Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 8.12.

helsinki

We Jazz 2018: We Jazz Vinyl Market + We Jazz DJs & Friends,Suvilahti / Huilaamo (Kaasutehtaankatu 1 / rakennus 9), helsinki8.12. Klo 14:00

We Jazz DJs & Friends

keikka

We Jazz -lauantai Suvilahdessa pyörähtää käyntiin kaikille avoimella tilaisuudella, jossa joukko vinyylilevyihin panostavia pienlevymerkkejä pitää helposti lähestyttävää uusien julkaisujen levykirpparia We Jazzin Vinyl Market -konseptin mukaisesti. Löydä uusimmat julkaisut, tulevien levyjen ennakkokappaleet ja varaston pohjille jääneet arkistokappaleet. We Jazz DJs ystävineen pitää huolta musapuolesta, joten hengailu onnistuu mainiosti vaikka levyt eivät jostain kumman syystä kiinnostaisikaan. Vapaa pääsy!

We Jazz 2018: Dalindèo Celebrates Komeda + Aki Rissanen Trio,Suvilahti / Kattilahalli (Sörnäisten Rantatie 22), helsinki8.12. Klo 18:00

keikka

Suurtapaus! Aina loistava Dalindèo ottaa haltuun kansainvälisen erikoisprojektin ja juhlistaa puolalaissäveltäjä Krzysztof Komedan (1931-1969) musiikkia esittäen sitä ensi kertaa omina versioinaan. Homman kruunaavat komeat visuaalit, jotka heijastelevat Komedan elämää ja musiikkia. Komeda on eräs Dalindèo-säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen suurista esikuvista, joten tässä käsillä on todellinen "match made in heaven". Kyseessä on tällä tietoa tämän konseptin ainoa esitys ja hanke on osa laajempaa puolalaista aloitetta, jossa Komedan musiikkia versioidaan eri maissa paikallisten yhtyeiden voimin. Tilaan on lisäksi suunnitteilla näyttely Komeda-aiheisista levynkansista, jne. Illan ensimmäinen akti on sekin täyttä timanttia, nimittäin palkittu ja ylistetty Aki Rissanen Trio.

K18. Liput: 27 / 35 € (Lippu.fi) Tarjolla myös Suvilahti-kombolippu (sisältää pääsyn Kattilahallin, Tiivistämön sekä Mittarikorjaamon konsertteihin).

We Jazz 2018: Suvilahti,Suvilahti / Tiivistämö (2 puolta) / Mittarikorjaamo (Kaasutehtaankatu 1 / rakennus 5 & 9), helsinki8.12. Klo 21:00

Timo Lassy Band

Mopo

Kaukolampi: We Jazz Catalogue Remix (01-10)

Moskus (NO)

Kim Myhr: You | Me (NO/SE)

Jonah Parzen-Johnson (US)

Mopocalypse Festival

keikka

Suvilahden illassa sattuu ja tapahtuu. Timo Lassy Band on jo tuttu loistoyhtye, mutta sen sijaan meillä ei ole mitään tietoa mitä Mopocalypse Festival pitää sisällään. Kyseessä on ensimmäinen We Jazzin alla järjestettävä "alafestari" eli tapahtuma tapahtuman sisällä. Kun Suvilahden lauantai on jo itsessään yksi festari niin itse asiassa Mopocalypse Festival on festari festarin sisällä olevan festarin sisällä. Mopo esiintyy jossain muodossa ja muu on yllätystä. Kaukolampi remiksaa We Jazzin ensimmäiset kymmenen levyä ja pohjoismaisia laatukomboja on paikalla kaksi parhaasta päästä: laajoja avantgarde-kaaria maalaileva Nordic Music Prize -ehdokas Kim Myhr, sekä syvällisen leikkisä Moskus. Jonah Parzen- Johnson saapuu Brooklynistä ja tuo mukanaan maagisen saksofonia ja elektroniikkaa yhdistelevän sooloesityksen.

