Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

30th April Jazz Festival: Espoo Big Band & Husband plays Lauma, Aki Rissanen Trio,Espoon kulttuurikeskus, espoo21.4. Klo 19:30

keikka

Kaksi odotettua kotimaista levyjulkkaria yhdessä konsertissa!

Espoo Big Band & Husband plays Lauma:

Viime vuosina on julkaistu eri tavoin uraauurtavaksikin laskettavia kotimaisia jazzlevyjä, mutta big bandin ja jazz-rockfuusiobändin yhteistä albumia tuskin on näillä leveysasteilla ennen nähty. Kitaristi Varre Vartiaisen Husband -materiaalia uudelleen sovitettuna sisältävä ”Lauma” -albumi äänitettiin vuosi sitten ja julkaisijaksi saatiin yksi jazzmusiikkigenren tunnetuimista levy-yhtiöistä, Blue Note Records. Levy ilmestyy huhtikuussa ja yleisö pääsee todistamaan maailmanensi-iltaa April Jazzeilla. Viime vuonna 35-vuotta täyttänyt Espoo Big Band on yksi Suomen suurten jazzorkestereiden valioista. EBB on julkaissut kymmenen albumia ja soittanut festivaaleilla ympäri maailmaa. EBB:n kapellimestarina toimii itsekin orkesterin riveissä kasvanut Marzi Nyman.

Espoo Big Band
Husband:
Varre Vartiainen, kitara
Marzi Nyman, kitara
Harri Rantanen, basso
Anssi Nykänen, rummut

Aki Rissanen Trio:

Kotimaisen jazzin kärkinimistä koostuva Aki Rissanen Trio julkaisee April Jazzeilla odotetun debyyttilevynsä ”Amorandom” brittiläiselle Edition Recordsille. Alunperin animaatioelokuvaan sävelletty värikäs musiikki on muuntautunut trion käsissä nykyiseen muotoonsa säilyttäen elokuvallisen tunnelmansa. Yksi tämän päivän mielenkiintoisimmista kotimaisista yhtyeistä! Pianisti Aki Rissanen on noussut nopeasti maamme arvostetuimpien jazzpianistien joukkoon ja herättää kiinnostusta Suomen rajojen ulkopuolellakin. Rissanen esiintyy monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yhtyeissä, kuten Aleatoric, Esa Pietilä Liberty Ship sekä Mikko Hassinen Elektro GT ja on julkaissut seitsemän levyä, joista kaksi on soolopianoalbumeita. Monipuolinen pianisti on viime aikoina levyttänyt ja kiertänyt Eurooppaa Dave Liebmanin kanssa Aki Rissanen // Jussi Lehtonen Quartetin riveissä.

Aki Rissanen, piano
Antti Lötjönen, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

30th April Jazz Festival: José JamesEspoon kulttuurikeskus, espoo21.4. Klo 19:00

keikka

Laulaja José Jamesin vieraillessa April Jazzeilla 2013 hän oli vastikään julkaissut uuden albuminsa ”No Beginning No End”. Sen jälkeen syvä-äänisellä baritonilla on riittänyt vientiä ja hän on vakiinnuttanut paikkansa tämän hetken suosituimpien miesvokalistien joukossa.

Jamesia kuvaillaan usein hip-hop-sukupolven jazzlaulajaksi, joka yhdistelee tuotannossaan jazzia, soulia, drum’n’basea ja puhetta omintakeiseksi vokaalijazziksi. Tärkeimmiksi vaikuttajikseen mies itse mainitsee John Coltranen, Marvin Gayen ja Billie Holidayn. Viime vuonna mies julkaisikin Billie Holidayn 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tälle omistetun albumin ”Yesterday I Had the Blues”.

Tänä keväänä James kiertää Euroopassa uuden yhtyeensä kanssa. Keikoilla on kuultu jo esimakua uudesta tuotannosta, lisäksi luvassa on läpileikkaus aikaisemmasta materiaalista.

José James, laulu, kitara
Takeshi Ohbayashi, koskettimet
Solomon Dorsey, basso, laulu
Joe Blaxx, rummut

30th April Jazz Festival: oheisohjelmaUseita paikkoja, espoo21.4. Klo 11:00

keikka

Näyttelyt Espoon kulttuurikeskuksessa | 20–24.4. (vapaa pääsy)
April Jazz -julistenäyttely
Suomen Jazzliiton "Noin 50 Yrjöä" -näyttely

Live at F-Musiikki Stage | 21.4. | Espoon kulttuurikeskuksen aula (vapaa pääsy)
18:20-18:40 | Musiikkiopisto EMO:n puhallinorkesteri
18:50-19:30 | Laura Annika Quartet

Jatkojamit @ April Jazz Club | 20–23.4. | Sokos Hotel Tapiola Garden (vapaa pääsy)
Juhlavuottaan viettävä April Jazz -festivaali tarjoaa jälleen legendaariset jatkojamit April Jazz Clubilla Sokos Hotel Tapiola Gardenissa klo 21 alkaen. Jameissa voi tuttuun tapaan nähdä joukon festivaaleilla esiintyviä maailmanluokan tähtiä sekä nuoria kotimaisia tulokkaita. Jameja isännöi Espoo Big Bandin riveistä koottu Houseband.