Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 30.1.

helsinki

UMO juhlii: Music of Iro Haarla & Edward Vesala,Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, helsinki30.1. Klo 19:00

keikka

Kapellimestarina Mikko Hassinen

UMOn 40. juhlavuosi käynnistyy komeasti tammi-helmikuun vaihteessa Edward Vesalan ja Iro Haarlan musiikilla. Luvassa on konsertillinen modernia jazzia ja melodisia balladeja.

Edward Vesalan syntymästä tulee UMOn juhlavuonna kuluneeksi 70 vuotta. Sekä Vesalalla että Iro Haarlalla on vankka yhteinen historia UMOn kanssa. Vesala vieraili UMOn solistina 1980- ja 90-luvuilla ja levytti UMOn kanssa albumin Bad Luck, Good Luck (1985). Haarlan kanssa UMO on työskennellyt useaan otteeseen 2000-luvun puolella.

Konsertin solistina toimii pianisti-harpisti Iro Haarla, joka on koonnut kaksiosaiseen konserttiin läpileikkauksen sekä Vesalan että omia sävellyksiään. Konsertin alkupuolen ohjelmisto on koottu sävellyksistä, joita Vesala ja UMO esittivät ja levyttivät 1980- ja 90-luvuilla. Kaikki sovitukset ovat Haarlan käsialaa.

– Halusin tuoda Edwardin tuotannon koko kirjon esille, joten valitsin hänen sävellyksistään mukaan niin balladeja, villimpiä rytmejä kuin modernimpaakin puolta, Haarla kertoo.

Haarlan oma osuus koostuu hänen UMOlle viimeisten kymmenen vuoden aikana säveltämästään musiikista. Haarla myös säveltää kaksi uutta teosta juhlakonserttia varten. Toinen teoksista on sävelletty varta vasten UMOn baritonisaksofonisti Pertti ”Pepa” Päiviselle, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Vesalan että Haarlan kanssa mm. legendaarisessa Sound & Fury -yhtyeessä.

– On hienoa, että UMO tilaa nimensä mukaisesti uutta musiikkia suomalaisilta säveltäjiltä. Olen otettu siitä, että saan säveltää loistavista muusikoista koostuvalle UMOlle erityisesti juhlavuoden kunniaksi, Haarla kehuu.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Iro Haarla kertoo esityksen taustoista.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 20 € / 16 €

hämeenlinna

Vapaat äänet: Kimmo Pohjonen & Eric Echampard,Suistoklubi, hämeenlinna30.1. Klo 21:00

Kimmo Pohjonen & Eric Echampard (www)

keikka

Pitkän yhteistyönsä myötä tiiviiksi yksiköksi hioutunut duo luottaa improvisaation voimaan ja luo musiikkinsa konserttitilanteessa. Kahdeksan esiintymisen Vapaat äänet –kiertue saapuu Suistokubille 30.1.

Kotimaisen kokeellisen musiikin voimahahmoihin lukeutuva haitaristi Kimmo Pohjonen ja ylistetty ranskalaisrumpali Eric Echampard palaavat yhdessä esiintymislavoille. Yhtenäinen duo on hionut ilmaisuaan jo vuodesta 2000 ja kerännyt aiemmilla kiertueillaan ylistäviä arvioita.

Pohjosen ja Echampardin yhteisessä ilmaisussa keskeisessä roolissa on intensiivisyys ja hetkessä syntyvien musiikillisten oivallusten seuraaminen. Rajoja rikkovana virtuoosina tunnetun Pohjosen shamanistinen soitto-ote ja Echampardin hyönteismäisen terävä rumputyöskentely luovat musiikillisen yksikön, joka liikkuu täysin omissa sfääreissään. Pohjonen–Echampard-duoa on kuultu levytetyssä muodossa vuonna 2005 julkaistulla albumilla Uumen (Rockadillo).

Liput: 20 / 21e sis. eteispalvelun

turku

Flame Jazz: Mauro Negri Quartet (ITA),Monk, turku30.1. Klo 20:30

Mauro Negri Buds Quartet

keikka

Mauro Negri – klarinetti
Marcello Abate –kitara
Gabriele Rampi – basso
Federico Negri – rummut

Flame Jazz jatkaa kansainvälisten jazztähtien vierailuja italialaisen klarinetistin Mauro Negrin konsertilla jazzklubi Monkissa. Milanosta lähtöisin oleva Mauro Negri Bud Quartet tuo Turkuun piristävän tuulahduksen italialaista harvemmin kuultua klarinettivetoista jazzia. Klarinetti mielletään usein 1900-luvun alkupuolen swing-musiikille tyypilliseksi soittimeksi. Mauro Negrin taidokas ilmaisu edustaa kuitenkin modernia mainstreamia, ja kokonaisuus on poikkeuksellisen tuoreen kuuloista nykyjazzia.

Liput 10/8€
Ovet klo 20.30

Äkäslompolo

Ylläs Jazz Blues 2015: The Hämpton DixieBand,Cafe & Bar Routa, Sannanrannantie 3, Äkäslompolo30.1. Klo 17:00

keikka

The Hämpton Dixieband tuo New Orleans-tunnelmaa Ylläs Jazz Blues 2015 -festivaalille. Yhtye esiintyy Cafe & Bar Roudassa.

Vapaa pääsy!