Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 20.11.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Joonas Haavisto Trio,Näyttelykeskus WeeGee, espoo20.11. Klo 16:30

keikka

Pianisti-säveltäjä Joonas Haavisto on kansainvälisesti keikkaileva, kiitelty ja palkittu jazzmuusikko, jonka sävellyksille ovat ominaisia vahvat melodiat ja temaattiset kaaret. Uusimmalla Offshore -albumillaan Haavisto ammentaa vaikutteita aina klassisesta musiikista hiphopiin. Yli kymmenen vuotta yhdessä soittanut Joonas Haavisto Trio on vakiinnuttanut asemansa yhtenä kiinnostavimmista pohjoismaisista jazztrioista. Euroopassa ja Japanissa laajalti esiintynyt yhtye on kerännyt ylistäviä arvioita tarkasta ja irtonaisesta yhteissoitostaan, joka kunnioittaa ja samalla uudistaa skandinaavisen jazzin perinnettä.

”Joonas Haavisto is one of the most talented pianists of his generation.” – Der Spiegel

Joonas Haavisto, piano
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut

Illan aloittaa nuorten lahjakkuuksien yhtye Alina Pettinen & Dunkel Brothers.

Alina Pettinen, saksofoni
Eero Dunkel, kitara
Atso Dunkel, basso
Tuukka Dunkel, rummut

Alina Pettinen & Dunkel Brothers klo 16.30
Joonas Haavisto Trio klo 17.30

Vapaa pääsy!

**

Tulethan paikalle vain terveenä! Velvoitamme kasvomaskin käyttöä 15 vuotta täyttäneille näyttelykeskuksen tiloissa ja tilaisuuksissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää. Pyydämme lisäksi istumaan osoitetuilla paikoilla ja välttämään tarpeetonta kontaktia muuhun yleisöön tai henkilökuntaan, ja huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Järjestämme yleisön paikoituksen turvavälit huomioiden ja tilan siivousta on tehostettu. Tutustu turvallisuusohjeisiin osoitteessa weegee.fi.

helsinki

Perinnearkkuklubi: Pauliina Syrjälä // Ikiranka,Nukketeatteri Sampo, helsinki20.11. Klo 20:00

Ikiranka

Pauliina Syrjälä

keikka

Perinnearkkuklubilla saavat seuraavaksi vuoronsa tohtoroituva kantelisti Pauliina Syrjälä sekä ensilevynsä tänä vuonna julkaissut Ikiranka-yhtye. Tervetuloa klubille marraskuiseen iltaan!

Ovet klo 19.00
Klo 20.00 Pauliina Syrjälä
Klo 21.15 Ikiranka

Liput ovelta tai ennakkoon verkkokaupasta 15€ (jäsenille 10€, Sibelius-Akatemian opiskelijoille 5€)

Klubeilla noudatetaan Nukketeatteri Sampon turvallisuusohjeita, jotka voit lukea osoitteesta: https://nukketeatterisampo.fi/turvallisesti-nukketeatterissa/

PAULIINA SYRJÄLÄ

Pauliina Syrjälä on artisti, joka soittaa kaikkia erilaisia kanteleita. Hänen suurimmaksi kiinnostuksen kohteekseen on valikoitunut Jooseppi Pohjolan kantele, jota perinteisesti soitettiin puutikun avulla. Pauliina tosin soittaa tätä kanteletta tikun lisäksi muun muassa virkkuukoukulla, neulepuikolla, maalipensselillä ja sormiplektroilla. Hän säveltää omaa, kokeellista musiikkia ja heittäytyy mielellään improvisoimaan. Vuonna 2005 häneltä ilmestyi kiitetty soololevy Monet nävöt ja toisen soololevyn Lunkula julkaisi Kansanmusiikki-instituutti kesällä 2016. Soolotyöskentelyn lisäksi Pauliina musisoi useissa eri kokoonpanoissa, muun muassa Vonkale-duossa. Syrjälän taiteellinen tohtorintutkinto Hytkypolkka ja hyppivä puuhevonen – Kansanmuusikko säveltävänä perinnesoittajana tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 31. lokakuuta 2020.

Pauliina Syrjälä - kanteleet

IKIRANKA

Joakim Berghällin ja Juha Kujanpään Ikiranka-yhtye muuttui trioksi - tai kenties oikeammin laajennetuksi duoksi - Teemu Korpipään liityttyä yhtyeeseen. Yhtyeen ohjelmisto sisältää paitsi Kujanpään sekä Berghällin sävellyksiä, myös kansanmusiikkia niin Suomesta kuin Ruotsistakin. Kujanpää on tuttu muun muassa yhtyeestä Juha Kujanpää Ensemble. Berghäll puolestaan muun muassa yhtyeistä Ismo Alanko ja Helsinki-Cotonou Ensemble.

Ikiranka-yhtyeen samanniminen ensilevy kutsuu kuulijansa pysähtymään. Albumi ottaa kantaa nykypäivän hektiseen, joka suuntaan repivään elämänmenoon, jossa kädellinen ihmisapina on saatu uskomaan, että koko ajan pitää tapahtua aivan kamalasti. Nimi Ikiranka juontaa juurensa urkuharmoonin ja saksofonin äänenmuodostuksellisiin yhtäläisyyksiin. Molemmissa soittimissa hyödynnetään lehdykkään - rankaan - puhallettavan ilman synnyttämää värähtelyä. Ensimmäiset vapaalehdykkäharmoonikokeilut tehtiin Tanskassa 1700- ja 1800-lukujen taitteessa, Pohjolan paimenten veistellessä varhaisia glottofonejaan.

Joakim Berghäll - saksofonit, bassoklarinetti
Juha Kujanpää - urkuharmooni, koskettimet
Teemu Korpipää - live-elektroniikka, äänisuunnittelu