Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 8.9.

helsinki

jaZZanti-konsertti - The Vertigo Dialogues,ravintola Laulumiehet, helsinki8.9. Klo 19:00

keikka

Harri Sjöström: sopraano- ja sopraninosaksofonit, Veli Kujala: ¼-sävelharmonikka, Gianni Mimmo (IT): sopraano­saksofoni, Achim Kaufmann (DE): flyygeli, Alison Blunt (GB): viulu ja Ignaz Schick (DE): levysoittimet ja elektroniikka

Harri Sjöströmin kansainvälisen yhtyeen Sestetto Internazionalen ilmaisu perustuu vapaaseen improvisaatioon ja musiikin yllätyksellisyyteen ja sen virtaamiseen. Konsertissa kuulemme yhtyeen jäseniä eri pienkokoonpanoissa.

duo: Harri Sjöström ja Veli Kujala
duo: Alison Blunt ja Ignaz Schick
duo: Gianni Mimmo ja Achim Kaufmann
trio: Sjöström – Kaufmann – Schick
trio: Kujala – Mimmo – Blunt
duo: Harri Sjöström ja Gianni Mimmo


http://www.harrisjostrom.com/news.html

Konserttia tukevat Helsingin kulttuurikeskus, Musiikin edistämissäätiö, Goethe Instituutti ja Italian kulttuuri-instituutti.

Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2. (www.digelius.com)

Antti Sarpila & UMO: Panoraama,Malmitalo, helsinki8.9. Klo 15:00

keikka

UMO juhlii -sarja saa jatkoa syyskaudella, kun 40-vuotiaan orkesterin solistiksi saapuu klarinetisti, saksofonisti Antti Sarpila.

Sarpila (s. 1964) tunnetaan erityisesti swingin ja perinnejazzin vaalijana, joka on julkaissut kymmeniä omia levyjään, lähinnä Antti Sarpila Swing Bandinsa kanssa. Hän on työskennellyt mm. amerikkalaisen perinnejazz-legenda Bob Wilbergin, Count Basie Orchestran sekä hollantilaisen Metropole Orkestin kanssa. Kotimaisista yhteistyökumppaneista mainittakoon Sarpilan solistina usein kuultava Johanna Iivanainen.

Konsertissa kuullaan jazz- ja swing-klassikoita erityisesti klarinetisteilta, kuten Woodie Hemanilta ja Artie Shaw'lta, sekä swing big band -orkesterijohtajien Benny Goodmanin ja Duke Ellingtonin materiaalia.

Huom. Enemmän irti esityksestä: ennen konserttia klo 14.15 kahvilassa Antti Sarpila kertoo esityksen taustoista.

Kesto 60 min, ei väliaikaa
Järj. UMO Jazz Orchestra

Liput 12/6 €