Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 27.11.

espoo

PERUTTU/CANCELLED: April Jazz Club + WeeGee: Kari Ikonen solo feat. Mikko Hassinen,Näyttelykeskus WeeGee, espoo27.11. Klo 16:30

keikka

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva, Yrjö-palkinnolla ja Jazz-Emmalla aateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen esittää uuden ”Impressions, Imrovisations & Compositions” soolopianoalbuminsa repertuaaria. Ikosen sävellyksissä ja improvisaatioistsa pianon sointikirjo on viety uusiin ulottuvuuksiin preparointeineen ja erikoistekniikoineen. Vaikutteita on ammennettu japanilaisesta koto-musiikista, sekä erityisesti arabimusiikista. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän ja maailmalla valtavasti kiinnostusta herättäneen Maqiano-keksinnön avulla. Konsertissa vierailee arabimusiikista niinikään innostunut rumpali Mikko Hassinen, joka soittaa muun muassa Riqq ja Daff-rumpuja.

Kari Ikonen, piano
Mikko Hassinen, perkussiot

Ebeli Show klo 16.30
Kari Ikonen solo feat. Mikko Hassinen klo 17.30

Vapaa pääsy!

 

PERUTTU/CANCELLED: UMO Helsinki Jazz Orchestra feat. Nina Mya: Music of Ed Partyka,Sellosali, espoo27.11. Klo 19:00

PERUTTU

Koronakoordinaatioryhmän linjauksen myötä Sellosalin, Espoon kulttuurikeskuksen, Lasten kulttuurikeskus Auroran ja Kannusalin yleisötilaisuudet perutaan aikavälillä 23.11.–13.12.2020.

Peruutettuja yleisötilaisuuksia pyritään siirtämään myöhempään ajankohtaan. Kunkin kulttuuritalon verkkosivuille päivittyy tieto tapahtumien peruuntumisesta tai siirtymisestä sekä ohjeet ennakkoon ostettujen lippujen palauttamiseen.

Sellosalin päivitetyt tiedot osoitteessa: www.sellosali.fi.

Huomioittehan, että Sellosalin katsomokapasiteettia on rajattu. Tapahtuma järjestetään normaalia pienemmällä asiakasmäärällä. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua vierekkäin. Salihenkilökunta opastaa yleisöä paikan päällä. Ennakkotiedoista poiketen konsertissa ei ole väliaikaa. Ohjeet turvalliseen konserttivierailuun >>

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa uuden taiteellisen johtajansa ja pääkapellimestarinsa Ed Partykan sävellyksiä ja sovituksia hänen johtamanaan. Orkesterin solistina vierailee jazzlaulajatar Nina Mya.

Konserteissa keskitytään miehen uusimpiin albumeihin Kopfkino ja In The Tradition, jotka hän on levyttänyt oman Ed Partyka Jazz Orchestransa kanssa. Luvassa on mm. Partykan sävellykset Summer of My Discontent ja nimikkokappale Overcast, sekä hänen kuulaat, orkesterin ilmaisua taitavasti käyttävät sovituksensa mm. Joe Lovanon, Tom Waitsin ja Wayne Shorterin klassikoista. Partykalla on rento ja virkistävä ote big band -jazziin, mikä tekee kokonaisuudesta helposti lähestyttävän.

Liput Lippupisteestä (sis. palvelupalkkion):
Peruslippu 32 €
Eläkeläinen 25 €
Opiskelija, työtön, varusmies, lapsi 15 €

Yhdysvaltalaissyntyinen, lähes 30 vuotta Euroopassa asunut ja tällä hetkellä Itävallassa vaikuttava pasunisti, säveltäjä, sovittaja ja orkesterinjohtaja Ed Partyka (s. 1967) on UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari vuodet 2020–2021. Partyka on työskennellyt useiden keskeisten eurooppalaisten big bandien, kuten saksalaisten hr-Bigbandin ja NDR Bigbandin sekä Wienin ja Zurichin jazzorkesterien kanssa vierailevana kapellimestarina, suunnittelijana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Bob Brookmeyerin, Carla Bleyn, Robben Fordin ja jopa Sunrise Avenuen kanssa ja johtaa omaa orkesteriaan Ed Partyka Jazz Orchestra EPJO:ta. Hän toimii Grazin yliopiston jazzosaston johtajana ja opettaa säveltämistä Luzernin ammattikorkeakoulussa Sveitsissä. Ed Partyka tunnetaan korkealuokkaisena orkesterin harjoittajana ja orkesteriosaamisen kehittäjänä.

