Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 27.1.

helsinki

jaZZanti-konsertti - PLOP ja Seppo Kantonen,ravintola Laulumiehet, helsinki27.1. Klo 19:00

keikka

PLOP ja Seppo Kantonen
Ville Herrala - basso
Mikko Innanen - saksofonit
Joonas Riippa – rummut
ja Seppo Kantonen: flyygeli

jaZZanti-konserttisarjan aloittaa tänä vuonna sarjan kuudennen vuoden kunniaksi sarjan ensimmäi­sessä konsertissa 2009 esiintynyt Plopin ja Seppo Kantosen yhdistelmä. Tulemme kuulemaan näitä maan mainioita muusikoita myös eri kokoonpanoissa kuten ensimmäisessäkin yhteiskonsertissa. Seppo Kantosen trion konsertti viime syksynä (11.11) oli kauden parhaita konsertteja joten myös tä­mäkin ilta tullaan muistamaan pitkään.

PLOP on kahdeksanvuotias helsinkiläisyhtye, jonka persoonallinen mutta juureva tyyli on hankki­nut paljon ystäviä maamme avantgardejazzyleisön joukosta sekä enenevissä määrin myös ulkomail­ta. Yhteistyön voimaan uskova trio koostuu nuoren polven jazzveteraaneista jotka ovat kukin tahoil­laan saavuttaneet mainetta monissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa.

Yhtyeen saksofonisti Innanen palkittiin Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2008 ja oli ehdolla Pohjoismai­den Neuvoston Musiikkipalkinnon saajaksi 2011. Basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa on tällä hetkellä kenties maamme näkemyksellisin ja arvaamattomin rytmikaksikko. Tälle yhtyeelle va­paus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjel­mistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia - PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia - kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä.

https://www.facebook.com/PLOPJAZZ?fref=ts
http://www.fiaskorecords.com/records/FRLP-71.fi.php

Pianisti Seppo Kantonen (s. 1963) on soittanut komean uransa varrella niin monissa yhteyksissä, että lyhyessä katsauksessa on mahdotonta tehdä oikeutta monipuolisen pianistin kaikille tekemisille. Hyvän esimerkin Kantosen jazzorientoituneisuudesta ja merkityksestä suomalaiselle jazzille hänen uransa alusta alkaen antaa Kantoselle myönnetty Yrjö-palkinto jo vuonna 1985: vain muutama vuo­si sen jälkeen, kun nuori pianisti oli vasta astunut jazzin kentälle.
Kantosen työnantajiin on vuosien varrella kuulunut niin UMO, saksofonisti Eero Koivistoinen, rumpali Jukkis Uotila kuin lukuisat Sibelius-Akatemian jazzosaston opiskelijatovereiden bänditkin. Viime vuosina Kantosen kosketinsoittajan taitoja ovat hyödyntäneet yhä useammat bändiliiderit myös Suomi-jazzin nuoresta sukupolvesta, esimerkiksi Mikko Innanen Innkvisitio-kvartetissa. UMOn riveissä Kantosta kuullaan edelleen säännöllisesti.

Liput

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2.

 

jyväskylä

Vapaat äänet: Kimmo Pohjonen & Eric Echampard (FRA),Tanssisali Lutakko, jyväskylä27.1. Klo 20:00

Kimmo Pohjonen & Eric Echampard (www)

keikka

Pitkän yhteistyönsä myötä tiiviiksi yksiköksi hioutunut duo luottaa improvisaation voimaan ja luo musiikkinsa konserttitilanteessa. Kahdeksan esiintymisen Vapaat äänet –kiertue alkaa Jyväskylästä 27. tammikuuta ja päättyy Espoon Sellosaliin 4.2.

Kotimaisen kokeellisen musiikin voimahahmoihin lukeutuva haitaristi Kimmo Pohjonen ja ylistetty ranskalaisrumpali Eric Echampard palaavat yhdessä esiintymislavoille. Yhtenäinen duo on hionut ilmaisuaan jo vuodesta 2000 ja kerännyt aiemmilla kiertueillaan ylistäviä arvioita. Kahdeksan esiintymisen Vapaat äänet –kiertue käynnistyy Jyväskylän Lutakossa 27.tammikuuta. 

Pohjosen ja Echampardin yhteisessä ilmaisussa keskeisessä roolissa on intensiivisyys ja hetkessä syntyvien musiikillisten oivallusten seuraaminen. Rajoja rikkovana virtuoosina tunnetun Pohjosen shamanistinen soitto-ote ja Echampardin hyönteismäisen terävä rumputyöskentely luovat musiikillisen yksikön, joka liikkuu täysin omissa sfääreissään. Pohjonen–Echampard-duoa on kuultu levytetyssä muodossa vuonna 2005 julkaistulla albumilla Uumen (Rockadillo).

Kimmo Pohjonen harmonikka, ääni
Eric Echampard rummut

Liput 16€ / 14€
ovet: klo 19
Konsertti on järjestetty yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa.