Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Global Messenger Service (GMS) - Rajattoman musiikin lähettiläät,Konservatorion konserttisali, joensuu1.4. Klo 19:00

Global Messenger Service (GMS)

keikka

GMS on uusi ja ainutlaatuinen kokoonpano suomalaisessa musiikkielämässä. Sen musiikillisena lähtökohtana kainuulaisen pelimanniviulisti Ressan Lassin sävelmät ja hänen sukunsa tarina. Sakari Kukko sai idean, että nämä sävelmät olisivat oivaa materiaalia Humbalax-yhtyeelle. Sovitustyö täsmentyi afrokvartetin ja jousikvartetin kohtaamiseksi. Siinä afrorytmit, jazzilmaisu ja klassinen sävelkieli siirtävät pelimannimusiikkia ”globaalin kylän” aikakaudelle. Musiikillisia mausteita kerätään Afrikasta, Turkista, Intiasta, USA:sta, Kuubasta ja Saksasta.

GMS uudistaa kansanperinnettä ja yhdistää eri musiikkimuotoja orgaaniseksi sointikuvastosta. Samalla se osallistuu monikulttuurisen Suomen rakentamiseen. GMS konsertoi ja tarjoaa hyvinvointityötä, kulttuuria sekä musiikkia yhdistäviä työpajoja. Työpajat räätälöidään paikallisten tarpeiden mukaan. Niihin voivat osallistua musiikista kiinnostuneet lapset ja nuoret sekä monikulttuurisuutta edistävät hyvinvointityön ammattilaiset ja uskonnollisten yhteisöjen jäsenet.

GMS:n afrokvartetin muusikon ovat Senegalissa syntyneitä mestarimuusikoita. He ovat soittaneet Sakari Kukon kanssa Humbalax-yhtyeessä. Sen moni-ilmeisyydestä saa oivan kuvan Paratiisi -albumilta. GMS-jousikvartettia johtaa Mikko-Ville Luolajan-Mikkola. Kaikissa merkittävissä suomalaisissa sinfoniaorkestereissa soittanut viulisti on viime vuosina suuntautunut vahvasti jazzilmaisuun. GMS-työpajoja ideoi ja verkostoi musiikki- ja hyvinvointivisionääri Markku Salo.

Musiikin lisäksi 11-jäseninen ryhmä haluaa luoda vuoropuhelua eri kulttuureista tulevien ja uskontoja harjoittavien välille. Musiikki tuo suurempaa ymmärrystä, myötätuntoa, ja iloa rikkaampaan yhteiseloon.

Sakari Kukko - saksofonit, huilut, sovitukset & yhtyeen johto
Meissa Niang - laulu ja lyömäsoittimet
Ismaila Sane - lyömäsoittimet ja laulu
Abdoullay Ndyaye - basso ja kitara
Ousseynoue Mbaye - rumpusetti
Mikko-Ville Luolajan-Mikkola - 1. viulu
Teemu Eerola - 2. viulu
Maarit Holkko - alttoviulu
Iida Vilhelmiina Sinivalo - sello

Lippujen hinnat 20 €, jäsenet 15 € ja opiskelijat 10 €. Ennakkomyynti Levy-Eskot.

Keikat samana päivänä kaupungissa joensuu

Ei muita keikkoja.