Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 21.8.

espoo

Urkuyö ja Aaria: Valo!,Espoon Tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, espoo21.8. Klo 22:00

Valo (www)

keikka

Sakari Kukon Valo-levyn ensimmäinen live-esitys tapahtuu Urkuyö ja Aaria -festivaalilla!

Saksofonisti-huilisti Sakari Kukko tuo ylistetyn Valo-projektinsa jazztunnelmoinnin ensimmäiseen live-esitykseensä Urkuyö ja Aaria -festivaalille torstaina 21.8. Loppukesän pimenevässä illassa Espoon tuomiokirkossa klo 22 alkavassa konsertissa Valo-kvartetti esittää elokuussa 2013 täysikuun aikaan taltioidun levynsä materiaalia, joka sisältää kvartetin sovituksia ja improvisointeja suomalaisesta ja eurooppalaisesta hengellisestä musiikista. Konsertissa kuullaan muun muassa Armas Maasalon Tuhansin kielin, Ilmari Hannikaisen Matkamiehen virsi, Sakari Kukon oma sävellys Elävää vettä sekä virsiä Sveitsistä, Itävallasta ja Ranskasta. Valo-kvartetissa soittavat Sakari Kukon lisäksi erinomaiset jazzmuusikot Iro Haarla, harppu ja piano, Ulf Krokfors, basso ja Mika Kallio, rummut.

Maailmanmusiikkiyhtye Piirpauken perustajana ja vetäjänä tunnetulla Sakari Kukolla on ollut koko uransa toinen jalka vahvasti jazzissa. Hän sai jo vuonna 1976 Jazzliiton Yrjö-palkinnon. Kukko toi menestyksellisesti suomalaisiin virsiin jazztulkintaa jo vuonna 2001 ilmestyneellä huikean arvostelumenestyksen saaneella Virret-levyllä, jolla Kukon lisäksi soittivat Samuli Mikkonen, Ulf Krokfors ja Mika Kallio.

Valo-kvartetin pianisti ja harpisti Iro Haarla on Sibelius-Akatemiassa klassisen koulutuksen saanut pianisti, harpisti, säveltäjä ja sovittaja, joka sittemmin on luonut kansainvälisen uran eurooppalaisen vapaan jazzin artistina. Iro Haarla Quintetin toinen albumi palkittiin EMMA-palkinnolla parhaasta kotimaisesta jazzlevytyksestä 2011. Suomen Jazzliitto myönsi Haarlalle Yrjö-palkinnon 2006.

Ulf Krokfors on yksi kysytyimpiä jazzbasisteja Suomessa. Hän on soittanut mm. Edward Vesalan Sound & Furyssä ja Krakataussa ja tehnyt runsaasti yhteistyötä erityisesti Iro Haarlan, Sakari Kukon, Juhani Aaltosen ja Henrik Otto Donnerin kanssa. Viime vuosina Krokfors on keskittynyt erityisesti omiin ryhmiinsä ja säveltämiseen.

Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistuneen Mika Kallion soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. Kalliota on eniten kuultu yhtyeissä, joiden tyylillinen koti löytyy jazzin valtavirran ulkopuolelta. Kallio on saanut toisen palkinnon Monacon kansainvälisestä jazzsolistikilpailusta 1999.

Konsertin ohjelma kokonaisuudessaan: http://urkuyofestival.fi/?p=244 

Taiteilijatapaaminen klo 21 Pitäjäntuvassa.

Liput: 15,50–24,50 € Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta.

helsinki

Koko kesä Kalliossa: Pepe Willberg,Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki21.8. Klo 21:00

Pepe Willberg (www)

keikka

Pepe Willbergin pitkä muusikon ura sisältää seikkailuja niin monessa musiikin tyylilajissa että se hakee vertaistaan varsinkin siksi, että miehen tyylitaju on osunut aina kohdalleen. Tästä uusimpana osoituksena isona soiva Saimaa – levy, joka on saanut kriitikot ja median häkellyksen valtaan. Koko Jazz Orchestra on ylpeä päästessään esiintymään muusikoiden muusikon, Pepen, kanssa!

Koko kesä Kalliossa tuo yhteen koko kansan rakastamat artistit sekä talon oman orkesterin, Koko Jazz Orchestran, jonka ytimen muodostavat vibrafonisti Arttu Takalo, basisti Timo Hirvonen sekä rumpali Jussi Lehtonen. Koko Jazz Orchestra sovittaa jokaisen artistin tuotannon helmiä maustaen ne jazzilla ja luoden näin tuoreen tulkinnan tutuista kappaleista.

Pepe Willberg, laulu
Arttu Takalo, vibrafoni
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Liput: 20 / 25 € ovelta tai ennakkoon Tiketistä (+ 2 € käsittelykulut).