Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 5.4.

espoo

Pekka Toivonen: My Favourite Things – Vapaudesta, rakkaudesta ja saunasta,Espoon tuomiokirkko, espoo5.4. Klo 20:00

keikka

Espoon tuomiokirkossa kuullaan uudenlaista kuoromusiikkia: omintakeinen säveltäjä Pekka Toivonen jatkaa monivuotista kirkkokonserttiprojektiaan Empatia-sarjan kantaesityksellä. Konsertissa kuullaan myös muita Toivosen viimeaikaisia teoksia kuorolle. Varta vasten kasattua sekakuoroa johtaa kuoronjohtaja ja Complete Vocal Technique -opettaja Raija Silfverberg.

Sävellykset, piano, pellit: Pekka Toivonen
Kuoronjohto, huilu: Raija Silfverberg
Trumpetti: Miia Reko
Kirkkourut, patarummut: Antti Mattila
Suomalainen sekakuoro SeKo

Vapaa pääsy, yllätysesiintyjiä.
Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo

April Jazz Club: GURLS (NO),Original Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo5.4. Klo 19:00

GURLS (www)

keikka
GURLS on kolmen Norjan kysytyimmän muusikon yhteisprojekti, jossa he voivat koota yhteen muista projekteistaan saamansa kokemukset ja taidot spontaanin leikkisäksi, itsevarmaksi sekä rennosti funkaavaksi paketiksi.
 
GURLS:n kokoonpano on Young Nordic Jazz Comet -palkittu saksofonisti ja perustajajäsen Hanna Paulsberg, muun muassa Stingin kanssa yhteistyötä tehnyt basisti Ellen Andrea Wang ja myös April Jazzeilla 2018 Rohey -yhtyeensä kanssa hurmannut laulaja Rohey Taalah.
 
Yhtyeen debyyttialbumi Run Boy, Run on genrerajoja kumartamaton keitos, jota sekoittamassa ovat muusikot, joiden leikkisä soitto tihkuu huumoria ja väkevää naisellista voimaa. Yhtyeen uniikki kokoonpano, jossa saksofonin ja kontrabasson akustinen vuoropuhelu ja vaihtuvat lauluvuorot vievät kuulijat uusille ja tutkimattomille vesille, on kokemisen arvoinen.
 
Rohey Taalah – laulu
Hanna Paulsberg – saksofoni
Ellen Andrea Wang – kontrabasso, laulu
 
Ebeli Show klo 19 alkaen, GURLS klo 20 alkaen
Original Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 17 € | Ennakkoliput Lippupisteestä
Tapahtuma on ikärajaton
 
Konsertin lomassa voi halutessaan ruokailla varaamalla pöydän etukäteen Tapiola Gardenin Grill It! -ravintolasta. Pöydän varaaminen klubin puolelle edellyttää ruokailua sekä pääsylipun hankkimista ennakkoon tai ovelta.

kajaani

Jean Erik,Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä, Kouta-sali, kajaani5.4. Klo 19:00

keikka

Iisalmelaislähtöinen kontrabasisti Janne Tuovinen on koonnut yhteen lempimuusikkonsa tulkitsemaan hänen musiikkiaan. Vuonna 2017 perustettu Jean Erik tuo esiin Tuovisen vahvuudet muusikkouden ohella myös säveltäjänä. Soittajisto koostuu nuorista kansainvälistä mainetta niittäneistä muusikoista ja säveltäjistä. Jykevät riffit, kollektiiviset vapaat osuudet sekä raikkaat harmoniat kuljettavat tarinaa läpi monitasoisen rytmikkään polun. Tuovinen kuvaa musiikkiaan pohjoismaiseksi jazziksi höystettynä modernilla äänimaisemalla. Jean Erik julkaisee debyyttialbuminsa "This Is Jean Erik'' 22.3. (Eclipse Music) ja konsertti on osa yhtyeen levynjulkaisukiertuetta.

www.jeanerik.com

Janne Tuovinen – kontrabasso & efektit
Pauli Lyytinen – saksofonit, syntetisaattori
Artturi Rönkä – piano, syntetisaattori
Anssi Tirkkonen – rummut

seinäjoki

Ilmavoimien Big Band: Maisemakuvia Suomesta feat. Pepa Päivinen,Seinäjoki-sali, seinäjoki5.4. Klo 19:00

keikka

Ilmavoimien Big Band saapuu Maisemakuvia Suomesta -albumin levynjulkaisukiertueellaan myös Seinäjoelle. 

Ilmavoimien Big Bandin Maisemakuvia Suomesta -konsertti on mahtava kattaus suomalaisuutta ja suomalaisia tunteita. Konsertissa kuullaan Anssi Tikanmäen legendaarista Maisemakuvia Suomesta -tuotantoa uusina tuoreina sovituksina, soinnillisesti uudella värityksellä. Anssi Tikanmäen vahvalla tuella ja myötäelämisellä Ilmavoimien Big Band haluaa kunnioittaa säveltäjän alkuperäisiä Maisemakuvia suomesta -tuotantoa. Tikanmäki itse on todennut: ”Ilmavoimien Big Band on tällä albumilla antanut sävellyksilleni uuden elämän.” 

Albumille koottu musiikki on kestänyt hienosti aikaa, ja Lapin tuntureilta Uudellemaalle ulottuva sointikirjo soi kirkkaasti yhä tänäkin päivänä. Useiden eri sovittajien panos aikaansaa kokonaisuuteen tuoreen, mielenkiintoisen muodon. 

Ensimmäinen vuonna 1981 julkaistu albumi oli merkkitapaus jo heti julkaisuajankohtanaan, saavuttaen välittömästi suuren kuulijajoukon musiikkimausta riippumatta. Anssi Tikanmäen mahtava sävelpaletti tuodaan nyt ison orkesterin voimin myös Seinäjoelle. Saksofonitaiteilija Pepa Päivinen ja Ilmavoimien Big Band muodostavat yhdessä pitelemättömän yhdistelmän, joka ei jätä ketään kylmäksi. 

Tämän haluat kokea! 

Liput ennakkoon 22€ + mahdolliset kulut, Lipputoimisto / ovelta 25€, mikäli jäljellä. 
Järjestää: ILMAVSK