Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 19.2.

helsinki

Kymppiklubi: Koippa!,Kirjasto 10, helsinki19.2. Klo 17:00

keikka

Suomalaisen jazzin kärkihahmoihin pitkään kuulunut saksofonisti Eero ”Koippa” Koivistoinen esiintyy kvartetteineen Kirjasto 10:ssä 19. helmikuuta juhlistaen näin uuden levynsä ilmestymistä. Koivistoisen kanssa soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Jori Huhtala ja rumpali Jussi Lehtonen. He ovat myös mukana uudella Hati Hati -albumilla, jonka Svart Records julkaisee CD-, LP- ja digitaaliformaateissa. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa ennakkoon 27.2. kauppoihin tulevaa albumia.

Kirjasto 10:ssä koko ilta on omistettu Eero Koivistoiselle. Tilaisuus alkaa jo klo 17. Tuolloin käynnistyy Anssi Mänttärin ohjaama elokuva ”What Is This”, joka sisältää materiaalia Eeron uran eri vaiheista.

Vajaan tunnin kestävän filmin jälkeen kvartetti esittää kappaleita uudelta levyltä. Kello 18.30 on vuorossa keskustelu, jossa Koipan kanssa jutustelevat Reiska Laine, Seppo Kantonen ja Jussi Lehtonen johdattelijana Matti Laipio. Keskustelun jälkeen noin klo 19.30 kvartetti aloittaa uudelleen ja soittaa illan päätteeksi vajaan tunnin verran.

Lisäksi Kympissä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä valokuvia vuosien varrelta Eero Koivistoisen omasta arkistosta.

Ohjelma:

Klo 17 Anssi Mänttäri: What is This? Music of Eero Koivistoinen (2002)

Klo 18 Eero Koivistoinen Quartet: Hati Hati -levyn julkaisu + live

Klo 18.30 Matti Laipio, Reiska Laine, Seppo Kantonen, Jussi Lehtonen ja Eero Koivistoinen tarinoivat

Klo 19.30 Eero Koivistoinen Quartet, toinen setti

Vapaa pääsy!

Kannaste-Viinikainen-Riippa,Koko Jazz Club, helsinki19.2. Klo 21:00

keikka

Saksofonisti Jussi Kannaste soittaa aina suurella sydämellä. Hänen ilmaisuvoimainen, notkea tenorisminsa on hunajaa korville. Ideoiltaan ehtymätön Teemu Viinikainen tarjoaa syöttöä lapaan, ja aina hetkessä kiinni oleva rumpali Joonas Riippa viiimeistelee. Varmaotteinen yhtye tarjoaa svengiä koko kaistalla.

Jussi Kannaste – saksofoni
Teemu Viinikainen – kitara
Joonas Riippa – rummut

Liput 15/10 €

Ovet 20:00.

jyväskylä

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Elektro GT,Poppari, jyväskylä19.2. Klo 21:30

keikka

Liput 10/8 €
K-18

Yhteistyössä Poppari & Keitele Jazz ry

Mikko Hassinen - rummut ja elektroniikka
Jorma Kalevi Louhivuori - trumpetti
Aki Rissanen - koskettimet
Timo Kämäräinen - kitara
Heikki Laine - basso

Tokihan Elektro GT:n musiikki on jazzia, mutta sitä on reilusti maustettu elektronisen musiikin eri elementeillä sekä vahvoilla rytmeillä, mikä tekee musiikin vaikeaksi sijoittaa yhteen genreen. Lisäksi yhtyeen muusikot itsessään tulevat musiikkimaailman eri laidoilta, ja lisäävät eri elementtien sekoittumista: Hassinen on taiteillut pitkään jazzin, taidemusiikin sekä elektronisen musiikin kentillä, Louhivuori keskittynyt tyylipuhtaaseen jazziin, Rissasen juuret ovat syvällä klassisessa koulutuksessa, Kämäräinen tulee rockin ja jazzin välimaastosta ja alunperin yhtyeeseen kuuluva Lauri Porra on tunnettu yhteyksistään heviyhtyeisiin sekä elokuvamusiikkiin. Kiertueella Porraa tuuraa puolestaan funk/soul-yhteyksistä tuttu Heikki Laine. Elektro GT:n “electro shock jazz” onkin siis kinkkinen pala purtavaksi ja siksi onkin parasta vain nojata taaksepäin ja nauttia yhtyeen meiningistä. Yhtye julkaisi ensilevynsä Texicalli Recordsille syksyllä 2014 ja esiintyi mm. Jazz Finland -festivaalilla ja Tampere Jazz Happeningissä.

