Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Mikael Jakobsson Quartet feat. Tomas Franck (DEN),Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki29.1. Klo 21:00

keikka

Koko Jazz Clubilla on ilo ja kunnia esitellä alunperin Ruotsista, suuren jazzmaan Tanskan, monien mielestä merkittävin saksofonisti, Tomas Franck. Syvälle perinteeseen nojaava soitto ja sielukkuus ovat hänen ominaisuuksiaan, joita kuulijat ihastelevat sukupolvi toisensa jälkeen.

Tästä saamme kiittää suurella sydämellä soittavaa pianisti Mikael Jakobssonia. Tämä todellinen herrasmies kaivautuu jatkuvasti yhä syvemälle jazzin perinteeseen ja tuo innovaatiot raikkaana nykypäivään. Rummuissa kuullaan Tomas Franckin soittokollegaa jo vuosien takaa, ainutlaatuista Jukkis Uotilaa. Koko Jazz Club näyttää kymmenen peukaloa ylöspäin!

Jakobssonin kvartetin basistina toimii Jonny Åman, joka on loistanut viime vuosina mm. Jerry Bergonzin yhtyeessä. Hienoa saada hänet alati levenevään taiteilijavieraskatraaseemme!

Tomas Franck, saksofoni
Mikael Jakobsson, piano
Jonny Åman, basso
Jukkis Uotila, rummut

Liput: 20/15 €

Ovet auki 20:00.

Showtime klo 21:00

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

UMO juhlii: Music of Iro Haarla & Edward VesalaKanneltalo, Klaneettitie 5, helsinki29.1. Klo 14:00

keikka

Kapellimestarina Mikko Hassinen

UMOn 40. juhlavuosi käynnistyy komeasti tammi-helmikuun vaihteessa Edward Vesalan ja Iro Haarlan musiikilla. Luvassa on konsertillinen modernia jazzia ja melodisia balladeja.

Edward Vesalan syntymästä tulee UMOn juhlavuonna kuluneeksi 70 vuotta. Sekä Vesalalla että Iro Haarlalla on vankka yhteinen historia UMOn kanssa. Vesala vieraili UMOn solistina 1980- ja 90-luvuilla ja levytti UMOn kanssa albumin Bad Luck, Good Luck (1985). Haarlan kanssa UMO on työskennellyt useaan otteeseen 2000-luvun puolella.

Konsertin solistina toimii pianisti-harpisti Iro Haarla, joka on koonnut kaksiosaiseen konserttiin läpileikkauksen sekä Vesalan että omia sävellyksiään. Konsertin alkupuolen ohjelmisto on koottu sävellyksistä, joita Vesala ja UMO esittivät ja levyttivät 1980- ja 90-luvuilla. Kaikki sovitukset ovat Haarlan käsialaa.

– Halusin tuoda Edwardin tuotannon koko kirjon esille, joten valitsin hänen sävellyksistään mukaan niin balladeja, villimpiä rytmejä kuin modernimpaakin puolta, Haarla kertoo.

Haarlan oma osuus koostuu hänen UMOlle viimeisten kymmenen vuoden aikana säveltämästään musiikista. Haarla myös säveltää kaksi uutta teosta juhlakonserttia varten. Toinen teoksista on sävelletty varta vasten UMOn baritonisaksofonisti Pertti ”Pepa” Päiviselle, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Vesalan että Haarlan kanssa mm. legendaarisessa Sound & Fury -yhtyeessä.

– On hienoa, että UMO tilaa nimensä mukaisesti uutta musiikkia suomalaisilta säveltäjiltä. Olen otettu siitä, että saan säveltää loistavista muusikoista koostuvalle UMOlle erityisesti juhlavuoden kunniaksi, Haarla kehuu.

Huom. 45 minuuttia ennen konsertteja pidetään konserttitalojen kahvioissa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuudet, joissa Iro Haarla kertoo esityksen taustoista.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 14,50 € / 7,50 €