Ilta on K18. Liput: 19 / 25 € Lippu.fi Saatavilla myös Suvilahti-kombolippu (sisältää pääsyn Kattilahallin, Tiivistämön sekä Mittarikorjaamon konsertteihin).

hyvinkää

Seimiyö - Johanna ja Mikko Iivanainen, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila,Kaukasten juhlatalo, hyvinkää8.12. Klo 18:00

Johanna Iivanainen

Mikko Iivanainen

Timo Alakotila

Maria Kalaniemi

keikka

Tunnelmallinen joulukonsertti yhdistää kaksi maamme eturivin muusikoista koostuvaa huippuduoa. Konserttiohjelmistoon on valikoitunut taiteilijoille rakkaita joulusävelmiä, jotka ovat saaneet uusia, raikkaita vivahteita muusikoiden omista sovituksista. Sävelmissä kuullaan sävyjä niin jazz - kuin kansanmusiikistakin ja mukana on myös omia instrumentaaliteoksia. Lauluja tulkitsee heleän kaunisääninen Johanna Iivanainen yhdessä harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen, kitaristi Mikko Iivanaisen ja pianisti Timo Alakotilan kanssa. Tommy Tabermanin runon mukaan nimetty konserttikiertue julkaisee myös taiteilijoiden ensimmäisen yhteisen albumin. Koskettava konserttikokonaisuus siirtää ajatukset pois arkisista aherruksista ja välittää joulurauhaa kuulijoiden mieleen.

Johanna Iivanainen, laulu
Mikko Iivanainen, kitara
Maria Kalaniemi, harmonikka ja laulu
Timo Alakotila, piano

jyväskylä

Sami Saari ja Jazzpojat,Harmooni, jyväskylä8.12. Klo 19:00

keikka

Harmoonin Live tapahtumat saa upeaa jatkoa. Pikkujoulukauden kruunaa itse maestro Sami Saaren ja Jazzpoikien intiimi keikka Harmoonisalin tyylikkäässä tunnelmassa. Illan aikana nautitaan myös jouluinen tapaspöytä. Sami Saari Jazzpoikineen julkaisi elokuussa albumin "Sami Saari ja Jazzpojat". Pitkän linjan soulmaestro Saari on koonnut ympärilleen joukkion lahjakkaita soittajia, tuoden kuulijoilleen ensiluokkaisen kattauksen vauhdikasta ja svengaavaa jatsia. Illan ohjelmisto koostuu Sami Saaren uusista sävellyksistä ja hänen suomentamista jazzin ikivihreistä sävelmistä.

Sami Saari - laulu ja kitara
Mikael Myrskog - piano
Eero Seppä - basso
Ville Pynssi - rummut

tampere

70 vuoden rajapyykin jo ohittanut saksofonistilegenda Eero Koivistoinen ei ole jäänyt laakereilleen lepäämään. Väkevästä luomisvoimasta uusimpia osoituksia ovat oman kvartetin levytys Illusion (2017) sekä UMO Jazz Orchestran albumi Arctic Blues (2016), joka koostuu Koivistoisen sävellyksistä.

Eero Koivistoinen sai Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon kaikkien aikojen ensimmäisenä muusikkona 1967. Amerikkalaisen jazzin uudet virtaukset saapuivat jaettavaksi Suomeen, kun Koivistoinen opiskeli Berkleen School of Musicissa ja työskenteli Dizzy GillespienGil EvansinJack DeJohnettenRandy Breckerin ja John Scofieldin kaltaisten muusikoiden kanssa.

Koivistoinen tunnetaan vahvasta rytmin käsittelystä, ja esimerkiksi hänen funkille flirttaileva fuusiolevynsä Wahoo! on edelleen haluttu harvinaisuus myös kansainvälisten keräilijöiden haaveissa. Syvyyttä soittoon on tuonut sittemmin myös laaja-alainen yhteistyö afrikkalaisten muusikoiden kanssa. Säveltäjänä Koivistoinen on big band -ympäristössä Suomen esitetyimpiä sekä yksi harvoista jazzmiehistä, joiden teoksia on kuultu myös sinfoniaorkestereiden ohjelmistossa.

Koivistoisen taitavassa kvartetissa pianistina vaikuttaa Alexi Tuomarila, bassosta vastaa Jori Huhtala ja rummuista Jussi Lehtonen.

Showtime klo 22, ovet klo 21.30.

Tickets 18€

turku

Flame Jazz: Y-OTIS (SE/DE/UK) + ENEMY (UK/SE),Bar Ö, turku8.12. Klo 19:00

Y-OTIS

ENEMY

keikka

Bar Ö:n joulukuisessa Flame Jazz -illassa Sibeliuksen päivää kunnioitetaan kahden eurooppalaisen, innovatiivisen huippukokoonpanon esiintymisillä.

