoita, joita kaikkia yhdistää seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Yhtyeen saksofonisteina soittavat Mopo-yhtyeestä tuttu Linda Fredriksson ja Lontoossa nykyisin opiskeleva Adele Sauros.

"Nyt täytyy todella toivoa, että klubit ja festarit löytävät Superposition!-yhtyeen, ettei se jää musahistorian lehdille mielenkiintoisena jazzkokeiluna, joka vain tuli ja meni. Niin on käynyt liian monelle uskalikolle myös Suomi-jazzissa." –Antti Suvanto/Jazzrytmit.fi

Adele Sauros – saksofoni
Linda Fredriksson – saksofoni
Mikael Saastamoinen – kontrabasso
Olavi Louhivuori – rummut

 

turku

Sami Saari ja Jazzpojat,Kortteliravintola Arvo, turku19.4. Klo 21:00

keikka

Sami Saari ja Jazzpojat viihdyttävät kello 21 alkaen Kortteliravintola Arvossa. Vapaa sisäänpääsy!

Sami Saari - laulu ja kitara
Mikael Myrskog - piano
Oskari Siirtola - basso
Thomas Rönnholm - rummut

Flame Jazz: Joonas Haavisto Trio feat. Teemu Viinikainen,Move, Logomo, turku19.4. Klo 19:00

keikka

Joonas Haavisto – piano
Teemu Viinikainen – kitara
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa – rummut

Steinway-artistina tunnettu pianisti Joonas Haavisto saapuu Turkuun testaamaan Flame Jazzin tuoretta flyygeliä maineikkaan trionsa kanssa. Yli kymmenen vuotta maailmaa valloittanut kolmikko saa konsertissa vieraakseen kotimaisen jazzkitaran ykkösnimen, Teemu Viinikaisen. Haaviston upeissa sävellyksissä pitkät kaaret ja vapaat jaksot tasapainottavat toisiaan, ja vaikutteita on kuultavissa jazzperinteen lisäksi myös klassisesta musiikista ja hip hopista. Saksalainen levy-yhtiö Membran julkaisee maailmanlaajuisesti yhtyeen uuden albumin keväällä 2019.

”Joonas Haavisto is one of the most talented pianists of his generation.” – Der Spiegel

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Opiskelijat ja eläkeläiset 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Dinner & show 83,5 €, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Sisäänkäynti Kitchenin ovesta.
Lipunmyynti baaritiskillä klo 18 alkaen.

www.flamejazz.com