Nina Mya (s. 1989) on suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja lauluopettaja, joka on saavuttanut vankan aseman Suomen jazzpiireissä sekä yhtyeenjohtajana että vierailevana solistina. Häntä on kuvailtu traditionaalisen ja modernin jazzlaulun väliseksi sillanrakentajaksi, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin vahvaa ja vivahteikasta tulkintaa. Nina Mya on julkaissut omalla nimellään kolme albumia: Flying Solo (2012), Our Time (2014) ja Closure (2016). Hänet on palkittu mm. Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2012 -tittelillä. www.ninamya.com

”Ed Partyka’s imagination and skills range far across the expectations of customary big band arrangements. Where others would write flatly, he combines with a fine sense strong rhythms, voluminous wind instruments, precise breaks and tender interludes with complex voice leading.” Werner Stiefele, Journalist

”Jazzlaulaja Nina Myan (oik. Höynälä) kansainvälinen nimi saattaa höynäyttää tuntematonta: ääni, tyyli ja tekniikka vihjaavat parhaimmillaan pitkän linjan itsetietoiseen ammattilaiseen.” Helsingin Sanomat

Kuva: Teemu Mattsson

helsinki

PERUTTU/CANCELLED: GREGG STAFFORD (USA) & REINE RIMÓN & HER HOT PAPAS,Storyville, helsinki27.11. Klo 22:00

keikka

Liput 14€, ennakot Tiketti.

Trumpetisti-laulaja Gregg Stafford tuo tuulahduksen New Orleansia Storyvilleen 27.-28.11.2020. Luvassa perinnetietoista ja energistä New Orleans jazzia yhdessä Reine Rimón & Her Hot Papasin seurassa.

Storyvillen suosituimpiin esiintyjiin klubin perustamisesta saakka kuulunut jazz-laulajatar Reine Rimón ja hänen Hot Papas -orkesterinsa sytyttävät taas jazzkansan kuumalla ja aidolla New Orleansin sykkeellä. Suomalaisen jazzin ikoneihin kuuluvan Reine Rimónin laulajan ura alkoi jo 16-vuotiaana vuonna 1958, jolloin hän esiintyi Helsingin suosituimpiin kuuluvassa ravintolassa – alaikäisyytensä vuoksi tosin tekaistulla nimellä. Siitä alkaen ura jazz-laulajattarena on jatkunut – ja jatkuu nykyisin myös USA:ssa. Reine Rimón & Her Hot Papasin ainutlaatuisen svengaavasta meiningistä pitävät kaikenikäiset, ja yhtye on esiintynyt Pori Jazzin lisäksi kymmenillä festivaaleilla Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

iisalmi

KJC Iisalmi: Maria Ylipää & Marzi Nyman,Ravintola Raatihuone, iisalmi27.11. Klo 20:00

Markus "Marzi" Nyman

Maria Ylipää

keikka

Huippusuositut Maria Ylipää ja Marzi Nyman tuovat huikeat persoonansa ja ohjelmistonsa Iisalmen Raatihuoneelle! Iisalmi Jazz Festivalilla vuoden alussa Eino Säisä -salin karismallaan täyttäneet Ylipää & Nyman esiintyvät Raatihuoneella mukanaan Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen. Varaa lippusi ajoissa.

Maria Ylipää, laulu
Marzi Nyman, piano, kitara
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Liput Ravintola Raatihuone
E-mail: ravintola@raatihuone.fi
puh. 050 408 6009

kokkola

ELive Jazz Club: Mikael Svarvar & Söderbacka-Matikainen Duo,Anders-sali, kokkola27.11. Klo 19:00

Mikael Svarvar

Martin Söderbacka

Eevalotta Matikainen

Liput 10 €

Upouusi jazzklubi Kokkolassa aloitti toimintansa syksyllä 2020. OHJELMAN MUUTOS! MIKAEL SVARVAR & SÖDERBACKA-MATIKAINEN DUO konsertoi perjantaina ELive Jazz Clubilla Sid Hille Solo Piano Improvisations -konsertin sijasta koronarajoituksista johtuen.

Laulaja-pianisti Mikael Svarvar, basisti Eevalotta Matikainen ja kitaristi Martin Söderbacka ovat soittaneet useita vuosia yhdessä erilaisissa kokoonpanoissa, joista mainittakoon mm. Soul What? feat. Joonatan Rautio –soul/jazzyhtye sekä Jazzvirsiä suomeksi ja ruotsiksi -projekti.
 