Mikko Hassinen (s. 1971) on paljon muutakin kuin rumpali: hän on myös akustisen ja elektronisen musiikin säveltäjä, kapellimestari sekä jazzin ja klassisen musiikin tuottaja. Jazzrumpalina Hassinen levytti ensimmäisen kerran saksofonisti Jari Perkiömäen albumilla Shades vuonna 1997. Riitta Paakki trion ja Pepa Päivisen trion/kvartetin levyillä rumpali on soittanut vuosituhannen vaihteesta lähtien. Hassinen on ehtinyt reilussa kymmenessä vuodessa mukaan yli kolmellekymmenelle levylle, joiden liidereistä mainittakoon edellisten jatkoksi ainakin sellaiset veteraanit kuin saksofonsti Eero Koivistoinen, laulajat Vesa-Matti Loiri sekä Maarit Hurmerinta, ja nuoremman sukupolven rytmimuusikot Jimi Tenor sekä Ninni Poijärvi.

UMO on ollut jo pitkään tärkeä osa Hassisen uraa. Hän soitti Nuoret solistit -konsertissa vuonna 1994 ja on sen jälkeen vieraillut orkesterissa säännöllisesti, myös maineikkaiden ulkomaisten solistivieraiden säestäjänä. UMOn kapellimestarina Hassinen toimi ensimmäisen kerran Nuorten solistien konsertissa vuonna 2003. Varsinaista opetusta orkesterin johtamisessa hän ei ole ottanut, vaan taidot ovat karttuneet rumpusetin takaa eri kapellimestareita seuraamalla ja partituureja tutkimalla. Vuonna 2006 Hassinen johti UMOa myös Raoul Björkenheimin albumin The Sky Is Ruby levytyksessä. Myös sävellyksiä ja sovituksia on syntynyt rumpalilta lähes vuosittain, niin UMOlle kuin muillekin big bandeille sekä yhtyeille. Pienyhtye- ja big band -tuotannon lisäksi Hassinen on säveltänyt musiikkia muun muassa soolopianolle ja erilaisille kamarikokoonpanoille ja tanssiteoksiin. Vuonna 2009 Hassinen voitti Esko Linnavalli -sävellyskilpailun teoksellaan Karhunvartija.

Hassisen tuottajan ura laajeni omien projektien ulkopuolelle vuonna 2001, kun hän tuotti Lenni-Kalle Taipale Trio & Friendsin albumin Reset. UMOlle Hassinen on tuottanut kaksi levyä, Counting on the Count sekä Sauna palaa! -albumit. Hassinen on tuottanut myös klassista musiikkia. Tälle Elektro GT:n ensilevylle monitoimimies on säveltänyt kaikki kappaleet ja myös tuottanut levyn.

Kiertuepaikat:
ke 11.2. Oulu, 45 Special klo 21, 15/10€
to 12.2. Tornio, Musiikkitalo klo 19
pe 13.2. Kajaani, Kaukametsän Kouta-sali klo 19, 15/10€
ke 18.2. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä klo 20
to 19.2. Jyväskylä, Poppari klo 21.30, 10/8€
pe 20.2. Kuopio, Musiikkikeskus, Jazzklubi klo 21.30, 15/10€
la 21.2. Joensuu, Teatteriravintolan terassi klo 21.30, 15/10€