Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 5.2.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Mirja Mäkelä & Berger-Knutsson-Spering,Hakasalmen huvila, helsinki5.2. Klo 19:00

Mirja Mäkelä & Berger-Knutsson-Spering

keikka

Mirja Mäkelä: laulu
Jonas Knutsson: saksofonit
Christian Spering: kontrabasso
Bengt Berger: rummut

Mirja Mäkelä & Berger-Knutsson-Spering ovat jälleen yhdessä, kun helmikuussa 2024 yhtye kiertää Suomea ja konsertoi myös Ruotsissa!

 

Mirja Mäkelä & BKS on kokeneiden, taitavien ja ilmaisuvoimaisten jazzmuusikoiden yhdistelmä. Ohjelmisto sisältää kaikkien yhtyeen jäsenten sävellyksiä. Tulkinnoissa on runsaasti tilaa improvisoinnille ja spontaaneille ratkaisuille. Tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja ne ovat sekä tunnetuilta runoilijoilta että Mäkelän kirjoittamia. Tulevalla kiertueella esitetään varta vasten sävellettyä uutta ohjelmistoa, ja mukaan otetaan myös aiemman yhteistyön parhaita paloja.

 

Mirja Mäkelä ja Berger-Knutsson-Spering kohtasivat ensimmäisen kerran v. 2000 Marokon jazzfestivaalilla. Tuolloin alkaneen yhteistyön myötä he ovat konsertoineet lukuisia kertoja Suomessa ja Ruotsissa vuosina 2001-2008. Yhteinen levy ”Arco Íris” syntyi v. 2003 Texicalli Recordsille. Mäkelä on myös vieraillut Berger-Knutsson-Speringin joululevyllä ”Alternativ Jul” v. 2008. Yli kymmenen vuoden tauon jälkeen muusikot ovat nyt päättäneet jatkaa tätä innostavaa yhteistyötä, joka on palkittu myös Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston stipendillä v. 2007.

 

Mirja Mäkelän kotisivut

 

Liput: 25/20/15/40 €.

 

Kuva: Esa Taponen

 

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden, Musiikki Suomi LIVE (Musiikin edistämissäätiö) ja Taiteen edistämiskeskus (Taike).

kotka

Salesvuo Syncopation: Complete Loft Sessions -albumin julkaisukiertue,Ravintola Kairo, kotka5.2. Klo 18:00

keikka

Liput 13,5 €

Uusi kotimainen jazzyhtye Salesvuo Syncopation luottaa akustisen jazzmusiikin perinteiseen ilmaisuvoimaan ja tukee vahvaan svengiin!

Tomi Salesvuon uusia sävellyksiä sekä raikkaita jazzsovituksia kotimaisen musiikin klassikoista esittävä kokoonpano on koottu muusikkoystävyksistä, joilla on taustaa vuosien varrelta lukuisista eri yhteyksistä. Muusikoiden riemukkaat yhteiset soittoelämykset ponnistavat aina Sibelius-Akatemian opintoajoilta asti. Kokoonpanossa ovat mukana kotimaisen jazzkentän huiput Petri Puolitaival (saksofoni), Mikko Helevä (Hammond-urut) ja Tomi Salesvuo (rummut).

Yhtyeen esikoisalbumi Complete Loft Sessions (Eclipse Music) julkaistiin toukokuussa 2023 ja levy on saatavilla kaikissa lataus- ja striimauspalveluissa. Esikoisalbumin paljon toivottu vinyylipainoskin on vihdoin täällä ja sitä juhlistetaan kiertueella vuoden 2024 aikana eri puolilla Suomea!

turku

Monday Jazz Happening: My 7,Rica Bar, turku5.2. Klo 19:00

keikka
My 7 tarjoilee napakan kattauksen jazzstandardeja. Luvassa on harkittua instrumentaatiota ja heittäytyvää improvisaatiota hyvää tunnelmaa unohtamatta.
 
My 7 on Turun Konservatorion ensimmäisen vuoden muusikko-opiskelijoiden loisteliaan räyhäkkä ja monipuolinen bändi.
 
Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.
 
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa.
 
Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan
 
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!