Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 28.2.

tampere

Oddarrang: elokuvakonsertti,Tampere-talo, tampere28.2. Klo 19:00

keikka

Esiintyjät: Olavi Louhivuori, Ilmari Pohjola, Osmo Ikonen, Lasse Sakara, Lasse Lindgren

Oddarrang on rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuoren perustama suomalainen kokeellinen jazzyhtye. Musiikillaan Oddarrang tarjoaa musiikillisia kokemuksia, joita on hankala sijoittaa yhteen tiettyyn genreen tai kategoriaan. Bändi sulauttaa yhteen vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista ja postmodernista rockista, mitä voisi verrata islantilaisten muusikoiden, kuten Björkin ja Sigur Rósin, tyylikkääseen, mutta herkkään ilmaisuun.

Oddarrangin elokuvallinen äänimaisema on mielenkiintoinen sekoitus erilaisia musiikillisia tunnetiloja ja traditioita, joita Louhivuori on tutkiskellut rumpalina sekä säveltäjänä. Epätavallinen instumentaatio, joka koostuu pasuunasta, sellosta, kitarasta, akustisesta bassosta ja rummuista, antaa ainutlaatuisen äänen Louhivuoren sävellyksille.

Oddarrangin debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2007 ja voitti samana vuonna suomalaisen Emma-palkinnon Vuoden parhaana jazzalbumina. Oddarrang on esiintynyt laajasti Suomessa ja ulkomailla, esimerkiksi Pariisin jazzfestivaaleilla, Dublinin 12 points -festivaaleilla, Bremenissä Jazzahead-tapahtumassa ja Glasgow'n jazzfestivaaleilla. Vuonna 2008 Oddarrang teki kiertueen Japanissa, jonne he palasivat keikkailemaan myös toisen albumin merkeissä joulukuussa 2011.

Uuden levy-yhtiön, Brittiläisen Edition Recordsin siivittämänä Oddarrang julkaisi kolmannen albuminsa "In Cinema" lokakuussa 2013 ja sen musiikki perustuu neljään lyhytelokuvaan. Marlbank-sivusto valitsi hiljattain "In Cinema" albumin vuoden Eurooppalaiseksi jazz-levyksi! Tämän lisäksi In Cinema oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Rumpali Olavi Louhivuoren luotsaama ja Suomen eturivin muusikoista koostuva jazzyhtye Oddarrang on Annamaija Music Companyn ja Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueella keväällä 2015.