Mikael Svarvar pysäyttää kuuntelijoitaan sielukkaalla ja voimakkaalla lauluäänellään. Mikael on myös taitava pianisti ja hänet nähdäänkin usein kapellimestarin roolissa eri produktiossa. Mikael on elementissään päästessään improvisoimaan ja leikittelemään rytmeillä yhdessä soittajakavereittensa kanssa. Larsmosta kotoisin oleva suomenruotsalainen muusikko on esiintynyt paljon Ylen FST 5 -kanavalla ja monelle kuorolaulajalle hän on tuttu energisenä gospelkuorojen johtajana. Mikael on ehtinyt toimia laajasti musiikkikentällä tehden kaikkea Aki Sirkesalon komppibändistä UMO:n Stevie Wonder -konserttien solistin rooliin.

lappeenranta

PERUTTU/CANCELLED: Sointi Jazz Orchestra - levynjulkaisukonsertti,Kulttuuritila Nuijamies, lappeenranta27.11. Klo 20:00

keikka

Keikka on päätetty siirtää ensi vuodelle. Sointi Jazz Orchestra ilmoittaa uuden päivän mahdollisimman pian. Jo ostetut liput palautetaan automaattisesti.

Sointi Jazz Orchestran uusi albumi, Kolibri, koostuu taiteellisen johtajan Rasmus Soinin kuudesta yhtyeelle kirjoittamasta sävellyksestä, jotka ovat syntyneet neljän viime vuoden aikana. Albumin sävellykset ovat ammentaneet inspiraatiota mm. kaupungistumisesta, teknologisesta murroksesta ja hektisestä elämänrytmistä – asioista, joiden rinnalla yksilö helposti unohtuu. SJO:n tavaramerkiksi muotoutuneet runsaasti vaihtosoittimia hyödyntävät sovitukset, polveilevat mukaansatempaavat sävellykset ja taidokkaat improvisaatiot luovat kokonaisuudesta ainutlaatuisen big band -kokemuksen.

Liput 24,90 € (20 € jäsenet)

seinäjoki

Jazzoikkoon! & Vapaat äänet: Daniel Erdmann's Velvet Revolution,Kalevan navetta - Hugosali, seinäjoki27.11. Klo 19:00

Daniel Erdmann's Velvet Revolution (www)

keikka

Saksalaissaksofonisti Daniel Erdmannin johtama kamarijazzin superyhtye Velvet Revolution kiertää Suomea marras-joulukuussa. Ohjelmassa on heidän viimeisimmän albuminsa Won’t Put No Flag Out (2019) musiikkia. Yhtyeen Suomen debyyttivierailu tulee tarjoamaan harvinaisen tilaisuuden kuunnella eurooppalaista jazzia livenä ympäri maata tänä syksynä. Kiertue käynnistyy Turusta 23.11. ja se toteutetaan erityisen huolellisin turvatoimin. Upea saksalais-ranskalais-englantilainen jazztrio saapuu Seinäjoelle perjantaina 27.11. 

Daniel Erdmann's Velvet Revolution tuo esiin halunsa mullistaa kamarijazzin lainalaisuuksia.
Das Kapital -yhtyeestään tunnettu Erdmann haluaa kertoa tarinoita. Hän loihtii miniatyyrikuvaelmia, välittömästi herkistäviä, mutta myös salatun moniulotteisia. Erdmannin trio haastaa jakamaan elokuvallista ilmaisutapaansa, ironian tajuaan ja kekseliästä huumoriaan. Näiden eurooppalaisten jazzin ykkösluokan muusikoiden kanssa hän tuottaa ilmoille tuoreen unenomaista musiikkiaan.
Seinäjoella Velvet Revolutionin muodostavat Erdmannin lisäksi trion vakituinen jäsen, englantilainen vibrafonisti Jim Hart sekä ranskalaissellisti Vincent Courtois, joka on arvostettu ja tunnustettu ranskalaisen jazzin hahmo ja tuttu muun muassa usein Suomessa soittaneen Louis Sclavisin yhtyeissä.

Daniel Erdmann saksofoni (Saksa)
Vincent Courtois sello (Ranska)
Jim Hart vibrafoni (Iso-Britannia)

Konsertti toteutetaan erityisen huolellisin turvajärjestelyin viranomaisten
määräyksiä noudattaen. Lippuja myydään rajoitetusti ja turvavälit
huomioidaan. Tarjolla on kertakäyttömaskeja ja käsidesiä.

Lippu 15 € käteisellä, myös MobilePayllä. Lippuvaraukset osoitteessa ylistarojazz@outlook.com tai 0505543964.
Konsertin järjestää: Ylistaron Kaukolankylän jazzkerho ry ja Vapaat äänet. 

Kiertueen yhteistuotanto: Das Atelier ja Vapaat äänet
Kiertuetta tukevat: Goethe-Instituutti Suomessa, Ranskan Instituutti Suomessa, Région Grand Est, Drac Grand-Est, AJC