Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 2.2.

espoo

Kalle Kalima & UMO Helsinki Jazz Orchestra – KGB Suite,Espoon kulttuurikeskus, espoo2.2. Klo 19:00

keikka

Berliinissä jo pitkään vaikuttanut ja suomalaisen jazzin mainetta Keski-Euroopassa ylläpitänyt kitaristi-säveltäjä Kalle Kalima palaa UMO Helsinki Jazz Orchestran solistiksi mukanaan uusi kolmiosainen tilaussävellys kitaralle ja big bandille.

KGB Suite on saanut inspiraationsa kylmän sodan ajan agenttielokuvien hyytävästä tunnelmasta. Pimeät voimat ovat vain vetäneet henkeä ja vanha peli jatkuu vuonna 2024 uusin digitaalisin asein. Teoksen rytminen kudos ja polyfoninen äänimaailma yhdistyy Lalo Schiffrin-maiseen big band -soundiin kiinnostavalla tavalla ja UMOn hienot solistit lisäävät tähän verkkoon omia lankojaan.

Paljon pienyhtyeille säveltäneen Kaliman pöydällä syntyvässä materiaalissa on big band -piirien ulkopuolista tuoretta värikynää ja kulmaa. Hän yhdistelee perinteiseen big band -soundiin erityisesti 70-luvun sävyjä.

Luvassa on jälleen ominta Kalimaa – party in the art, art in the party.

Kapellimestarina Ed Partyka.

Klubikattaus, voit nauttia musiikista pikkupurtavan ja juoman kera. Salissa ravintolapalvelut, rajattu anniskelualue. Numeroimattomat paikat. Ei väliaikaa.

Kalle Kalima (s. 1973) on Emma-palkittu säveltäjä, jonka oma instrumentti on kitara. Hän on säveltänyt UMOlle useita tilausteoksia viimeisten 15 vuoden aikana. Orkesterimusiikkia Kalima on säveltänyt mm. Opera Lyonille, NDR Big Bandille ja B´Rock Orchestralle. Kaliman omia yhtyeitä ovat mm. K-18, Kuu!, Tenors of Kalma, jonka ensimmäinen albumi oli Jazz Echo -ehdokkaana Saksassa v. 2016, sekä Klima Kalima, joka voitti Neuer Deutscher Jazzpreis -palkinnon v. 2008. Kalima toimii jazzkitaran professorina Luzernin yliopistossa Sveitsissä. www.kallekalima.com

 

Lippu.fi
Peruslippu 32 €
Eläkeläinen 27 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 15 €

Klubikattaus, voit nauttia musiikista pikkupurtavan ja juoman kera. Salissa ravintolapalvelut, rajattu anniskelualue. Numeroimattomat paikat. Ei väliaikaa.