Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Kari Ikonen Trio,Nurmes-talo, Hannikaisen sali, nurmes9.2. Klo 19:00

keikka

Kari Ikonen (s. 1973) on Suomen arvostetuimpia jazzmuusikoita. Hänet tunnetaan parhaiten kansainvälisestä Karikko-sekstetistään sekä yhteistyöstä monien huippuyhtyeiden ja –muusikoiden kanssa, kuten UMO, Ingrid Jensen, Magnus Broo ja Ron McClure. Säveltäjänä Ikonen kuuluu maailman kärkinimiin, ja hän onkin saanut pääpalkinnot kilpailuista sekä Yhdysvalloissa (Julius Hemphill Composition Awards) että Italiassa (Scrivere in Jazz). Merkittävä tunnustus oli myös Teosto-palkintoehdokkuus sävellystyöstä Karikko-yhtyeen levylle The Helsinki Suite pari vuotta sitten. Suomen Jazzliiton arvostetun Yrjö-palkinnon Ikonen sai v. 2013.

Ikosen menestyksekkään trion kontrabasisti Ara Yaralyan (s. 1973) on Tallinnassa nykyään asuva armenialainen virtuoosi, joka on työskennellyt mm. Vardan Ovsepianin, Brian Melvinin, Kristian Randalun ja Karen Kocharyanin kanssa. ECM-artisti Markku Ounaskari (s. 1967) tuli tunnetuksi työstään Jarmo Savolaisen, Piirpaukkeen ja Pekka Pohjolan kanssa. Nykyään hän kuuluu eurooppalaisten jazzmuusikoiden eliittiin, soittokumppaneinaan mm. Per Jørgensen, Anders Jormin, Arve Henriksen, Trygve Seim ja Raoul Björkenheim. Joensuussa häntä on kuultu mm. Kuára-trion jäsenenä v. 2011 sekä Valtakunnallisilla Jazzpäivillä Raoul Björkenheimin Ecstasyn vakuuttavana rumpalina.

Trion debyyttilevy Bright ilmestyi vuonna 2013 saksalaisella Ozella Music –levymerkillä saaden runsaasti positiivista huomiota eri puolilla maailmaa. Saksalainen JAZZTHETIK ja amerikkalainen Something Else Reviews valitsivat Brightin vuoden 2013 parhaiden albumien listoillensa. Uusi albumi Beauteous Tales and Offbeat Stories ilmestyy helmikuussa samalla levymerkillä. Kyseessä on erilainen pianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itämaisista mausteista. Chef Kari Ikonen laatii tiiminsä kanssa menun, jossa yhdistyy luontevasti Ikosen omat luomukset sekä tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista herkuista ja mm. John Coltranen klassikkoresepteistä.

Kari Ikonen – piano

Ara Yaralyan (Armenia) –kontrabasso

Markku Ounaskari – rummut

Liput 12/10 €

Keikat samana päivänä kaupungissa nurmes

Ei muita keikkoja.