Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 29.1.

helsinki

UMO juhlii: Music of Iro Haarla & Edward Vesala,Kanneltalo, Klaneettitie 5, helsinki29.1. Klo 14:00

keikka

Kapellimestarina Mikko Hassinen

UMOn 40. juhlavuosi käynnistyy komeasti tammi-helmikuun vaihteessa Edward Vesalan ja Iro Haarlan musiikilla. Luvassa on konsertillinen modernia jazzia ja melodisia balladeja.

Edward Vesalan syntymästä tulee UMOn juhlavuonna kuluneeksi 70 vuotta. Sekä Vesalalla että Iro Haarlalla on vankka yhteinen historia UMOn kanssa. Vesala vieraili UMOn solistina 1980- ja 90-luvuilla ja levytti UMOn kanssa albumin Bad Luck, Good Luck (1985). Haarlan kanssa UMO on työskennellyt useaan otteeseen 2000-luvun puolella.

Konsertin solistina toimii pianisti-harpisti Iro Haarla, joka on koonnut kaksiosaiseen konserttiin läpileikkauksen sekä Vesalan että omia sävellyksiään. Konsertin alkupuolen ohjelmisto on koottu sävellyksistä, joita Vesala ja UMO esittivät ja levyttivät 1980- ja 90-luvuilla. Kaikki sovitukset ovat Haarlan käsialaa.

– Halusin tuoda Edwardin tuotannon koko kirjon esille, joten valitsin hänen sävellyksistään mukaan niin balladeja, villimpiä rytmejä kuin modernimpaakin puolta, Haarla kertoo.

Haarlan oma osuus koostuu hänen UMOlle viimeisten kymmenen vuoden aikana säveltämästään musiikista. Haarla myös säveltää kaksi uutta teosta juhlakonserttia varten. Toinen teoksista on sävelletty varta vasten UMOn baritonisaksofonisti Pertti ”Pepa” Päiviselle, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Vesalan että Haarlan kanssa mm. legendaarisessa Sound & Fury -yhtyeessä.

– On hienoa, että UMO tilaa nimensä mukaisesti uutta musiikkia suomalaisilta säveltäjiltä. Olen otettu siitä, että saan säveltää loistavista muusikoista koostuvalle UMOlle erityisesti juhlavuoden kunniaksi, Haarla kehuu.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Iro Haarla kertoo esityksen taustoista.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 14,50 € / 7,50 €

Mikael Jakobsson Quartet feat. Tomas Franck (DEN),Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki29.1. Klo 21:00

keikka

Koko Jazz Clubilla on ilo ja kunnia esitellä alunperin Ruotsista, suuren jazzmaan Tanskan, monien mielestä merkittävin saksofonisti, Tomas Franck. Syvälle perinteeseen nojaava soitto ja sielukkuus ovat hänen ominaisuuksiaan, joita kuulijat ihastelevat sukupolvi toisensa jälkeen.

Tästä saamme kiittää suurella sydämellä soittavaa pianisti Mikael Jakobssonia. Tämä todellinen herrasmies kaivautuu jatkuvasti yhä syvemälle jazzin perinteeseen ja tuo innovaatiot raikkaana nykypäivään. Rummuissa kuullaan Tomas Franckin soittokollegaa jo vuosien takaa, ainutlaatuista Jukkis Uotilaa. Koko Jazz Club näyttää kymmenen peukaloa ylöspäin!

Jakobssonin kvartetin basistina toimii Jonny Åman, joka on loistanut viime vuosina mm. Jerry Bergonzin yhtyeessä. Hienoa saada hänet alati levenevään taiteilijavieraskatraaseemme!

Tomas Franck, saksofoni
Mikael Jakobsson, piano
Jonny Åman, basso
Jukkis Uotila, rummut

Liput: 20/15 €

Ovet auki 20:00.

Showtime klo 21:00

tampere

Vapaat äänet: Kimmo Pohjonen & Eric Echampard,KLUBI, tampere29.1. Klo 20:00

Kimmo Pohjonen & Eric Echampard (www)

keikka

Pitkän yhteistyönsä myötä tiiviiksi yksiköksi hioutunut duo luottaa improvisaation voimaan ja luo musiikkinsa konserttitilanteessa. Kahdeksan esiintymisen Vapaat äänet –kiertue saapuu Tampereen Klubille  29.1. 

Kotimaisen kokeellisen musiikin voimahahmoihin lukeutuva haitaristi Kimmo Pohjonen ja ylistetty ranskalaisrumpali Eric Echampard palaavat yhdessä esiintymislavoille. Yhtenäinen duo on hionut ilmaisuaan jo vuodesta 2000 ja kerännyt aiemmilla kiertueillaan ylistäviä arvioita.

Pohjosen ja Echampardin yhteisessä ilmaisussa keskeisessä roolissa on intensiivisyys ja hetkessä syntyvien musiikillisten oivallusten seuraaminen. Rajoja rikkovana virtuoosina tunnetun Pohjosen shamanistinen soitto-ote ja Echampardin hyönteismäisen terävä rumputyöskentely luovat musiikillisen yksikön, joka liikkuu täysin omissa sfääreissään. Pohjonen–Echampard-duoa on kuultu levytetyssä muodossa vuonna 2005 julkaistulla albumilla Uumen (Rockadillo).

Liput 14,50 € 
Ikäraja: K-18
Aika: ovet klo 19:00
Showtime 20:00