Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Suomen ahkerin yrittäjä, kaivinkonekeisari Matti Holma täyttää 60 vuotta. Kohottakaamme malja ja viettäkäämme unohtumaton ilta yrittäjyyttä, perhettä ja taidetta ylistäen! Ohjelmassa muistoja Matin elämän varrelta, puheenvuoroja läheisiltä sekä illan huipentumana Sointi Jazz Orchestran big band -konsertti. Olet lämpimästi tervetullut juhlistamaan päivänsankaria hänen perheensä kanssa. Tehdään yhdessä illasta ikimuistoinen! "Yrittäjä on artisti."

Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran "Juhlat" on uudenlainen konsertin ja teatteriesityksen yhdistävä teos. Yleisö kutsutaan syntymäpäiväjuhlaan, joka kärjistyy perheen välienselvittelyksi. Taiteilijan ammatin valinneet lapset kyseenalaistavat isänsä kovat bisnesarvot, mutta ilman rahaa ei illan konserttiakaan kuultaisi. Onko taiteen tehtävä vain viihdyttää liikemiehen syntymäpäivillä? Kenelle korkeakulttuuri kuuluu?

Ylioppilasteatterilla ja Mustikkamaan kesäteatterissa suuren suosion saanut teos vierailee Malmitalolla Tammikuussa 2016!

Ohjaus: Sirpa Riuttala
Käsikirjoitus: Veera Tapper
Näyttämöllä: Heikki Herva, Henna Holländer, Inkeri Hyvönen, Karlo Haapiainen, Marius Laiho, Kiia Laine, Tiina Mäki, Vili Orava ja Aliisa Rinne

SOINTI JAZZ ORCHESTRA
Rasmus Soini (musiikin johto, sävellykset)
Petteri Hietamäki (altto- ja sopraanosaksofoni, huilu)
Pekka Seppänen (alttosaksofoni, klarinetti)
Frans Thomsson (tenori- ja sopraanosaksofoni, klarinetti)
Janne Saarinen (tenorisaksofoni, oboe)
Sampo Kasurinen (baritonisaksofoni, bassoklarinetti)
Mikko Koponen (trumpetti, flyygelitorvi)
Tomi Nikku (trumpetti, flyygelitorvi)
Leo Kylätasku (trumpetti, flyygelitorvi)
Jasmin Afaneh (trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu)
Ilkka Hongisto (käyrätorvi)
Mikko Haanpää (pasuuna)
Panu Luukkonen (pasuuna)
Matti Vuolahti (pasuuna)
Kenneth Ojutkangas (tuuba, bassopasuuna)
Aleksis Liukko (piano)
Kaisa Mäensivu (kontrabasso)
Siiri Partanen / Riku Leiniäinen (rummut, lyömäsoittimet)

Esitykset Malmitalolla 22.1. klo. 19:00 ja 23.1 klo. 17:00

Esityksen kesto on noin 2 h. Liput 15 / 8 €

Nyt -liitteen Jazz -keittiön arvio esityksestä: http://nyt.fi/a1305939746499

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Eero Koivistoinen & Johanna Iivanainen & UMO: Eero 70 vuotta, juhlakonserttiSavoy-teatteri, helsinki22.1. Klo 19:00

keikka

Tammikuussa 70 vuotta täyttävä Eero ”Koippa” Koivistoinen aloittaa juhlavuotensa konserttisarjalla UMOn kanssa. Juhlintaan on myös toinen syy: Koivistoisen pitkä ura musiikin parissa on kestänyt jo 50 vuotta.

UMOn perustajajäseniin kuuluva ja orkesterin taiteellisena johtajanakin toiminut Eero Koivistoinen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista ja arvostetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista ja saksofonisteista. Koivistoiselle myönnettiin Suomen Jazzliiton ensimmäinen Yrjö-palkinto vuonna 1967. Vuonna 1969 hän niitti kansainvälistä mainetta voittamalla Montreux’n jazzfestivaalin yhtyekilpailun kvartettinsa kanssa ja voiton myötä esiintymällä Newportin maineikkaalla jazzfestivaalilla Yhdysvalloissa. Konserttimatkat ovat sittemmin suuntautuneet Euroopan lisäksi mm. Afrikkaan, Japaniin ja Indonesiaan.

Menneisiin vuosikymmeniin on mahtunut yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaisten muusikoiden kanssa, kymmeniä levytyksiä ja satoja sävellyksiä aina pienyhtyeistä orkesterisävellyksiin, lastenmusiikkiin, balettiin ja elokuviin. Miehen tuoreimpiin töihin lukeutuvat sävellykset Juvenalia-kuorolle ja multimediateos Baltic Blues Kymi Sinfoniettalle. Projektit eripuolilla Afrikkaa ovat tuoneet Koivistoisen musiikkiin yhä enenevässä määrin afrikkalaisia sävyjä.

Koivistoisen omasta materiaalista koostuvassa konsertissa on luvassa läpileikkaus miehen big band -sävellyksistä vuosikymmenten varrelta sekä muutamia tätä konserttisarjaa varten tehtyjä uusia sovituksia, ulottuen suomijazzista afrorytmeihin ja funkiin. Koivistoinen myös johtaa orkesteria.

Savoy-teatterin konsertissa 22. tammikuuta UMOn solistina nähdään Koivistoisen lisäksi laulaja Johanna Iivanainen, joka tulkitsee mm. muutamia Junnu Vainion sanoittamia kappaleita. Juhlallisuudet jatkuvat UMOn ja Koivistoisen kesken tammikuun viimeisellä viikolla Kanneltalossa, Malmitalossa ja Vuotalossa.

Konsertin kesto väliajan kanssa n. 2 tuntia.