Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 25.1.

helsinki

Ljuvligt & Gruvligt – Jazz på Finlandssvenska med Claes Andersson och Annika Cleo,Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, helsinki25.1. Klo 17:00

keikka

Kulttuuripersoona Claes Andersson ja laulajatar Annika Cleo ovat luoneet viihdyttävän kokonaisuuden jazzin ja sanailun ympärille, sisältäen uusia lauluja, ikivihreitä Claes Anderssonin nokkelin ruotsinkielisin sanoituksin, sekä Monica Zetterlundin jazzhelmiä.

Claes Andersson - piano, Annika Cleo – laulu.

Kesto n. 70 min.

Liput 10/8 €

Raoul Björkenheim Triad,Malmitalo, helsinki25.1. Klo 17:00

Kitaristin yhtye on varsinainen energiasampo suomalaisen jazzin ja improvisoidun musiikin kentällä. Muusikoiden sävellykset sekä mm. Coltranen, Monkin ja Hendrixin lainakappaleet saavat troikan käsissä hetkeen sidottuja tulkintoja.

Björkenheim ja Heikinheimo aloittivat yhteistyönsä jo vuonna 2009 ensin yhtyeessä Ugrian Unity, sen jälkeen vuoden päästä duona Heim-(o), jolloin yhteissoitto hioutui lähes telepaattiselle tasolle. Rauhalan liittyessä joukkoon kesällä 2013 syntyi kolmiyhteys Triad, jolla muusikot luovat äänenjuhlaa, jossa on vaikutteita niin intialaisesta ja afrikkalaisesta musiikkiperinteestä kuin jazzista ja rockista.

Raoul Björkenheim – kitara, Ville Rauhala – kontrabasso ja Ilmari Heikinheimo – rummut

Sarjan taiteellinen johtaja Teppo Hauta-aho

Liput 6 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki

www.malmitalo.fi

Esa Pietilä solo,Viikin kirkko, Agronominkatu 5, helsinki25.1. Klo 18:00

keikka

Saksofonisti Esa Pietilän soolokonsertit ovat saksofoni-ilmaisun eliittiä. Pietilän tekninen taituruus ja saksofonin äänen rajoja mittaava ilmaisu moninaisine sointiväreineen ja tekstuureineen luo emotionaalisesti vahvoja tunnelmia. Hänen improvisointiinsa ja äänipalettiinsa on aina kuulunut mm. minimalistisia kuiskauksia, räväkkää free-revittelyä, moniäänisiä sointuja, rytmisiä yllätyksiä ja jopa fuuganomaista monilinjaista vuoropuhelua improvisoitujen muotojen valamisen keinoina.

Nyt Pietilä on päättänyt rikastuttaa ilmaisuaan edelleen kokeilemalla elektronisten efektien huimia mahdollisuuksia Viikin kirkossa kuultavassa saksofonin ja live-elektroniikan ensikonsertissa. Konsertilta Pietilä lupaa yllätyksiä, yllätyksiä ja vieläkin yllätyksiä.

Viikin kirkon-konsertissa Pietilän improvisoitu musiikki kyllästyy täysin uudella tavalla, kun hän tarttuu liiketunnistimiin ja muihin live-elektronikkaaa ohjaaviin kontrollereihin. Näin taiteilija luo ilmaisuunsa uudenlaisen fantasiamaailman, joka antaa vapauden luoda saksofonin äänellä ja elektroniikalla omintakeista ja uutta tilaa ja avaruutta.

Vapaa pääsy, ohjelma 5 €