Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 1.12.

helsinki

Juhani Aaltonen & Sointi Jazz Orchestra: Saarnaaja- levynjulkaisukiertue,Paavalinkirkko, helsinki1.12. Klo 16:00

keikka

18-henkinen Sointi Jazz Orchestra ja legendaarinen saksofonisti-huilisti Juhani “Junnu” Aaltonen juhlistavat syksyllä julkaistavaa uutta Saarnaaja-albumia kolmen konsertin kiertueella. Nova Recordsin julkaisema albumi sisältää yhtyeen taiteellisen johtajan Rasmus Soinin säveltämän viisiosaisen Saarnaaja-teoksen, jota on kuvailtu mm. “big band –konsertoksi” sekä “Junnun ja orkesterin pitkäksi dialogiksi”. Melodinen ja polveileva teos ammentaa vaikutteita eri rytmimusiikin tyylien lisäksi myös klassisesta musiikista, ja se on sävelletty Sointi Jazz Orchestralle ja Junnulle. Saarnaajan lisäksi konsertissa kuullaan otteita yhtyeen monipuolisesta ohjelmistosta.

Esiintyjät:
Juhani Aaltonen: tenorisaksofoni, alttohuilu
Sointi Jazz Orchestra

Konsertin kesto n. 60min (ei väliaikaa)
Vapaa pääsy, käsiohjelma 10€

Kiertueen muut konsertit:
la 24.11. klo 18 @ Savonlinnan Tuomiokirkko, Savonlinna
su 25.11. klo 16 @ Warkaus-sali, Varkaus

www.sointijazzorchestra.com

pori

Validi Karkia -klubi & Vapaat äänet: Philipp Gropper's Philm (Saksa),Porin pääkirjasto, pori1.12. Klo 19:00

Philipp Gropper's Philm (www)

keikka

Berliiniläinen jazz-yhtye Philipp Gropper’s Philm Turun seudun musiikkiopistossa 28.11.

Saksofonisti Philipp Gropperin johtama Philm-kvartetti esiintyy marras-joulukuun vaihteessa Suomessa viidellä paikkakunnalla. Kiertue poikkeaa Porissa Validi Karkia -klubilla lauantaina 1.12. Huipputason jazzyhtyeessä soittavat Gropperin lisäksi pianisti Elias Stemeseder, basisti Robert Landfermann sekä rumpali Oliver Steidle.

 Saksalaisen jazzin eturiviin noussut Philipp Gropper's Philm saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen 28.11.–2.12. Charles Gilin Vapaat äänet -agentuurin tuottamalle kiertueelle. Yhtye vierailee Hämeenlinnassa, Turussa, Tampereella, Porissa ja Helsingissä, 

jossa Philm esiintyy Helsingin We Jazz -festivaalilla ja jakaa lavan brittiläisen Phronesiksen kanssa.

 

Philipp Gropper's Philmin vuonna 2017 julkaistu Sun Ship nostettiin alan lehdissä vuoden parhaiden jazzalbumien listalle, ja yhtyeen tuorein julkaisu Live at Bimhuis (2018) esittelee kokoonpanon monitahoista livesoundia. Vahvasti jazztraditiosta ponnistava kvartetti ei pelkää venyttää ilmaisuaan kohti kokeilevia ja seikkailullisia sfäärejä. Saksofonisti-säveltäjä Gropper kuvaileekin tradition merkitystä musiikilleen sekä perinteen sisäistämisen että sen kehittämisen kautta: ”Yritän jatkuvasti ymmärtää ja viedä eteenpäin jazzperinteen elinvoimaa ja tulta, ja tehdä samalla osani sen eteen, että vanhojen mestarien vaikutus kuuluu ja tuntuu yhä”.

 

Vuonna 2012 perustetun Philm-yhtyeen jäsenet kuuluvat tämän päivän saksalaisen jazzin kärkimuusikoihin: Elias Stemeseder on All About Jazzin eurooppalaisten jazzareiden kärkikastiin nostama pianisti, basisti Robert Landfermann on menestynyt myös soolourallaan ja rumpali Oliver Steidle tunnetaan Suomessa mm. kitaristi Kalle Kaliman Klima Kalima -yhtyeestä. Lähes seitsemän vuoden kiertämisen ja neljän albumin äänittämisen jälkeen kokoonpano on hitsaantunut luontevasti yhteen soittavaksi yksiköksi, jossa jokainen muovaa musiikkia omalla panoksellaan. Taitavan kokoonpanon tiivis ja orgaaninen yhteissoitto kuljettaa yleisöä vaihtelevien tunnelmien läpi soljuvana rytmisenä kudoksena, joka pyrkii Gropperin mukaan monimutkaisuudestaan huolimatta ensisijaisesti "koskettamaan sieluja ja soittamaan musiikkia kaikille". 

Validi Karkia #260:

PHILIPP GROPPER’S PHILM

Philipp Gropper tenorisaksofoni

Elias Stemeseder piano

Robert Landfermann basso

Oliver Steidle rummut

 

Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30

Gallen-Kallelankatu 12, Pori

Liput 15€. Konsertti on ikärajaton.

Lapset vanhempien seurassa ilmaiseksi.

 

(Ennakot: Music-Divari Green River, Porin Levykauppa, Antikvariaatti Markku Ranta, Pihlajamaan Musiikki)

Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi / puh. 044-2409358

 

 

Kiertueen tuotanto ja managerointi: Vapaat äänet

Kiertueen tuki: Goethe Institut

Yhteistyössä: Kumu-rummut