Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Flame Jazz: Y-OTIS (SE/DE/UK) + ENEMY (UK/SE),Bar Ö, turku8.12. Klo 19:00

Y-OTIS

ENEMY

keikka

Bar Ö:n joulukuisessa Flame Jazz -illassa Sibeliuksen päivää kunnioitetaan kahden eurooppalaisen, innovatiivisen huippukokoonpanon esiintymisillä.

ENEMY
Frans Petter Eldh – basso
Kit Downes – piano
James Maddren – rummut

ENEMY on ilmaisuvoimainen trio, joka yhdistää kolme uusien musiikillisten maailmojen tutkimiseen omistautunutta soittajaa. Basisti Frans Petter Eldh, pianisti Kit Downes ja rumpali James Maddren pyrkivät jatkuvasti soitossaan haastamaan toisensa niin teknisesti kuin taiteellisesti. Trion musiikkia on kuvailtu kauniin mutkikkaaksi ja esiintymistä hurjan intensiiviseksi. Yhtyeen jäseniä on palkittu eurooppalaisen musiikkimaailman merkittävillä tunnustuksilla, kuten Mercury Music Award Nomination ja BBC Jazz Award.

“”Rip-roaring groove, mind-boggling polyrhythmic drumming, snapping physicality and sweeping piano runs from brittle street grooves”.” – The Guardian

Y-OTIS
Otis Sandsjö – saksofoni, klarinetti
Dan Nicholls – syntetisaattorit
Frans Petter Eldh – basso
Tilo Weber – rummut

Helsinkiläinen We Jazz -levymerkki julkaisi kesäkuussa ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjön debyyttialbumin nimellä Y-OTIS. Berliinissä vaikuttava Sandsjö ja basisti-tuottaja Frans Petter Eldh ovat luoneet soundimaailman, jota inspiroi hiphop ja elektroninen musiikki. Rennolla otteella soittava kokoonpano ratsastaa tämän vuosikymmenen jazzin aallonharjalla ja kutsuu musiikkiaan nimityksillä “liquid jazz” ja “avant jazz hop”. Kvartetin soitossa kuuluu uudenlainen musiikillisen kommunikaation tapa, jossa konemusiikin biitit ja efektit yhdistyvät kiehtoviin melodisiin linjoihin sekä abstraktiin ajatteluun.

”This is how contemporary jazz should sound like! Best of both worlds.” – Oliver Korthals, Mojo Club Hamburg

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

Liput: 20 € / opiskelijat ja eläkeläiset 16 €
Ennakkoliput: Tiketti. Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.