Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 11.12.

espoo

PERUTTU/CANCELLED: April Jazz Club + WeeGee: Riitta Paakki Quartet,Näyttelykeskus WeeGee, espoo11.12. Klo 16:30

keikka

April Jazz Clubilla juhlitaan Riitta Paakki Quartetin levynjulkistusta! Viime syksynä kotimaisen jazzalan arvostetuimman tunnustuksen, Yrjö-palkinnon voittanut pianisti ja jazzmusiikin tohtori Riitta Paakki sävelsi Pariisissa talven aikana teoksia, jotka huokuvat kypsää näkemystä ja valoisaa asennetta. Tuloksena on yhtyeen toinen pitkäsoitto Piste, joka ilmestyy pian Flame Jazz Recordsin julkaisemana. Kvartetin vastustamattoman vaivaton svengi sulautuu saumattomasti Paakin uusien sävellysten pohjoisiin sävyihin. Riitta Paakki Quartetin yhteissoitossa loistaa musiikin ilo, joka tarttuu varmasti myös kuulijoihin asti.

Manuel Dunkel, saksofoni
Riitta Paakki, piano
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut

Ebeli Show klo 16.30
Riitta Paakki Quartet klo 17.30

Vapaa pääsy!

online

Flame Jazz Stream: Markus Niittynen Band,Facebook Live, online11.12. Klo 19:00

keikka

Flame Jazzin joulukuun striimikeikkakalenteria saadaan täydentämään kansainvälisen tason soittajista koostuva Markus Niittynen Band!

Kun ryhmä muusikoita kunnioittaa samoja vanhoja mestareita, on hyvin luonnollista että nämä muusikot alkavat soittaa yhdessä. Tästä yksinkertaisesta ja tärkeästä syystä syntyi Markus Niittynen Band. Yhtye esittää pianisti Markus Niittysen säveltämää, 1950–60-lukujen perinteeseen pohjautuvaa, energistä ja rytmisesti vahvaa instrumentaalijazzia. Kokoonpanoon kuuluvat Niittysen lisäksi Yrjö-palkitut ja instrumenttiensa ehdottomaan eliittiin kuuluvat rumpali Jussi Lehtonen ja saksofonisti Joonatan Rautio. Bassoa soittaa Viron lahjakkuus, ja monista suomalaisistakin yhtyeistä tuttu svengin mestari Heikko Remmel.

Yhtyeen tänä syksynä julkaistu debyyttialbumi Flashbacks on Niittysen neljäs oma albumi, ja se julkaistaan pian myös Japanissa.

”His tirelessly deep love for the greatest exponents of jazz music imbues the heart of his work.” – Aaron Goldberg

Facebook Live Stream -kannatusliput: Tiketti 
Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun ja Flame Jazzin Facebook-sivuilla: facebook.com/flamejazz/live. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa 18.12. asti. Katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.

turku

PERUTTU/CANCELLED: Flame Jazz: Dalindèo – Dark Money,Logomo, turku11.12. Klo 19:00

keikka

Flame Jazzin joulukuun ohjelmasta peruuntuu 11.12. Dalindèo-yhtyeen konsertti. Dalindèolle pyritään löytämään uusi Turun konserttipäivä vuoden 2021 konserttiohjelmasta. 

Valtteri Laurell Pöyhönen – sävellykset, kitara, syntetisaattori
Pope Puolitaival – tenorisaksofoni, huilut
Jose Mäenpää – trumpetti, koskettimet
Pekka Lehti – basso
Jaska Lukkarinen – rummut
Rasmus Pailos – perkussiot

Dalindèo on säveltäjä ja kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama sekstetti, joka tunnetaan suomalaisen jazzin tyylillisenä edelläkävijänä sekä perinteistä ammentavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä. Yhtyeen viides albumi Dark Money ottaa kantaa maailman kaoottiseen tilaan ja haluaa herätellä keskustelua yhteiskunnallisista epäkohdista.