Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 2.8.

helsinki

Jazz Espa 2014: Suomen Young Nordic Jazz Comets -edustaja,Espan lava, helsinki2.8. Klo 16:00

YNJC (www)

keikka

Suomen YNJC-edustaja valitaan bändikilpailussa 17.5. Koko Jazz Clubilla. Yhtye etenee pohjoismaiseen showcase-iltaan, joka järjestetään tänä vuonna Helsingissä 18.9., osana Jazz Finland -festivaalin ohjelmaa. Lue lisää: www.youngnordicjazzcomets.com 

Jazz-Espa on Suomen Jazzliitto ry.:n vuosittain toteuttama ilmaiskonserttien sarja Espan lavalla. Tapahtuma järjestetään nyt 15. kertaa. Jazz-Espaa tukevat Musiikin edistämissäätiö MES sekä Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus. www.jazzespa.fi

tampere

We Jazz-klubi: Timo Lassy feat. Joyce Elaine Yuille (USA),Mustanlahden Tapahtumasatama, tampere2.8. Klo 20:00

keikka

Saksofonisti Timo Lassy on yksi Suomen tämän hetken merkittävimmistä jazzmuusikoista. Hänen nimeään kantava yhtye koostuu Suomen jazzmuusikoiden eliitistä, sekä Kreikkalaisesta Wurlitzer-velhosta Georgios Kontrafourisista. Tällä kertaa yhtye tuo mukanaan myös Amerikkalaisen laulajan Joyce Elaine Yuillen. Tämä combo on nähtävissä Suomessa kesällä vain kolmeen otteeseen, Oulussa, Mustalahdessa ja Helsingissä, joten tätä ei kannata missata! Mukana myös We Jazz DJ’s!

Timo Lassy Band feat. Joyce Elaine Yuille:
Timo Lassy – Saksofoni
Joyce Elaine Yuille – Laulu
Georgios Kontrafouris – Wurlitzer piano
Antti Lötjönen – Kontrabasso
Teppo ”Teddy-Rok” Mäkynen – Rummut
Abdissa ”Mamba” Assefa – Perkussiot

We Jazz DJ set klo 20
Showtime klo 22
Liput 14/16€

Tapahtuman tuottaa Annamaija Music Company

vilppula

Vilppulankoski Jazz:,Vilppulankosken venesatama, vilppula2.8. Klo 14:00

keikka

Vilppulankoski Jazz on sympaattinen pienfestivaali jazzin, bluesin ja lyriikan ystäville. Tapahtumaa vietetään 2.8. Vilppulankosken satamassa ja järjestäjänä on Mänttä-Vilppulan Jazz & Blues ry. Päiväkonsertti on perhetapahtuma ja bändit esiintyvät ulkolavalla. Iltajuhlat on K-18 ja musiikkia kuunnellaan Rantaravintolassa. Tänä vuonna kyseessä on yhdistyksen 10.vuotisjuhla.

PÄIVÄKONSERTTI LA 2.8.2014 KLO 14 ALKAEN, HINTA 5 € (alle 12-vuotiaat maksutta, samoin henkilökohtaiset avustajat)

Päiväkonsertin aloittaa akselilta Seinäjoki/Soini - Mänttä - Jyväskylä – Vilppula koostuva Lazyarm & the Howlers. Bändin juurevasta musiikista vastaavat Jari "Lazyarm" Juusela (laulu, kitara), Urmas "Bighand" Niemi (kitara), Markku "Nieko" Nieminen (basso) ja "Spuge" Hämäläinen (rummut). Ohjelmistossa bändillä on vanhan liiton miesten Magic Samin, Otis Rushin, Muddy Watersin ja Little Miltonin tutuksi tekemiä kappaleita.

Päiväkonsertti jatkuu AhjoWood Quartetin ja Juli Woodin, Chicago (saksofoni ja laulu), reippaalla swingillä. Kesän kokoonpanon muodostavat Petri Ahjokoski (kitara), Anu Ahjokoski (basso) ja Mikko Järvinen (rummut). Juli on suomalaisjuuret omaava saksofonisti/laulaja Chicagosta. Julia säestävät Anu ja Petri Ahjokoski ovat soittaneet yhdessä jo vuodesta 1990. He ovat työskennelleet mm teattereissa, televisiossa, Tampereen Filharmoniassa sekä opetustehtävissä. Julin kesäisessä jazzkeinussa rumpuja soittava Mikko Järvinen on Olmarin Unionin perustajajäsen.

 

ILTAJAZZIT LA 2.8.2014 KLO 18.30 ALKAEN, K-18, 15 €

Mitä olisi jazzfestivaali ilman lyriikkaa ja Vilppulankoski Jazz ilman Kejosta ja Kalmistoa? Vilppulankoski Jazzin Kalustoon kuuluva Duo Pekka Kejonen (lyriikka) ja Teppo Hauta-aho (basso) tarjoilevat yhteisen alkupalan Kejosen uusimmasta, toukokuussa 2014 julkaistusta teoksesta ”Kertakäyttösatori”. Pekka Kejonen on saanut mm. Valtion kirjallisuuspalkinnon (1967) ja Eeva-Liisa Manner -runopalkinnon (2011). Hauta-aho on suomalaisen jazzin veteraani ja tullut tunnetuksi de facto luottobasistina Suomessa vierailleille free jazzin maailmatähdille: Anthony Braxtonin Braxtoniassa häntä kuultiin vuosina 1989 ja 2006, pianisti Marilyn Crispell puolestaan käytti häntä ja rumpali Olavi Louhivuorta Raahen Rantajatseissa kesällä 2005 esiintyneessä triossa.

Iltaa jatkaa kolmen eri sukupolven Olavin - Jari Olavi Hongiston (pasuuna), Teppo Olavi Hauta-ahon (basso) ja Niilo Olavi Louhivuoren (rummut) - kollektiivi Olavi Trio. Louhivuori (rummut) on valittu tämän vuoden Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi. Trion musiikissa yhdistyvät huikeat improvisaatiot ja anarkia. Yhtye on toiminut vuodesta 2004 ja viettää tänä vuonna 10.vuotisjuhlavuotta. Olavi Trio on levyttänyt ensilevynsä “Triologia” vuonna 2011.

Kesäillan jazzit jatkuvat Alan Mathesonin (kornetti, flyygelitorvi) & Atro ”Wade” Mikkolan (kontrabasso) Duon osuudella. Alan Matheson on kanadalainen pianisti, trumpetisti, säveltäjä ja sovittaja. Uraauurtavan muusikon työnsä ohella Mikkola opettaa tällä hetkellä Sibelius Akatemiassa jazzmusiikin historian lisäksi Suomen jazzmusiikin historiaa, jota ei ole aiemmin opetettu yliopistotasolla. Mathesonin ja Mikkolan yhteistyö on jatkunut yli 15 vuotta.

Kesäillan Jazzit päättää AhjoWood Quartet & Juli Wood.

 

OHJELMA

Päiväjazzit:

Lazyarm & The Howlers

AhjoWood Quartet

 

Iltajazzit:

Kejonen & Hauta-aho duo

Olavi Trio

Matheson & Mikkola duo

AhjoWood Quartet

Vilppulankoski Jazzien iltakonserttia voi kuunnella Järviradiosta suorana lähetyksenä noin klo 21-23.30 http://www.jarviradio.fi/kuuntele