Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Helsingin juhlaviikot: Ginger Baker Jazz Confusion, Black Motor,Huvila-teltta, Tokoinranta, Eläintarhantie 8, helsinki27.8. Klo 19:00

Ginger Baker (www)

keikka

1960-luvulla hän tuli tunnetuksi mahtipontisesta, vyöryttävän huuruisesta soitostaan. Mainetta kasvattivat myös raju elämä ja myyttiset mittasuhteet saanut temperamentti. Legendaarisen Creamin ja superyhtye Blind Faithin rumpali ja perustajajäsen Ginger Baker luetaan edelleen yhdeksi kaikkien aikojen rockrumpaleista. Vaikka Bakerin 60-luku oli psykedeelisen rockin ja varhaisen progen juhlaa, hänen musiikilliset esikuvansa olivat jazzissa, Max Roachin ja Art Blakeyn kaltaisissa räjähtävän tyylin mestareissa.

1970-luvun alussa Baker solmi vahvoja taiteellisia siteitä Afrikkaan, yhtenä ensimmäisistä länsimaisista muusikoista. Yhteistyö Fela Kutin kanssa tuotti klassisen livetaltioinnin ”Fela Ransome-Kuti and The Africa ’70 With Ginger Baker – Live!”. Maailmankansalainen Baker matkusti jatkuvasti ja etsi maailmanmusiikin virtauksista vaikutteita omaan soittoonsa.

Huvilaan Baker tuo uusimman yhtyeensä, tiukkaa fuusiojazzia afro- ja progemausteilla soittavan kvartetin Ginger Baker Jazz Confusion. Yhtyeessä soittaa mm. saksofonisti Pee Wee Ellis, joka muistetaan James Brownin 1960-luvun yhtyeen voimahahmona ja Van Morrisonin läheisenä soittokumppanina. Jazz Confusionin kanssa Baker iskee uutta vaihdetta silmään — ja samalla summaa koko rumpalinuransa.

Illan aloittaa paljon puhuttu kotimainen jazzilmiö, tamperelainen vapaan soinnin airut Black Motor. Uusimalla levyllään ”Yöstä aamun kynnykselle” rujosta soundistaan tunnettu yhtye esittäytyy astetta herkempänä ja todistaa jälleen kerran musiikin lähtevän hiljaisuudesta.

”I do have a God-given gift that only a few drummers have.” – Ginger Baker, Mojo Magazine

Liput: alk. 48,50 € toimituskuluineen Lippupalvelusta.

Tähän tilaisuuteen voit ostaa Ravintola Juuren erikoishintaisen aterian etukäteen!
Menu:
Rieskakebabia liha- tai kasvistäytteellä ja punasipulipikkelssiä
Briejuustoa, hillottua omenaa ja karviaista
Kurpitsa-suklaabrownieta ja kahvisiirappia

Menu on tarjolla ennen konserttia, väliajalla ja konsertin jälkeen.

Huvilan ikäraja on 18 v. Nuoremmat pääsevät sisään huoltajansa seurassa.

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Viapori Jazz: Simon & Garfunkelin musiikkiaTenalji von Fersen, Suomenlinna, helsinki27.8. Klo 21:30

keikka

Tänä vuonna Viapori Jazz avataan sukelluksella Paul Simonin ja Art Garfunkelin musiikkiin. Konsertin sisältö pohjautuu Perkon ihka-ensimmäisen saksofonistiesikuvan Paul Desmondin levyttämiin instrumentaaliversioihin näistä klassikkosävelmistä. Elokuun illassa on luvassa tuulahdus nostalgisilta 60- ja 70-luvuilta!

Jukka Perko – saksofonit
Panu Savolainen – vibrafoni
Mikko Pellinen – basso
Tuomas Timonen – rummut

Liput: 25 € / Lippupalvelu

K18

Viapori Jazz: Lassy & Kontrafouris DuoJääkellari, Suomenlinna, helsinki27.8. Klo 21:30

keikka

Höyryävästä jazzista tunnetut Timo Lassy ja Georgios Kontrafouris jäähdyttelevät ilmaisuaan Jääkellarin suojissa. Tällä kaksikolla ei ole pelkoa huurteen puolelle päätymisestä: samassa yhtyeessä vuosikausia soittaneet taiteilijat esiintyvät nyt ensimmäistä kertaa duona ja versioivat Lassyn vanhojen ja uusien kappaleiden lisäksi myös klassikkoja.

Timo Lassy – saksofonit
Georgios Kontrafouris – piano

LOPPUUNMYYTY!