Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

jaZZanti-konsertti - PLOP ja Seppo Kantonen,ravintola Laulumiehet, helsinki27.1. Klo 19:00

keikka

PLOP ja Seppo Kantonen
Ville Herrala - basso
Mikko Innanen - saksofonit
Joonas Riippa – rummut
ja Seppo Kantonen: flyygeli

jaZZanti-konserttisarjan aloittaa tänä vuonna sarjan kuudennen vuoden kunniaksi sarjan ensimmäi­sessä konsertissa 2009 esiintynyt Plopin ja Seppo Kantosen yhdistelmä. Tulemme kuulemaan näitä maan mainioita muusikoita myös eri kokoonpanoissa kuten ensimmäisessäkin yhteiskonsertissa. Seppo Kantosen trion konsertti viime syksynä (11.11) oli kauden parhaita konsertteja joten myös tä­mäkin ilta tullaan muistamaan pitkään.

PLOP on kahdeksanvuotias helsinkiläisyhtye, jonka persoonallinen mutta juureva tyyli on hankki­nut paljon ystäviä maamme avantgardejazzyleisön joukosta sekä enenevissä määrin myös ulkomail­ta. Yhteistyön voimaan uskova trio koostuu nuoren polven jazzveteraaneista jotka ovat kukin tahoil­laan saavuttaneet mainetta monissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa.

Yhtyeen saksofonisti Innanen palkittiin Jazzliiton Yrjö-palkinnolla 2008 ja oli ehdolla Pohjoismai­den Neuvoston Musiikkipalkinnon saajaksi 2011. Basisti Ville Herrala ja rumpali Joonas Riippa on tällä hetkellä kenties maamme näkemyksellisin ja arvaamattomin rytmikaksikko. Tälle yhtyeelle va­paus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet säveltävät yhtyeelle ohjel­mistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen takia - PLOPin konsertit saattavat olla keskenään hyvinkin erilaisia - kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä.

https://www.facebook.com/PLOPJAZZ?fref=ts
http://www.fiaskorecords.com/records/FRLP-71.fi.php

Pianisti Seppo Kantonen (s. 1963) on soittanut komean uransa varrella niin monissa yhteyksissä, että lyhyessä katsauksessa on mahdotonta tehdä oikeutta monipuolisen pianistin kaikille tekemisille. Hyvän esimerkin Kantosen jazzorientoituneisuudesta ja merkityksestä suomalaiselle jazzille hänen uransa alusta alkaen antaa Kantoselle myönnetty Yrjö-palkinto jo vuonna 1985: vain muutama vuo­si sen jälkeen, kun nuori pianisti oli vasta astunut jazzin kentälle.
Kantosen työnantajiin on vuosien varrella kuulunut niin UMO, saksofonisti Eero Koivistoinen, rumpali Jukkis Uotila kuin lukuisat Sibelius-Akatemian jazzosaston opiskelijatovereiden bänditkin. Viime vuosina Kantosen kosketinsoittajan taitoja ovat hyödyntäneet yhä useammat bändiliiderit myös Suomi-jazzin nuoresta sukupolvesta, esimerkiksi Mikko Innanen Innkvisitio-kvartetissa. UMOn riveissä Kantosta kuullaan edelleen säännöllisesti.

Liput

Konsertti alkaa klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2.

 

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Ei muita keikkoja.

Ilmoita keikka

Tammikuu 2015
MaTiKeToPeLaSu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Selaa kaupungeittain


Katso kaikki tapahtumat