Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.2.

helsinki

UMO juhlii: Jukka Perko & UMO - Dizzy Atmosphere,Vuotalo, helsinki27.2. Klo 19:00

keikka

Legendaarinen trumpetisti Dizzy Gillespie vieraili kahdesti UMOn solistina, vuosina 1982 ja 1985. Saksofonisti Jukka Perko puolestaan napattiin jo 19-vuotiaana Dizzy Gillespien 70-vuotiskiertueelle ja hän soitti orkesterin riveissä vuosina 1987–1988. Kotiuduttuaan hän soitti UMOssa vuoteen 1993 asti. Tässä Perkon suunnittelemassa juhlakonsertissa soitetaan kappaleita, joiden nuotit Dizzy Gillespie jätti UMOlle Suomen-vierailuillaan. Konsertin lomassa Perko muistelee nuoruusvuosiaan Gillespien big bandin riveissä.

Kesto 90 min, sisältää väliajan.
Ennen konserttia klo 18.15 Jukka Perko kertoo esityksen taustoista Kirjakahvila Pokkarissa ja vastaa yleisön kysymyksiin. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Liput alk. 17,50/13,50 €

kuhmo

Oddarrang: elokuvakonsertti,Lentua-sali, Kuhmo-talo, kuhmo27.2. Klo 19:00

keikka

Oddarrang on rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuoren perustama suomalainen kokeellinen jazzyhtye. Musiikillaan Oddarrang tarjoaa musiikillisia kokemuksia, joita on hankala sijoittaa yhteen tiettyyn genreen tai kategoriaan. Bändi sulauttaa yhteen vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista ja postmodernista rockista, mitä voisi verrata islantilaisten muusikoiden, kuten Björkin ja Sigur Rósin, tyylikkääseen, mutta herkkään ilmaisuun.

Oddarrangin elokuvallinen äänimaisema on mielenkiintoinen sekoitus erilaisia musiikillisia tunnetiloja ja traditioita, joita Louhivuori on tutkiskellut rumpalina sekä säveltäjänä. Epätavallinen instrumentaatio, joka koostuu pasuunasta, sellosta, kitarasta, akustisesta bassosta ja rummuista, antaa ainutlaatuisen äänen Louhivuoren sävellyksille.

Oddarrangin debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2007 ja voitti samana vuonna suomalaisen Emma-palkinnon Vuoden parhaana jazzalbumina. Oddarrang on esiintynyt laajasti Suomessa ja ulkomailla, esimerkiksi Pariisin jazzfestivaaleilla, Dublinin 12 points -festivaaleilla, Bremenissä Jazzahead-tapahtumassa ja Glasgow'n jazzfestivaaleilla. Vuonna 2008 Oddarrang teki kiertueen Japanissa, jonne he palasivat keikkailemaan myös toisen albumin merkeissä joulukuussa 2011.

Uuden levy-yhtiön, Brittiläisen Edition Recordsin siivittämänä Oddarrang julkaisi kolmannen albuminsa "In Cinema" lokakuussa 2013 ja sen musiikki perustuu neljään lyhytelokuvaan, joilla on keskeinen rooli myös Kuhmo-talon keikalla!

Marlbank-sivusto valitsi hiljattain "In Cinema" albumin vuoden Eurooppalaiseksi jazz-levyksi! Tämän lisäksi In Cinema oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Järjestäjä: Korpi Raikaa ry yhteistyössä Kuhmon kaupungin kulttuuritoimen kanssa
WWW-osoite: http://www.facebook.com/korpiraikaa

porvoo

Tessa Virta Orkesteri: "BossaTessa",Kulttuuritalo Grand, porvoo27.2. Klo 19:00

keikka

Musiikkialan monitaituri, pianisti-laulaja Tessa Virta vie huippukvintetillään keväisiin rytmeihin ja tunnelmiin. Luvassa on monipuolinen kattaus brasilialaisia bossa nova -klassikkoja, rytmi-ilottelua sekä koskettavan kauniita melodioita. Mukaansa tempaavaan svengiin ja lämminhenkiseen iltaan Tessa Virta lupaa mukaan myös kutkuttavia jazziskelmiä sekä Marizan tunnetuksi tekemiä portugalilaisia fadoja, nyt ensi kertaa suomeksi.

Tessa Virta - piano, laulu

Peter Engberg – kitara

Ville Pynssi - rummut

Olli Peuhu - kontrabasso

Liput 25 € (sis. toimitusmaksu), ennakot: Grand Luckan ja www.lippu.fi

Kesto n.80 min, ei väliaikaa

Järj. Kumina Music Oy

turku

Harri Kuusijärvi – harmonikka
Veikki Virkajärvi – kitara
Tatu Rönkkö – rummut
Eero Tikkanen – basso

Yksi Flame Jazzin kevään 2015 mielenkiintoisimmista tulokkaista on harmonikkataituri Harri Kuusijärven tuoreen Koutus-yhtyeen vierailu. Nykymusiikkiin erikoistunut klassisesti kouluttautunut Lapin poika Kuusijärvi on luonut persoonallisen konseptin soveltaen harmonikan mahdollisuuksia jazzin, progressiivisen rockin ja kansanmusiikin alueilla. Ilmaisuvoimainen sähkökitaristi Veikki Virkajärvi sekä mm. helsinkiläisiä keittiöitä soittamalla tunnetuksi noussut Tatu Rönkkö tukevat soitollaan Kuusijärven näkemystä saumattomasti. Kriitikot ottivat syksyllä 2014 yhtyeen debyyttialbumin vastaan ylistävillä viiden tähden arvioilla, joten tätä nykymusiikin uutta tuulta odotetaan innolla myös Flame Jazz –ohjelmaan!

Ovet 20:30, show 21:00, liput 10/8 €,

Ennakkoliput 8raita Record Store (Yliopistonkatu 11) ja Tiketti (Huom! Tiketistä ostaessa hintaan lisätään Tiketin taksa)

23:00 Lavasoul: DJs Gismo & Dr. Ed Lion, vapaa pääsy