ENEMY
Frans Petter Eldh – basso
Kit Downes – piano
James Maddren – rummut

ENEMY on ilmaisuvoimainen trio, joka yhdistää kolme uusien musiikillisten maailmojen tutkimiseen omistautunutta soittajaa. Basisti Frans Petter Eldh, pianisti Kit Downes ja rumpali James Maddren pyrkivät jatkuvasti soitossaan haastamaan toisensa niin teknisesti kuin taiteellisesti. Trion musiikkia on kuvailtu kauniin mutkikkaaksi ja esiintymistä hurjan intensiiviseksi. Yhtyeen jäseniä on palkittu eurooppalaisen musiikkimaailman merkittävillä tunnustuksilla, kuten Mercury Music Award Nomination ja BBC Jazz Award.

“”Rip-roaring groove, mind-boggling polyrhythmic drumming, snapping physicality and sweeping piano runs from brittle street grooves”.” – The Guardian

Y-OTIS
Otis Sandsjö – saksofoni, klarinetti
Dan Nicholls – syntetisaattorit
Frans Petter Eldh – basso
Tilo Weber – rummut

Helsinkiläinen We Jazz -levymerkki julkaisi kesäkuussa ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjön debyyttialbumin nimellä Y-OTIS. Berliinissä vaikuttava Sandsjö ja basisti-tuottaja Frans Petter Eldh ovat luoneet soundimaailman, jota inspiroi hiphop ja elektroninen musiikki. Rennolla otteella soittava kokoonpano ratsastaa tämän vuosikymmenen jazzin aallonharjalla ja kutsuu musiikkiaan nimityksillä “liquid jazz” ja “avant jazz hop”. Kvartetin soitossa kuuluu uudenlainen musiikillisen kommunikaation tapa, jossa konemusiikin biitit ja efektit yhdistyvät kiehtoviin melodisiin linjoihin sekä abstraktiin ajatteluun.

”This is how contemporary jazz should sound like! Best of both worlds.” – Oliver Korthals, Mojo Club Hamburg

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

Liput: 20 € / opiskelijat ja eläkeläiset 16 €
Ennakkoliput: Tiketti. Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.

vantaa

Emma Salokoski & UMO: Muuttuvat joulut,Pyhän Laurin kirkko, vantaa8.12. Klo 18:00

keikka

UMO ja laulajatar Emma Salokoski tekevät yhteisen, kuuden konsertin joulukiertueen, joka ulottuu Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi Porvooseen ja Tampereelle.

Emma Salokosken valitsemasta ohjelmistosta löytyy jouluklassikoiden lisäksi solistin omia, epätavallisempia suosikkeja. Konserteissa kuullaan myös aivan uusia joululauluja, kuten Olavi Louhivuoren säveltämä ja Salokosken sanoittama Jouluaamu sekä uutta joulumusiikkia Seppo Kantoselta. Monet kappaleista ovat saaneet värikkäät ja kirkkokonserteissa herkän vivahteikkaasti soivat uudet sovitukset kapellimestari Mikko Hassisen käsissä.

Laulaja-lauluntekijä Salokoski on pitkällä urallaan tehnyt laajasti töitä musiikin saralla. Hän on esiintynyt maamme eturivin muusikoiden kanssa niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla. Salokoski on julkaissut yhteensä kahdeksan albumia, joista kolme omaa nimeään kantavan Ensemblen kanssa. Hänen ensimmäinen soololevynsä Kiellettyjä asioita julkaistiin 2015. Salokoski on vaikuttanut myös yhtyeissä Quintessence, Q-Continuum, Don Johnson Big Band ja Ilmiliekki ja tehnyt yhteistyötä mm. Jukka Perkon, Avantin ja Palefacen kanssa sekä julkaissut yhteisen levyn Omani uni Maria Ylipään kanssa. Hän voitti vuoden kotimaisen naissolistin Emma-palkinnon v. 2006.

– Ei varmaankaan ole sattumaa, että juuri joulun ympärille on sävelletty niin paljon musiikkia. Talven pimeyden keskellä musiikki on paras tapa nostaa mielialaa. Joulu on otollista aikaa palata vanhoihin klassikoihin, joiden tenho ei koskaan vähene. Samalla se antaa tilaisuuden luoda täysin uutta musiikkia ja uusia traditioita. Konsertin nimi ”Muuttuvat joulut” kuvastaakin elämän ikuista muutosta: jouluna on hyvä tehdä tilannekatsaus, mitä kulunut vuosi on vienyt mennessään ja tuonut tullessaan, Emma Salokoski tunnelmoi.

Liput Ticketmasterista palvelumaksuineen:
Normaalihinta 34 €
Eläkeläiset 30 €
Opiskelijat, työttömät ja lapset 18 €
S-Etukortilla 30 €

Ovet klo 17:15. Konsertin kesto n. 75 min, ei väliaikaa.