Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 11.2.

helsinki

Masa Orpana Honk Rytmihäiriöklubilla,Ravintola Juttutupa, helsinki11.2. Klo 21:00

Masa Orpana – saksofonit
Jonni Seppälä – kitara, laulu
Ville Vallila – basso
Juppo Paavola – rummut

TGHSBB: Frank Sinatra 100v,Malmitalo, helsinki11.2. Klo 19:00

keikka

The Great Helsinki Swing Big Band: Juhlakonsertti – Frank Sinatra 100v

Swing big band haluaa onnitella 100-vuotiasta Frank Sinatraa (1915–1998) ja esittää hänen legendaarista ohjelmistoaan karismaattisten laulajien voimin, Las Vegasin Rat Packin henkeen. The Rat Pack oli lempinimi ryhmälle suosittuja viihdetaiteilijoita, jotka olivat aktiivisimmillaan 1950- ja 1960-luvulla. Ryhmän kuuluisimmat jäsenet ovat Frank Sinatra, Dean Martin ja Sammy Davis Junior. He tekivät yhdessä mm. elokuvia, musiikkialbumeja ja lavaesityksiä tällä maskuliinisella "äijäporukalla". Nyt porukan muodostavat Julio Romero (USA), Juki Välipakka ja Vallu Lukka. Kolmikosta Malmitalon yleisölle uusi tuttavuus on laulaja Vallu Lukka, joka herätti viime syksynä huomiota hienolla roolisuorituksellaan Mamma Mia! -musikaalin pääroolissa Svenska Teaternissa. Konsertin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Kesto 75 min, ei väliaikaa

Liput 20 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Järj. The Great Helsinki Swing Big Band -yhdistys ry

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

oulu

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Elektro GT,45 Special, oulu11.2. Klo 20:00

keikka

Liput 15/10 €
K-18

Yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlat ja Jazz 20 ry

Mikko Hassinen - rummut ja elektroniikka
Jorma Kalevi Louhivuori - trumpetti
Aki Rissanen - koskettimet
Timo Kämäräinen - kitara
Heikki Laine - basso

Tokihan Elektro GT:n musiikki on jazzia, mutta sitä on reilusti maustettu elektronisen musiikin eri elementeillä sekä vahvoilla rytmeillä, mikä tekee musiikin vaikeaksi sijoittaa yhteen genreen. Lisäksi yhtyeen muusikot itsessään tulevat musiikkimaailman eri laidoilta, ja lisäävät eri elementtien sekoittumista: Hassinen on taiteillut pitkään jazzin, taidemusiikin sekä elektronisen musiikin kentillä, Louhivuori keskittynyt tyylipuhtaaseen jazziin, Rissasen juuret ovat syvällä klassisessa koulutuksessa, Kämäräinen tulee rockin ja jazzin välimaastosta ja alunperin yhtyeeseen kuuluva Lauri Porra on tunnettu yhteyksistään heviyhtyeisiin sekä elokuvamusiikkiin. Kiertueella Porraa tuuraa puolestaan funk/soul-yhteyksistä tuttu Heikki Laine. Elektro GT:n “electro shock jazz” onkin siis kinkkinen pala purtavaksi ja siksi onkin parasta vain nojata taaksepäin ja nauttia yhtyeen meiningistä. Yhtye julkaisi ensilevynsä Texicalli Recordsille syksyllä 2014 ja esiintyi mm. Jazz Finland -festivaalilla ja Tampere Jazz Happeningissä.

Mikko Hassinen (s. 1971) on paljon muutakin kuin rumpali: hän on myös akustisen ja elektronisen musiikin säveltäjä, kapellimestari sekä jazzin ja klassisen musiikin tuottaja. Jazzrumpalina Hassinen levytti ensimmäisen kerran saksofonisti Jari Perkiömäen albumilla Shades vuonna 1997. Riitta Paakki trion ja Pepa Päivisen trion/kvartetin levyillä rumpali on soittanut vuosituhannen vaihteesta lähtien. Hassinen on ehtinyt reilussa kymmenessä vuodessa mukaan yli kolmellekymmenelle levylle, joiden liidereistä mainittakoon edellisten jatkoksi ainakin sellaiset veteraanit kuin saksofonsti Eero Koivistoinen, laulajat Vesa-Matti Loiri sekä Maarit Hurmerinta, ja nuoremman sukupolven rytmimuusikot Jimi Tenor sekä Ninni Poijärvi.

UMO on ollut jo pitkään tärkeä osa Hassisen uraa. Hän soitti Nuoret solistit -konsertissa vuonna 1994 ja on sen jälkeen vieraillut orkesterissa säännöllisesti, myös maineikkaiden ulkomaisten solistivieraiden säestäjänä. UMOn kapellimestarina Hassinen toimi ensimmäisen kerran Nuorten solistien konsertissa vuonna 2003. Varsinaista opetusta orkesterin johtamisessa hän ei ole ottanut, vaan taidot ovat karttuneet rumpusetin takaa eri kapellimestareita seuraamalla ja partituureja tutkimalla. Vuonna 2006 Hassinen johti UMOa myös Raoul Björkenheimin albumin The Sky Is Ruby levytyksessä. Myös sävellyksiä ja sovituksia on syntynyt rumpalilta lähes vuosittain, niin UMOlle kuin muillekin big bandeille sekä yhtyeille. Pienyhtye- ja big band -tuotannon lisäksi Hassinen on säveltänyt musiikkia muun muassa soolopianolle ja erilaisille kamarikokoonpanoille ja tanssiteoksiin. Vuonna 2009 Hassinen voitti Esko Linnavalli -sävellyskilpailun teoksellaan Karhunvartija.

Hassisen tuottajan ura laajeni omien projektien ulkopuolelle vuonna 2001, kun hän tuotti Lenni-Kalle Taipale Trio & Friendsin albumin Reset. UMOlle Hassinen on tuottanut kaksi levyä, Counting on the Count sekä Sauna palaa! -albumit. Hassinen on tuottanut myös klassista musiikkia. Tälle Elektro GT:n ensilevylle monitoimimies on säveltänyt kaikki kappaleet ja myös tuottanut levyn.

Kiertuepaikat:
ke 11.2. Oulu, 45 Special klo 21, 15/10€
to 12.2. Tornio, Musiikkitalo klo 19
pe 13.2. Kajaani, Kaukametsän Kouta-sali klo 19, 15/10€
ke 18.2. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä klo 20
to 19.2. Jyväskylä, Poppari klo 21.30, 10/8€
pe 20.2. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi klo 21.30, 15/10€
la 21.2. Joensuu, Teatteriravintolan terassi klo 21.30, 15/10€